Länsikorkee ja Jousenkaaren alue
 
Ilmakuva lounaasta. (Foto: Kai R. Lehtonen/Espoon kaupunginmuseo)


Länsikorkeen alue rakennettiin 1950- ja 60-luvun taitteessa. As. Oy Jousimiehen ja As. Oy Kelojousen kolmessa pistetalossa (K. A. Pinomaa) on käytetty eri parveketyyppejä. Mineriittipintaisten rakennusten päädyt on rapattu. Kiint. Oy Tapionjousen sekä Henkivakuutusyhtiö Suomelle tehdyn Kiint. Oy Jousenkaari 5:n kaksi pistetaloa (Kauko Kokko) ovat edellisten tavoin kuusikerroksisia. Rapattujen talojen parvekkeissa on poimutettua mineriittiä. Porrashuoneissa on kattolyhdyt.

Alueella on lisäksi yksikerroksinen kalkkihiekkatiilinen Metsolan lastentarha (Erich von Ungern-Sternberg).

As. Oy Jousenjänteen nelikerroksista kerrostaloista (Aarne Ervi) toiseen sijoitettiin myös liiketiloja. Mineriittiverhottujen talojen päädyt ovat punatiiltä. Parvekkeiden yksityiskohdat tehtiin As. Oy Oravanpesän piirustuksilla.

As. Oy Puhurinpolku 6:n rivitalo (Aarne Ervi) käsittää kahdeksan asuntoa. Talon edessä on autotallien ja aitojen rajaamat etupihat. Etelään rakennus on kaksikerroksinen.

As. Oy Sudenkorennon kaksi yksikerroksista ketjutaloa (Osmo Sipari) ovat puurunkoiset. Siparin kolmekerroksisen lamellitalon As. Oy Suopursu julkisivut ovat betonia, ikkunoiden väliosissa puhtaaksi valettuna. Molemmissa päädyt ovat kalkkihiekkatiiltä.

Edellisten kanssa Tapiolan läntisimpään kolkkaan nousi 1964 As. Oy Leppäkertuntie 4:n viisi asuntoa käsittävä rivitalo (Aulis Blomstedt). Rinteeseen sijoitettujen asuntojen ylemmässä kerroksessa ovat asuintilat, pohjakerroksessa on autotalli, sauna ja aputiloja. Rakennus noudattaa Blomstedtin omaa 225 sentin modulimitoitusta.

Metsolan kansakoulu (Jousenkaaren koulu, Osmo Sipari) valmistui Tapiolan länsiosaan 1960. Sipari suunnitteli myös koulun kaksi yksikerroksista opettajien rivitaloa.

 Iltaruskon itäsivua. (Foto: Pietinen/ MFA)
 
Naavakallion länsirinteeseen sijoittuu omakotitaloja sekä As. Oy Iltaruskon lamellitalo (Kaija ja Heikki Siren). Vastapäiset As. Oy Kehrääjän kolme ketjutaloa ovat nekin Sirenien piirtämät. Kehrääjän ketjutalojen asunnoissa on viisi huonetta ja keittiö. Sisäänkäynti on asuntoyksiköitä jakavien varastojen vierestä, rungon pitkältä sivulta. Rakennusten julkisivut ovat valkoista tiiltä, ikkunaseinillä ja parvekkeissa mustaa vaakalaudoitusta.
Keskusautotalli. (Foto: Eero Troberg/Asuntosäätiö) 
 

Kalkkihiekkatiilestä rakennetussa Jousenkaaren keskusautotallissa (Kaija ja Heikki Siren) oli alun perin tilaa 71 autolle. Kaksikerroksisen yhteistallin kaareva vesikatto on tuettu pitkillä liimapuupalkeilla. Tallin yhteydessä toimi alun perin myös huoltoasema.