Opeinfo: Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon yleisötyön kevät 2022

Tiistai 19.4.2022 klo 15–17.30
Designmuseo (Korkeavuorenkatu 23, Helsinki) ja Arkkitehtuurimuseo (Kasarmikatu 24, Helsinki)
Maksuton / Ennakkoilmoittautuminen

Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon yhteisessä opeinfossa tutustutaan A&DO arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskuksen toimintaan, molempien museoiden yleisötyöhön ja ajankohtaisiin näyttelyihin sekä tarjolla oleviin oppimispalveluihin. Aloitamme opeinfon Designmuseosta, josta siirrymme yhdessä Arkkitehtuurimuseoon ohjelman edetessä.

Tervetuloa!

Ohjelma

Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki (Luentosali, 1. krs)

15.00 Kahvitarjoilu ja ilmoittautuminen (ohjelma alkaa kello 15:30)
15.30 Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon sekä A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskuksen esittelyt
15.45 Opastettu kierros Designmuseon Kaiken kansan muotoilua -näyttelyyn muotoiluhistorioitsija ja kuraattori Kaisu Savolan kanssa
16.15 Tauko ja siirtyminen Arkkitehtuurimuseoon

Arkkitehtuurimuseo, Kasarmikatu 24, 00130 Helsinki (kirjasto, 1. krs)

16.30 Työpajademo Arkkitehtuurimuseon Eläköön Wivi Lönn! -näyttelyyn liittyen
17.00 Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon näyttelykohtaiset oppikokonaisuudet
Opeinfo päättyy klo 17.30

Näyttelyt

Kaiken kansan muotoilua 8.4.–2.10.2022, Designmuseo

Suomalaisella muotoilulla on vakiintunut maine tasa-arvon sanansaattajana. Lukuisissa ikonisissa muotoilutuotteissamme on nähty voimaa yhdenvertaisemman arjen rakentamiseen. Kevät- ja kesäkauden päänäyttely Kaiken kansan muotoilua nostaa esiin muotoilun ja yhdenvertaisuuden välisiä yhteyksiä viimeisen sadan vuoden ajalta. Se tarkastelee tasa-arvon ihannetta paitsi suomalaisen muotoilun tutuimmissa ikoneissa, myös tuntemattomammiksi jääneissä projekteissa.

Eläköön Wivi Lönn! 29.4.2022–8.1.2023, Arkkitehtuurimuseo

Wivi Lönnin 70-vuotissyntymäpäivää juhlittiin Lallukassa Helsingissä 20.5.1942. Juhliin osallistui 46 naisarkkitehtia eri puolilta Suomea, ja tilaisuudesta alkoi naisarkkitehtien yhdistyksen Architectan toiminta. Juhlista on pian kulunut kahdeksankymmentä vuotta, joita on syytä juhlia! Arkkitehtuurimuseo juhlistaa Suomen tärkeimmän naisarkkitehdin Wivi Lönnin 150-vuotisjuhlaa ja naisarkkitehtien yhdistyksen Architectan 80-vuotisjuhlaa laajalla ohjelmistokokonaisuudella, joka tarkastelee naisarkkitehtien työtä Suomessa sekä arkkitehdin työhön liittyviä tasa-arvokysymyksiä.  

Osallistuminen

Opeinfoon on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu tällä lomakkeella (linkki avautuu uuteen välilehteen) viimeistään perjantaihin 15.4.2022 mennessä.

Saavutettavuus ja terveysturvallisuus

Opeinfo on maksuton ja se järjestetään suomeksi. Tapahtumassa ei ole tulkkausta tai tekstitulkkausta. Opeinfossa on käytössä turvallisemman tilan periaatteet. Lisätietoja periaatteista löydät täältä (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Designmuseon rakennus ei ole esteetön. Lisätietoja Designmuseon saavutettavuudesta löydät täältä (linkki avautuu uuteen välilehteen). Lisätietoja Designmuseon terveysturvallisuudesta ja turvallisesta museovierailusta löydät täältä (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Arkkitehtuurimuseon rakennus ei ole esteetön. Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon saavutettavuudesta löydät täältä (linkki avautuu uuteen välilehteen). Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon terveysturvallisuudesta ja turvallisesta museovierailusta löydät täältä (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Lisätiedot

Hanna Kapanen
Museolehtori, Designmuseo
hanna.kapanen@designmuseum.fi
+356 50 301 6838

Jemina Lindholm
Yleisötyövastaava, Arkkitehtuurimuseo
jemina.lindholm@mfa.fi
+358 45 7731 0476

Kuva: Johannes Romppanen / Designakatemia

Opeinfo verkossa

Jos et pääse paikan päälle, voit osallistua opeinfoon myös verkossa. Osallistua voit mistä tahansa! Openinfossa käymme läpi myös verkkotyöpajat ja -materiaalit opetuksen tueksi.

Opeinfo verkossa
torstaina 21.4.2022 klo 15–16

Lue lisää