Tällä sivulla julkaisemme Arkkitehtuurimuseon video- ja audiosisältöjä. Pääset katsomaan videoita ja kuuntelemaan podcasteja kuvaketta painamalla. Kaikki videomme ovat tekstitettyjä.

Arkkitehtuuria irti maasta!

Arkkitehtuuria irti maasta! kokoaa alleen laajan kattauksen arkkitehtuuriin liittyviä opastussarjoja. Ensimmäisessä opastussarjassa tutustutaan 1920-luvun Helsinkiin. Oppaina sarjassa toimivat FT Juhana Lahti ja Arkkitehtuurimuseon arkistonhoitaja, FT Petteri Kummala. Sarjan upeista ilmakuvista vastaa Kristo Vedenoja @helsinkifacades.

Puhutaan puusta

Arkkitehtuurimuseon ja ympäristöministeriön tuottama keskusteluklubi avaa kiinnostavia kuvakulmia metsään ja puuhun materiaalina. Keskustelujen kaari kantaa metsän mystisistä tasoista aina tulevaisuuden puuvisioiden horisonttiin. Sarjan on kuratoinut arkkitehti Pekka Pakkanen.

VIS-koehalli Tulossa

Pasi Herranen: VIS Wooden Plant Factory

Puhutaan puusta -keskusteluklubi 23.03.2021

Värikäs havainnekuva. Tulossa

Lauri Rautkari: Tulevaisuuden puutuotteet

Puhutaan puusta -keskusteluklubi 13.04.2021

Kuva Säie-paviljongin puisesta kattorakenteesta Tulossa

Pekka Heikkinen: Puu voisi olla…

Puhutaan puusta -keskusteluklubi 18.05.2021

Podcast: Murroksen estetiikka

VAPAA-kollektiivin Iines Karkulahti, Charlotte Nyholm ja Meri Wiikinkoski haastavat eri alojen asiantuntijoita pohtimaan, mitä annettavaa arkkitehdeilla on ilmastokriisin ajassa. Podcast-sarja on osa Arkkitehtuurimuseon studiossa 25.08.2020–04.10.2020 esitellyn Vapaa kollektiivi – Murroksen estetiikka -näyttelyn sisältöjä.