Eläköön Wivi Lönn! -festivaali:
Wikithon / Aliedustetut arkkitehdit historian kirjoihin!

Lauantai 21.5.2022 kello 11–18 (non-stop) | Arkkitehtuurimuseo: kirjasto, 1. krs
Kieli: suomi
Maksuton | Kahvitarjoilu

Tervetuloa luomaan Wikipedia-sisältöjä Arkkitehtuurimuseon asiantuntijoiden kanssa kahvikupposen äärelle!

Aliedustetut arkkitehdit historian kirjoihin! -wikithon kutsuu koolle arkkitehtuurin alan ammattilaisia, tutkijoita, opiskelijoita ja harrastajia luomaan ja muokkaamaan Wikipedia-sisältöjä aliedustetuista mutta merkittävistä arkkitehdeista yhdessä Arkkitehtuurimuseon tietopalveluiden henkilökunnan kanssa.

Wikithon toteutetaan non-stop-työpajana, johon voit osallistua sinulle sopivana ajankohtana. Arkkitehtuurimuseon henkilökunta ohjeistaa osallistujia artikkelien kirjoittamisessa ja Wikipedian käytössä. Paikan päällä tiedonhaussa ja kielenhuollossa avustamassa ovat Arkkitehtuurimuseon kirjastonhoitaja Suvi Juvonen ja Arkkitehtuurimuseon kokoelma-amanuenssi Joona Rantasalo. Wikithonin päivystävänä tutkijana toimii Keiden kaupunki -tutkimushankkeessa työskentelevä väitöskirjatutkija ja Eläköön Wivi Lönn! -näyttelyn kuraattori Hanna Tyvelä, jonka kanssa sisällöistä on mahdollista keskustella. Työapajassa kirjoitetut artikkelit lisätään osallistujien suostumuksella myös Arkkitehtuurimuseon tietopaketteihin. Wikithoniin osallistujat saavat maksuttoman pääsylipun Eläköön Wivi Lönn! -näyttelyyn.

Tervetuloa!

Pst. Haluaisitko osallistua, muttet tiedä mistä kirjoittaisit? Ei huolta. Arkkitehtuurimuseo laati listan aiheista, joista artikkelin voi kirjoittaa.

Tapahtumassa mukana

Suvi Juvonen

Suvi Juvonen työskentelee kirjastonhoitajana Arkkitehtuurimuseossa kirjaston kokoelmien ja digitaalisten palveluiden parissa. Ongelmien ratkaisu ja tiedonhaku ovat lähellä hänen sydäntään.

Joona Rantasalo

Joona Rantasalo työskentelee Arkkitehtuurimuseossa kokoelma-amanuenssina piirustusten, valokuvien ja pienoismallien parissa. Tällä hetkellä hän on erityisen kiinnostunut 1970- ja 80-luvun arkkitehtuurista ja sen säilyttämiseen liittyvistä kysymyksistä.

Hanna Tyvelä

Hanna Tyvelä on taidehistorioitsija ja väitöskirjatutkija Tampereen yliopiston Yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa. Tyvelän väitöskirjatyö käsittelee hyvinvointivaltion suunnittelun historiaa. Hän työskentelee Keiden kaupunki -hankkeessa (Koneen Säätiö), jossa tutkitaan tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden historiaa suomalaisessa yhteiskunnassa ja kaupunkitilassa.

Osallistuminen

Wikithoniin ei ole ennakkoilmoittautumista. Wikithon toteutetaan non-stop-työpajana, johon voit osallistua sinulle sopivana ajankohtana. Ilmoittaudu Arkkitehtuurimuseon asiakaspalvelupisteessä saapumisen yhteydessä. Ota oma kannettava tietokone mukaan, jos sinulla on sellainen!

Saavutettavuus ja terveysturvallisuus

Arkkitehtuurimuseo ei ole esteetön. Wikithonia ei tulkata tai tekstitulkata. Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon saavutettavuudesta löydät tästä linkistä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä (koskee kaikkia yli 12-vuotiaita). Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon terveysturvallisuudesta löydät tästä linkistä. Arkkitehtuurimuseossa on käytössä turvallisemman tilan periaatteet, joihin sitoudutaan kaikessa museon toiminnassa. Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon turvallisemman tilan periaatteista löydät tästä linkistä

Lisätietoja

Jemina Lindholm
Yleisötyövastaava
Arkkitehtuurimuseo
+358 45 7731 0476
jemina.lindholm@mfa.fi