NÄYTTELYT TARJOLLA KIERTOON

Tiedustelut: Näyttelytuottaja Juho Haavisto
puh. 045 7731 0495
etunimi.sukunimi@mfa.fi
FIKSUA ASUMISTA. EKOLOGISTA PIENTALORAKENTAMISTA SUOMESSA

Pientalon rakentaminen voi olla perheen suurin yksittäinen ympäristöteko. Rakentamisen energiamääräykset uudistuvat tänä kesänä ja tähtäävät merkittäviin vähennyksiin päästöissä ja kulutuksessa. Kuinka siis rakentaa tai korjata oma talo luonnon ja ihmisen kannalta kestävästi? Miltä näyttää tulevaisuuden talo, joka tuottaa itse tarvitsemansa energian? Lue lisää »

KAKSI POLKUA HILJAISUUTEEN

Arkkitehti Hüseyin Yanarin ja valokuvaaja Jussi Tiaisen yhteisnäyttely ”Kaksi polkua hiljaisuuteen” tuo yhteen kaksi henkilökohtaista tulkintaa uudesta suomalaisesta kirkkoarkkitehtuurista. Lue lisää »

KOULUT

Koulutus on Suomessa nähty demokratian toteutumisen ja hyvinvointiyhteiskunnan tukipylväänä sekä yhteiskunnallisen ja taloudellisen kehityksen edellytyksenä. Koulujärjestelmämme on herättänyt kansainvälistä kiinnostusta, kun oppilaat ovat menestyneet PISA-tutkimuksissa. Oppiminen on nykyisin monimuotoista, ja uusissa kouluissa on alettu toteuttaa sitä aidosti tukevia opetustiloja. Parhaimmillaan koulurakennus on arkkitehtuurin kansalaiskasvatuksen tyyssija. Näyttelyssä esiteltävät seitsemän koulua edustavat erilaisia toiminnallisia ja arkkitehtonisia ratkaisuja. Lue lisää »

NEW FORMS IN WOOD

Puu on aina ollut yleinen rakennusmateriaali Suomessa. Luonto ja metsä ovat inspiroineet niin taiteilijoita kuin arkkitehtejakin. Puu materiaalina kiehtoo edelleen myös nykyarkkitehteja. Modernin teknologian ja innovatiivisten käsittelymenetelmien avulla kehitetään jatkuvasti uusia tapoja käyttää puuta rakentamisessa Lue lisää »