Arkkitehtuurimuseossa on kiinnostavaa tutkittavaa koko perheelle.

  • Lastenrattaiden säilytys
  • Lastenhoitohuone

Tekemistä lapsille

Lasten A&O-huone

Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee lasten oma huone. A&O-huone on inspiroiva tila, missä arkkitehtuurin peruskäsitteistö avautuu leikin ja tehtävien kautta. Huone sopii ryhmille ja omatoimikävijöille. Huone on aina avoinna ja maksuton.

A&O-huone on väliaikaisesti suljettu.

Arkkitehtuurietsivät

Tiedätkö, mikä on kapiteeli? Kortit paljastavat museorakennuksen kätketyt yksityiskohdat. Lainaa arkkitehtuurietsivän tehtäväpaketti mukaan pohjakerroksen A&O-huoneesta. Tehtävä on maksuton.

Emme tällä hetkellä lainaa kortteja. 

Palvelut

Arkkitehtuurityöpajat opetusryhmille

Kolme erilaista työpajaa avaa elämyksellisesti arkkitehtuurin peruskäsitteistöä.

Lue lisää

Ryhmäopastukset lapsille ja nuorille

Tervetuloa tutustumaan Arkkitehtuurimuseon ajankohtaisiin näyttelyihin! Opastus muokataan ikäryhmälle sopivaksi.

Lue lisää

Museosynttärit

Haluatko tarjota lapsellesi erilaisen syntymäpäivän arkkitehtuurin peruskäsitteisiin tutustuen?Juhlatilana toimii museon A&O-lastenhuone.

Lue lisää

Hankkeet

Työpajatyöskentelyä. Lähikuvassa kädet ja sanapari: vastuu ja kulttuuriperintö

A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus

A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus kutsuu erilaiset ihmiset kohtaamaan arkkitehtuurin- ja muotoilun äärelle ja oppimaan uutta. Keskusta rakennetaan vuosina 2020–2023 Suomen kulttuurirahaston Museovisio-apurahan turvin. Tavoitteena on, että Oppimisen keskuksesta tulee keskeinen osa uutta Arkkitehtuuri- ja designmuseota.

Lue lisää

Kulttuurin kummilapset

Vuodesta 2020 lähtien kaikki Helsingissä syntyneet lapset kutsutaan kulttuurin kummilapsiksi. Helsingin kaupungin yhteistyössä kulttuuritoimijoiden kanssa aloittama kummilapsitoiminta tuo hyvinvointia perheille kulttuurin keinoin. Myös Arkkitehtuurimuseo osallistuu kummilapsitoiminnan järjestämiseen.

Lue lisää