Tällä sivulla julkaisemme Arkkitehtuurimuseon video- ja audiosisältöjä. Pääset katsomaan videoita ja kuuntelemaan podcasteja kuvaketta painamalla. Kaikki videomme ovat tekstitettyjä.

Opi pienoismalleista

Pienoismallit ovat helposti lähestyttävä arkkitehtuurin esittämisen tapa. Kukapa ei olisi joskus ollut tekemisissä pienoismaailmojen kanssa – tavalla tai toisella. Kolmiosaisessa videosarjassa arkkitehtuurikasvattaja ja arkkitehti Jere Keskinen kertoo olennaisen pienoismalleista. Inspiraatiota antaa Arkkitehtuurimuseon kesän 2020 päänäyttely Skaalassa – pienoismallien maailma.

Arkkitehtuuria irti maasta!

Arkkitehtuuria irti maasta! kokoaa alleen laajan kattauksen arkkitehtuuriin liittyviä opastussarjoja. Ensimmäisessä opastussarjassa tutustutaan 1920-luvun Helsinkiin. Oppaina sarjassa toimivat FT Juhana Lahti ja Arkkitehtuurimuseon arkistonhoitaja, FT Petteri Kummala. Sarjan upeista ilmakuvista vastaa Kristo Vedenoja @helsinkifacades.

Puhutaan puusta

Arkkitehtuurimuseon ja ympäristöministeriön tuottama keskusteluklubi avaa kiinnostavia kuvakulmia metsään ja puuhun materiaalina. Keskustelujen kaari kantaa metsän mystisistä tasoista aina tulevaisuuden puuvisioiden horisonttiin. Sarjan on kuratoinut arkkitehti Pekka Pakkanen.

Podcast: Murroksen estetiikka

VAPAA-kollektiivin Iines Karkulahti, Charlotte Nyholm ja Meri Wiikinkoski haastavat eri alojen asiantuntijoita pohtimaan, mitä annettavaa arkkitehdeilla on ilmastokriisin ajassa. Podcast-sarja on osa Arkkitehtuurimuseon studiossa 25.08.2020–04.10.2020 esitellyn Vapaa kollektiivi – Murroksen estetiikka -näyttelyn sisältöjä.