Kansainvälistä Museoviikkoa vietetään 18.–22.8.2020 teemalla Monimuotoinen museo. Arkkitehtuurimuseon ohjelman aloittaa opastettu Instagram Live -kierros kesänäyttelyihin. Sosiaalisen median kanavissa tarjoillaan koko viikon ajan näkymiä museotyön kulisseihin viikon teeman hengessä. Tutustu myös näyttelyiden digitaalisiin sisältöihin. 

Opastus Instagram Livessä Kansainvälisenä museopäivänä 18.5.2020 
kello 13 englanniksi ja kello 15 suomeksi

Kansainvälisenä museopäivän vuorovaikutteisen kierroksen Arkkitehtuurimuseon näyttelyissä ohjaa museopedagogi Aapo Raudaskoski. Tallenne on katsottavissa Arkkitehtuurimuseon sivuilla myös myöhemmin. Siirry tapahtumaan

Instagram Takeover: Arkkitehtuurimuseon kulisseissa
Museoviikolla 18.–22.05.2020
Arkkitehtuurimuseon sosiaalisen median kanavissa tarjoillaan näkymiä museotyön kulisseihin ja keskustellaan viikon teemasta monimuotoinen museo. Instagram Takeover antaa mahdollisuuden kurkistaa Arkkitehtuurimuseon henkilökunnan arkeen ja monimuotoisuuden teemoihin päivittäisessä työssä. Valitut näkökulmat ovat nousseet esille yhteisissä keskusteluissa – ne eivät suinkaan ole ainoita mahdollisia tulkintoja Museoviikon teemasta.
Siirry Instagramiin

Uno Ullberg –Suomen viipurilaisin arkkitehti
Näyttely isossa näyttelysalissa 2.6.–23.8.2020

Arkkitehtuurimuseossa nähdään kesällä laaja kokonaisesitys arkkitehti Uno Ullbergin elämästä ja tuotannosta. Näyttely vie sykähdyttävälle matkalle Viipuriin ja avaa näkymän suomalaisen arkkitehtuurin kuohuviin vuosikymmeniin. Lue lisää ja tutustu näyttelyn digitaalisiin sisältöihin.

Olemmeko kaikki antiikin kreikkalaisia?
Suomalaisia arkkitehteja kulttuurin juurilla
Näyttely pienessä näyttelysalissa 2.6.–23.8.2020
Kreikka on inspiroinut suomalaisia arkkitehteja jo vuosisatojen ajan. Arkkitehtuurimuseon kesänäyttelyssä omakohtaiset muistiinpanot ja piirustukset kertovat matkoista länsimaisen kulttuurin syntysijoille. Kokonaisuuden kautta esiin piirtyy Kreikan merkitys laajempana kulttuurihistoriallisena ilmiönä. Lue lisää ja tutustu näyttelyn digitaalisiin sisältöihin.