NÄYTTELYT TARJOLLA KIERTOON

Tiedustelut: Näyttelypäällikkö Hannu Hellman
puh. 040 589 0424
etunimi.sukunimi@mfa.fi
 
Kiertonäyttelyiden yleiset ehdot (englanniksi) >>


FIKSUA ASUMISTA. EKOLOGISTA PIENTALORAKENTAMISTA SUOMESSA

Pientalon rakentaminen voi olla perheen suurin yksittäinen ympäristöteko. Rakentamisen energiamääräykset uudistuvat tänä kesänä ja tähtäävät merkittäviin vähennyksiin päästöissä ja kulutuksessa. Kuinka siis rakentaa tai korjata oma talo luonnon ja ihmisen kannalta kestävästi? Miltä näyttää tulevaisuuden talo, joka tuottaa itse tarvitsemansa energian? Lue lisää »

KOULUT

Koulutus on Suomessa nähty demokratian toteutumisen ja hyvinvointiyhteiskunnan tukipylväänä sekä yhteiskunnallisen ja taloudellisen kehityksen edellytyksenä. Koulujärjestelmämme on herättänyt kansainvälistä kiinnostusta, kun oppilaat ovat menestyneet PISA-tutkimuksissa. Oppiminen on nykyisin monimuotoista, ja uusissa kouluissa on alettu toteuttaa sitä aidosti tukevia opetustiloja. Parhaimmillaan koulurakennus on arkkitehtuurin kansalaiskasvatuksen tyyssija. Näyttelyssä esiteltävät seitsemän koulua edustavat erilaisia toiminnallisia ja arkkitehtonisia ratkaisuja. Lue lisää »

LIGHT HOUSES - NUORTA POHJOISMAISTA ARKKITEHTUURIA

Kattava läpileikkaus pohjoismaiseen nykyarkkitehtuuriin 32 nuoren arkkitehdin ja arkkitehtitoimiston töiden kautta tuo esiin ajankohtaisia yhteiskunnallisia ja ympäristökysymyksiä: kuinka aikaansaada laadukasta arkkitehtuurisuunnittelua taloudellisten resurssien ja luonnonvarojen kannalta vaikeutuvassa maailmantilanteessa? Lue lisää »

NEW FORMS IN WOOD

Puu on aina ollut yleinen rakennusmateriaali Suomessa. Luonto ja metsä ovat inspiroineet niin taiteilijoita kuin arkkitehtejakin. Puu materiaalina kiehtoo edelleen myös nykyarkkitehteja. Modernin teknologian ja innovatiivisten käsittelymenetelmien avulla kehitetään jatkuvasti uusia tapoja käyttää puuta rakentamisessa Lue lisää »

SUOMEN ARKKITEHTUURIA 2010/2011. KOHTEITA. HUOMIOITA. NÄKÖKULMIA.

Uusiutunut kaksivuotiskatsaus tarjoaa useita ikkunoita arkkitehtuuriin. Se pyrkii tekemään arkkitehtuurista helposti lähestyttävää. Esillä on viisitoista uusimman arkkitehtuurimme huippukohdetta, jotka asiantuntijajury on valinnut 125 ehdokkaan joukosta. Mukana on uudisrakennuksia sekä restaurointikohteita ja aluesuunnitelmia. Arkkitehtuuria esitellään näyttelyn ja kirjan ohella nyt myös verkossa ja mobiilissa. Valitse itsellesi sopivin tapa tutustua katsaukseen! Lue lisää »