Arkkitehtuurimuseossa on kiinnostavaa tutkittavaa koko perheelle.

  • Lastenrattaiden säilytys
  • Lastenhoitohuone

Näyttelykohtaiset oppimateriaalit

Opetusmateriaalit kuvituskuva: kreikkalaiset pylväänpäät koristeltuina kirkkain värein

Kesän 2020 näyttelyt

Lataa ajankohtaisten näyttelyiden Uno Ullberg – Suomen viipurilaisin arkkitehti ja Olemmeko kaikki kreikkalaisia? opetusmateriaalit käyttöösi maksutta.

Näyttelyiden opetusmateriaalipaketti sisältää yksilö- ja ryhmätehtäviä. Se soveltuu erityisen hyvin osaksi peruskoulun ja lukion kuvataiteen opetusta (KU2 Mutoillut ja rakennetut ympäristöt) lähi- ja etäopetuksessa.

Tutustu näyttelyn verkkosisältöihin ja lataa oppimateriaali

Alvar Aallon jalostettu maisema 

Arkkitehtuurimuseon ja Alvar Aalto -säätiön yhteisnäyttely esittelee kansainvälisesti tunnetuimman arkkitehtimme, Alvar Aallon (1898–1976), tuotannosta harvemmin nähtyä puolta: arkkitehtuurin suhdetta ympäröivään maisemaan ja luontoon.  Hyödynnä näyttelyn teemoja ja kohteita etäopetuksessa. Opetusmateriaalipaketti sisältää yksilö- ja ryhmätehtäviä. Se soveltuu erityisen hyvin osaksi peruskoulun ja lukion kuvataiteen opetusta (KU2 Mutoillut ja rakennetut ympäristöt) lähi- ja etäopetuksessa.

Tutustu näyttelyn verkkosisältöihin ja lataa oppimateriaali
Kesäinen värikuva avaa vehreän näkymän Alvar Aallon yliopistokampukselle Otaniemessä

Tekemistä lapsille

Lasten A&O-huone

Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee lasten oma huone. A&O-huone on inspiroiva tila, missä arkkitehtuurin peruskäsitteistö avautuu leikin ja tehtävien kautta. Huone sopii ryhmille ja omatoimikävijöille. Huone on aina avoinna ja maksuton.

Koronaviruksesta johtuen A&O-huone on poikkeuksellisesti suljettu. 

Arkkitehtuurietsivät

Tiedätkö, mikä on kapiteeli? Kortit paljastavat museorakennuksen kätketyt yksityiskohdat. Lainaa arkkitehtuurietsivän tehtäväpaketti mukaan pohjakerroksen A&O-huoneesta. Tehtävä on maksuton.

Koronaviruksesta johtuen emme tällä hetkellä lainaa kortteja.

Palvelut

Näyttelytyöpajat opetusryhmille

Ohjatussa näyttelytyöpajassa Arkkitehtuurimuseon ajankohtaisia näyttelyitä tutkitaan yksilö- ja ryhmätehtävien kautta.  Toiminta lähtee lasten ja nuorten kokemismaailmasta, leikillisyydestä ja iloisten oivallusten tuottamisesta. Tarpeista ja sisällöistä sovitaan opettajan kanssa etukäteen.

Lue lisää

Arkkitehtuurityöpajat opetusryhmille

Mitä arkkitehtuuri on? Mistä voi päätellä, onko rakennus uusi vai vanha? Voiko museosta olla apua kiinnostavan ilmiön tutkimisessa? Kolme erilaista työpajaa avaa elämyksellisesti arkkitehtuurin peruskäsitteistöä. Toiminta lähtee lasten ja nuorten kokemismaailmasta, leikillisyydestä ja iloisten oivallusten tuottamisesta. Tarpeista ja sisällöistä sovitaan opettajan kanssa etukäteen.

Työpajoja opetusryhmille

Ryhmäopastukset lapsille ja nuorille

Tervetuloa tutustumaan Arkkitehtuurimuseon ajankohtaisiin näyttelyihin! Opastus antaa syvyyttä näyttelykokemukseen iästä riippumatta. Opastus muokataan ikäryhmälle sopivaksi. Tarpeista ja sisällöistä sovitaan opettajan kanssa etukäteen. Voit tilata opastuksen suomen- tai englanninkielisenä.

Opastukset

Museosynttärit

Haluatko tarjota lapsellesi erilaisen syntymäpäivän arkkitehtuurin peruskäsitteisiin tutustuen? Juhlinnan lomassa tutkitaan, suunnitellaan ja etsitään museorakennuksen yksityiskohtia. Juhlatilana toimii museon A&O-lastenhuone.

Museosynttärit