PORRASKIVELTÄ PUIDEN SIIMEKSEEN – SUOMALAISEN PUUTARHATAITEEN JA ARKKITEHTUURIN DIALOGEJA
(27.5.2015 - 23.8.2015)Puutarhat tilan ja tunnelman taiteena valloittavat Arkkitehtuurimuseon kesän ajaksi. Porraskiveltä puiden siimekseen -näyttely esittelee suomalaisia puutarhoja 1700-luvulta nykyhetkeen asti, valottaen samalla arkkitehtuurin, puutarhan ja luonnonmaiseman välistä herkkää sidosta. Näyttely sopii kaikenikäsille puutarhataiteesta kiinnostuneille.
 
Puutarhasuunnittelu ja arkkitehtuuri heijastavat oman aikansa arvoja ja elämäntapaa. Tyylikausien ihanteet, terveydelliset näkökulmat ja yhteiskunnallinen tilanne heijastuvat puutarhoihin. Niitä on kaikkina aikoina istutettu sekä huviksi että hyödyksi. Näyttely tarkastelee rakennuksia ja niitä ympäröiviä puutarhoja, puistoja ja maisemia kokonaisuuksina. Samalla katsojaa houkutellaan pohtimaan rakennuksen ja maiseman välistä kiinnostavaa vuoropuhelua.
 
Kohtaamisia puutarhassa
Porraskiveltä puiden siimekseen -näyttely laajenee Arkkitehtuurimuseon pihalle, missä näyttelyyn liittyvä kaupunkipuutarha houkuttelee kävijöitä viihtymään. Aalto-yliopiston puustudion opiskelijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet pihalle kokeellisen Säie-puupaviljongin. Kesän aikana kaupunkipuutarha elää yleisöluentojen, lounaiden, joogan, musiikin ja muun eri taiteenaloja yhdistävän ohjelman kautta.
 
Tutustu näyttelyn ohjelmaan >>
Lue tiedote >>
 
Tietopaketit aiheesta Arkkitehtuurimuseon sivuilla
Puutarha- ja maisema-arkkitehtuuri
Tapiolan puutarhakaupunki
 
 
 
 

 
Maiju ja Yrjö Rikalan Puutarhasäätiö
 
 

 

 

 

 
 


Kultaranta, Naantali 1915
Arkkitehti: Lars Sonck
Puutarhasuunnittelu: Svante ja Paul Olsson 1913–1916
Maj-Lis Rosenbröijer (1964–1965)
Kuva: Taneli Eskola
Talin siirtolapuutarha, Pitäjänmäki, Helsinki
kuva: Elina Standertskjöld