Eläköön Wivi Lönn! -festivaali:
Keskustelu / Tila ja sukupuoli museopedagogiikassa 

Perjantai 20.5.2022 kello 12.30–13.45 | Arkkitehtuurimuseo: iso näyttelysali, 2. krs
Kieli: suomi
Osallistuminen: 10/5/0 € / Museokortti | Ennakkoilmoittautuminen

Miten kuvataidekasvatuksen koulutus ohjelmassa käsitellään vallan, sukupuolen ja seksuaalisuuden kysymyksiä? Mikä on kuvataidekasvattajan rooli museoinstituutiossa? Miten queerit sisällöt tulevat osaksi museopedagogiikkaa? Entä sukupuoli ja seksuaalisuus näkyvät, kun puhumme tilasta ja arkkitehtuurista? Keskustelussa pohditaan sukupuolen ja seksuaalisuuden sekä queerien sisältöjen roolia kuvataideopettajien koulutuksessa ja museoissa oppimisympäristöinä. 

Tervetuloa! 

Keskustelussa mukana

Kaura Raudaskoski 

Kaura Raudaskoski on Helsingissä asuva taide- ja yhteisöpedagogi, taiteilija ja filosofi. Kauran monialaisia töitä yhdistää taiteen, keskustelun ja filosofisen ajattelun käyttäminen työkaluina kestävän tulevaisuuden rakentamiseen. Hän on työskennellyt museoissa vuodesta 2017 erityisesti queeriyttämisen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden teemojen parissa. Kaura on Sateenkaarihistorian ystävien sihteeri ja hankekoordinaattori sekä kansainvälisen queer-historiakuukausien komitean perustajajäsen. 

Henkilö, jolla on lyhyt tummat hiukset, nojaa kädellään poskeensa ja katsoo hymyillen kameraan.

Tiina Pusa

Tiina Pusa (TaT) toimii Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelman johtajana Aalto-yliopistossa. Hallinnollisen roolin ohella hänen työkuvaansa kuuluu opetus- ja tutkimustehtäviä. Solidaarisuus, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymykset sekä taiteen ja politiikan kietoutumiset ovat lähellä Pusan tutkijasydäntä. Hänen pedagogisessa lähetymistavassaan painottuvat erilaiset tavat oppia yhdessä ja keinot purkaa kasvatuksen valtarooleja. 

Keskustelua moderoi

Arja-Liisa Kaasinen

Olen Arja-Liisa Kaasinen, TaM, kuvataideopettaja ja Arkkitehtuurimuseon Yhteistyöpäällikkö. Vastaan Arkkitehtuurimuseossa yleisötyön, museopedagogiikan, viestinnän ja palveluiden kokonaisuuksista. Olen mukana luomassa uutta A&DO Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimiskeskusta yhteistyössä Designmuseon kanssa. Olen suuri yhteissuunnittelun ja dialogimenetelmien ystävä. Kuvataiteen ja taidehistorian opettajantyöni lisäksi olen opiskellut johtamisen erikoisammattitutkinnon ja toiminut luovien tiimien ja organisaatioiden johtamisen tehtävissä.

Osallistuminen

Ilmoittaudu tällä lomakkeella viimeistään keskiviikkona 18.5.2022:
https://q.surveypal.com/Ilmoittautuminen-Elakoon-Wivi-Lonn-Festivaali-Perjantai-2

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova ja henkilökohtainen: yhdellä lomakkeella voi tehdä ainoastaan yhden ilmoittautumisen yhdelle henkilölle. Lomakkeen onnistunut lähettäminen on merkki onnistuneesta ilmoittautumisesta. Jos joutuisit perumaan osallistumisesi, ilmoita siitä sähköpostitse osoitteeseen: jemina.lindholm@mfa.fi. Tieto mahdollisesta esteestä on tärkeä, jotta voimme antaa paikkasi jonotuslistalla seuraavalle.

Festivaaliliput lunastetaan Arkkitehtuurimuseon asiakaspalvelupisteellä saapumisen yhteydessä. Keskustelua koskeva ajankohtaisin tieto päivitetään tälle verkkosivulle.

Saavutettavuus ja terveysturvallisuus 

Arkkitehtuurimuseo ei ole esteetön. Keskustelua ei tulkata tai tekstitulkata. Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon saavutettavuudesta löydät tästä linkistä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä (koskee kaikkia yli 12-vuotiaita). Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon terveysturvallisuudesta löydät tästä linkistä. Arkkitehtuurimuseossa on käytössä turvallisemman tilan periaatteet, joihin sitoudutaan kaikessa museon toiminnassa. Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon turvallisemman tilan periaatteista löydät tästä linkistä

Lisätietoja 

Jemina Lindholm  
Yleisötyövastaava  
Arkkitehtuurimuseo  
+358 45 7731 0476  
jemina.lindholm@mfa.fi