Arkkitehtuurimuseossa on kiinnostavaa tutkittavaa koko perheelle.

  • Lastenrattaiden säilytys
  • Lastenhoitohuone

Ajankohtaista

Arkkitehtuurin satutunnit päiväkotiryhmille

Toiminnallisilla satutunneilla liikutaan museorakennuksessa satua kuunnellen. Satutunnin päätteeksi osallistujat voivat jäädä leikkimään museon A&O-lastenhuoneeseen.

Talvilomaviikon satutunnit
tiistai 18.2. kello 9:30–10:15
torstai 20.2. kello 9:30–10:15

Arkkitehtuurin satutunnit

Tekemistä lapsille

Lasten A&O-huone

Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee lasten oma huone. A&O-huone on inspiroiva tila, missä arkkitehtuurin peruskäsitteistö avautuu leikin ja tehtävien kautta. Huone sopii ryhmille ja omatoimikävijöille. Huone on aina avoinna ja maksuton.

Arkkitehtuurietsivät

Tiedätkö, mikä on kapiteeli? Kortit paljastavat museorakennuksen kätketyt yksityiskohdat. Lainaa arkkitehtuurietsivän tehtäväpaketti mukaan pohjakerroksen A&O-huoneesta. Tehtävä on maksuton.

 

Palvelut

Näyttelytyöpajat opetusryhmille

Ohjatussa näyttelytyöpajassa Arkkitehtuurimuseon ajankohtaisia näyttelyitä tutkitaan yksilö- ja ryhmätehtävien kautta.  Toiminta lähtee lasten ja nuorten kokemismaailmasta, leikillisyydestä ja iloisten oivallusten tuottamisesta. Tarpeista ja sisällöistä sovitaan opettajan kanssa etukäteen.

Lue lisää

Arkkitehtuurityöpajat opetusryhmille

Mitä arkkitehtuuri on? Mistä voi päätellä, onko rakennus uusi vai vanha? Voiko museosta olla apua kiinnostavan ilmiön tutkimisessa? Kolme erilaista työpajaa avaa elämyksellisesti arkkitehtuurin peruskäsitteistöä. Toiminta lähtee lasten ja nuorten kokemismaailmasta, leikillisyydestä ja iloisten oivallusten tuottamisesta. Tarpeista ja sisällöistä sovitaan opettajan kanssa etukäteen.

Työpajoja opetusryhmille

Ryhmäopastukset lapsille ja nuorille

Tervetuloa tutustumaan Arkkitehtuurimuseon ajankohtaisiin näyttelyihin! Opastus antaa syvyyttä näyttelykokemukseen iästä riippumatta. Opastus muokataan ikäryhmälle sopivaksi. Tarpeista ja sisällöistä sovitaan opettajan kanssa etukäteen. Voit tilata opastuksen suomen- tai englanninkielisenä.

Opastukset

Museosynttärit

Haluatko tarjota lapsellesi erilaisen syntymäpäivän arkkitehtuurin peruskäsitteisiin tutustuen? Juhlinnan lomassa tutkitaan, suunnitellaan ja etsitään museorakennuksen yksityiskohtia. Juhlatilana toimii museon A&O-lastenhuone.

Museosynttärit