Eläköön Wivi Lönn! -festivaali:
Luento / Renja Suominen-Kokkonen: Naisten astuminen suomalaisen arkkitehtuurin kentälle

Sunnuntai 22.5.2022 klo 13–14.30 | Arkkitehtuurimuseo: iso näyttelysali, 2. krs
Kieli: suomi
Osallistuminen: 10/5/0 € / Museokortti | Luennolla on vapaita paikkoja! Tervetuloa!

Kun vuoden 1942 toukokuun 20 päivänä suuri joukko eri ikäisiä arkkitehtinaisia kokoontui arkkitehti Elsi Borgin ja hänen puolisonsa Anton Lindforsin ateljeehen Lallukan taiteilijatalossa, oli tarkoituksena juhlistaa tuolloin 70 vuotta täyttävää arkkitehti Wivi Lönniä. Tapaaminen osoitti hyvin senkin, että oli edetty pitkälle niistä ajoista, kun Lönn viidentenä naisena valmistui arkkitehdiksi Polyteknillisestä opistosta. Naisten yhteyttä siivitti tuolloin myös ajatus yhteisen toimintaelimen muodostamisesta, joka muutamia kuukausia myöhemmin johti Architectan perustamiseen.

Luento paneutuu suomalaisten naisten mahdollisuuksiin arkkitehtuurin koulutuksessa ja heidän koulutuksensa jälkeisiin valintoihinsa 1880-luvulta maailmansodan vuosiin. Henkilöistä nousee luonnollisesti esiin Wivi Lönn, mutta myös muiden uraa valotetaan aina Aino Marsio Aaltoon asti.

Tervetuloa!

Renja Suominen-Kokkonen

Renja Suominen-Kokkonen on FT taidehistorian dosentti ja Helsingin yliopistonlehtori emerita. Hän on myös yksi Wivi Lönn 1872–1966. Arkkitehti -kirjan kirjoittajista.

Osallistuminen

Luennolla on vapaita paikkoja – tervetuloa! Festivaaliliput lunastetaan Arkkitehtuurimuseon asiakaspalvelupisteellä saapumisen yhteydessä. Luentoa koskeva ajankohtaisin tieto päivitetään tälle verkkosivulle.

Saavutettavuus ja terveysturvallisuus

Arkkitehtuurimuseo ei ole esteetön. Luentoa ei tulkata tai tekstitulkata. Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon saavutettavuudesta löydät tästä linkistä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä (koskee kaikkia yli 12-vuotiaita). Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon terveysturvallisuudesta löydät tästä linkistä. Arkkitehtuurimuseossa on käytössä turvallisemman tilan periaatteet, joihin sitoudutaan kaikessa museon toiminnassa. Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon turvallisemman tilan periaatteista löydät tästä linkistä

Lisätietoja

Jemina Lindholm
Yleisötyövastaava
Arkkitehtuurimuseo
+358 45 7731 0476
jemina.lindholm@mfa.fi