Eläköön Wivi Lönn! -festivaali: Juhla

Perjantai 20.5.2022 kello 18–20 | Arkkitehtuurimuseo: iso näyttelysali, 2. krs & Alusta-paviljonki
Kielet: suomi
Osallistuminen: Maksuton | Ennakkoilmoittautuminen

Wivi Lönnin 70-vuotissyntymäpäivää juhlittiin Lallukassa Helsingissä 20.5.1942. Juhliin osallistui 46 naisarkkitehtia eri puolilta Suomea, ja tilaisuudesta alkoi naisarkkitehtien yhdistyksen Architectan toiminta. Juhlista on pian kulunut kahdeksankymmentä vuotta, joita on syytä juhlia! 

Arkkitehtuurimuseo kutsuu sinut mukaan juhlimaan arkkitehti Wivi Lönnin 150-vuotissyntymäpäivää, naisarkkitehtien yhdistys Architectan 80-vuotissyntymäpäivää, Arkkitehtuurimuseon Eläköön Wivi Lönn! -kokonaisuutta sekä suomi/koivisto arkkitehtien Alusta-paviljongin avautumista festivaaliperjantaina 20.5.2022 klo 18.

Juhlapuhe kuullaan toimittaja ja kirjailija Koko Hubaralta. Juhlapaikkana toimii koko Arkkitehtuurimuseon historiallinen museorakennus ja kesäpihan Alusta-paviljonki. Musiikista ja maksullisesta juhlatarjoilusta on mahdollista nauttia Arkkitehtuurimuseon kesäpihalla sijaitsevassa paviljonkirakennuksesta. Musiikista vastaa DJ-kollektiivi Electronic Market (Elisa Katariina ja Kristiina Männikkö) ja tarjoiluista Taito Cafe.

Tervetuloa! 

Kuva Wivi Lönnin 70-vuotisjuhlasta

Puheohjelma

Arkkitehtuurimuseon johtaja Carina Jaatinen

Eläköön Wivi Lönn! -näyttelyn kuraattorit

Suomen naisarkkitehtien yhdistys Architectan puheenjohtaja Helena Teräväinen

Kirjailija ja toimittaja Koko Hubara

suomi/koivisto arkkitehdit

Taito Cafe

Ajan hermoilla kulkeva Taito Cafe yhdistää suomalaisen muotoilun tyylikkään rentoon ruokailuun. Muotoilu ja taide syntyy tunteesta, rakkaudesta ja ammattitaidosta. Aivan kuten Taito Cafekin. Meille on suunnattoman tärkeää tukea kotimaisia tuottajia, joka näkyy meidän huolellisesti valikoidussa festivaalimenussa!

Tutustu festivaalimenuun

Ryhmä henkilöitä poseeraa valkeaa seinää vasten videoprojisoinnin alla.

Electronic Market

Electronic Market on helsinkiläinen kollektiivi, joka  syntyi vuonna 2018 luovan uteliaisuuden, yhteistyön ja ennakkoluulottoman kokeilun alustaksi. Kollektiivi pyrkii näyttämään esimerkkiä laajentaakseen aliedustettujen artistien asemaa musiikkiteollisuudessa. Kollektiivin jäseniä ovat Suski, Emma Valtonen, Linda Lazarov, Kristiina Männikkö ja Elisa Katariina.

”Unity is power, and music is the universal modulator.”

Osallistuminen

Ilmoittaudu tällä lomakkeella viimeistään keskiviikkona 18.5.2022:
https://q.surveypal.com/Ilmoittautuminen-Juhla-Elakoon-Wivi-Lonn

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova ja henkilökohtainen: yhdellä lomakkeella voi tehdä ainoastaan yhden ilmoittautumisen yhdelle henkilölle. Lomakkeen onnistunut lähettäminen on merkki onnistuneesta ilmoittautumisesta. Jos joutuisit perumaan osallistumisesi, ilmoita siitä sähköpostitse osoitteeseen: jemina.lindholm@mfa.fi. Tieto mahdollisesta esteestä on tärkeä, jotta voimme antaa paikkasi jonotuslistalla seuraavalle.

Juhlaa koskeva ajankohtaisin tieto päivitetään tälle verkkosivulle.

Saavutettavuus ja terveysturvallisuus 

Arkkitehtuurimuseo ei ole esteetön. Juhlaa ei tulkata tai tekstitulkata. Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon saavutettavuudesta löydät tästä linkistä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä (koskee kaikkia yli 12-vuotiaita). Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon terveysturvallisuudesta löydät tästä linkistä. Arkkitehtuurimuseossa on käytössä turvallisemman tilan periaatteet, joihin sitoudutaan kaikessa museon toiminnassa. Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon turvallisemman tilan periaatteista löydät tästä linkistä

Eläköön Wivi Lönn! -festivaali

Katso koko Eläköön Wivi Lönn! -festivaaliohjelma 20.–22.5.2022 tästä linkistä

Lisätietoja 

Jemina Lindholm  
Yleisötyövastaava  
Arkkitehtuurimuseo  
+358 45 7731 0476  
jemina.lindholm@mfa.fi