ARKKITEHTUURIMUSEO 
KASARMIKATU 24, 00130 HELSINKI
 
Museokauppa, opastukset, aulan info
045 7731 0474
 
Kirjasto
04577310484

Yhteystiedot
Tilaa uutiskirje

Näyttelyt, kirjasto ja kirjakauppa
ti–su klo 11–18, ke klo 11–20

Tapahtumakohtaiset
poikkeukset! 

 

 
  

 


  
 
  
 
 
  
 
 
 
  
 
  
  

 
 


 

Näyttelyt museossa

INTERPLAY OF CULTURES

26.9.2018 - 24.2.2019

Näyttely nostaa esille huolen maailman tilasta. Globalisaatio, ilmastonmuutos ja kaupungistuminen muuttavat elinympäristöämme. Haasteet ovat globaaleja, ja niiden ratkomiseen tarvitaan arkkitehtuurin, muotoilun ja tekniikan kaltaisten alojen yhteistyötä. Näyttely juhlistaa Aalto-yliopiston Arkkitehtuurin laitoksen 25-vuotista opetushistoriaa kestävän kehityksen ja humanitaaristen kysymysten parissa. Lue lisää »


ARKKITEHTUURIMME VUOSIKYMMENET 1900–1970

Pysyvä näyttely

Näyttely vie matkalle Suomen arkkitehtuurin vuosikymmeniin. Eri kausien tyylipiirteitä, teknisiä ratkaisuja, materiaaleja ja sisustuksia seurataan ensimmäisten kotimaassa valmistuneiden arkkitehtien edustamasta kansallisromantiikasta klassismin, funktionalismin ja kansainvälisen maineemme luoneen modernismin kautta 1970-luvulle. Lue lisää »

Ajankohtaista

 • Museon ystävät kokoelmien asialla

  Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon ystäväyhdistys DAMY ry on tehnyt Arkkitehtuurimuseolle merkittävän vuosilahjoituksen, joka suunnataan Gesellius, Lindgren, Saarinen -arkkitehtitoimiston piirustusten konservointiin. Toimiston alkuperäiset piirustukset ovat kansallisena perintönä korvaamattomia. Lue lisää »


 • Professori Ester Charlesworth luennoi Suomessa

  Keskiviikko 21.11. kello 18, Arkkitehtuurimuseo

  Professori Esther Charlesworth is a professor in the School of Architecture and Design at RMIT University and Director of the Humanitarian Architecture Research Lab [HARB]. She is the founding Director of Architects without Frontiers (AWF). Lue lisää »


 • Architecture Speaks! -luentosarja jatkuu

  Professori Jenni Reuterin kuratoima kansainvälinen luentosarja nykyarkkitehtuurista jatkuu marraskuussa. Lue lisää »


 • ERÄTAUKO KANNUSTAA DIALOGIIN

  Sitran Erätauko -menetelmä on uusi tapa käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua. Arkkitehtuurimuseon syyskauden keskustelutilaisuuksissa käsitellään suomalaista kulttuuriperintöä, rakentamista ja tulevaisuuden museota. Osa tapahtumista on kaikille avoimia, osa suunnattu kohdistetummin ammattilaisyleisölle. Lue lisää »


 • Suomen Arkkitehtuuria. Kaksivuotiskatsaus avautuu Jyväskylässä

  15.11.2018–20.1.2019, Alvar Aalto -museo Jyväskylä

  Suomen arkkitehtuurin kaksivuotiskatsaus tarjoaa läpileikkauksen kotimaisen nykyarkkitehtuurin ajankohtaisiin ilmiöihin ja korkeatasoisiin toteutuksiin. Se esiteltiin Arkkitehtuurimuseossa kesällä 2018 Lue lisää »


 • KIERTONÄYTTELY: Arktisia unelmia

  6.9.2018-27.1.2019, Arktikum, Rovaniemi

  Näyttely avaa Lapin matkailua ja arkkitehtuuria 1930–50-lukujen Suomessa. Hotellien ja majatalojen kautta valottuvat paitsi kotimaan matkailun kehitys myös kansainväliset ja kansalliset vaikutteet kasvavan maan ilmeessä. Lue lisää »