Podcast / Vapaa-kollektiivi: Murroksen estetiikka

Podcast-sarja on osa Arkkitehtuurimuseon studiossa 25.08.2020 – 04.10.2020 esillä ollutta ‘Vapaa-kollektiivi: Murroksen estetiikka’ -näyttelyä. Tutustu näyttelyyn tästä linkistä

Torstai 3.9. Ilmastokriisin arkkitehdit
Näyttelyn keskustelusarjan aloittavat VAPAA-kollektiivin Iines Karkulahti, Charlotte Nyholm ja Meri Wiikinkoski. He pohtivat, mitä merkityksellinen arkkitehtuuri on, ja mitä annettavaa arkkitehdeilla on ilmastokriisin ajassa.

Maanantai 7.9.2020 Utopia
Toisessa keskustelussa kysytään tulevaisuusorientoituneen arkkitehtitoimisto MUUANin Olli Metsolta ja poliittisen filosofian tutkija Aleksi Lohtajalta, miksi aikakautemme utopiat ovat vähissä ja harvoja tulevaisuuskuvia värittävät niukkuus ja kieltäytyminen. Voisiko tulevaisuus tarjota muutakin kuin “hieman vähemmän tätä samaa”?

Torstai 10.9.2020 Estetiikka
Kolmannessa keskustelussa kysytään Suomen Arkkitehtiliiton Korjausrakentamisen ja rakennusperinnön toimikunnan puheenjohtajalta Mira Kyllöseltä sekä Aalto-yliopiston yliopisto-opettajalta Maiju Suomelta, kuinka on mahdollista rakentaa kestävää tulevaisuutta, kun kulttuurimme priorisoi uutuuden estetiikkaa.

Perjantai 11.9.2020 Valta
Päätösjaksossa pohditaan suunnittelumaantieteilijän ja FEMMA Planning -osakkaan Efe Ogbeiden ja politiikankin saralla aktiivisen arkkitehdin Noora Laakin kanssa sitä, kenen kädenjälki rakennetussa ympäristössämme näkyy, ja millaista on arkkitehdin valta ilmastokriisin ajassa.

<

VAPAA-kollektiivi
Podcast-sarjan kuratoinut VAPAA-kollektiivi on yksi Architects Declare -julistuksen perustaja-allekirjoittajista ja ohjausryhmän jäsen. VAPAAn muodostavat kolme nuorta arkkitehtia, Iines KarkulahtiCharlotte Nyholmja Meri Wiikinkoski, jotka suunnittelutyönsä ohessa opettavat Aalto-yliopistossa ja kirjoittavat arkkitehtuurin, kaupunkisuunnittelun ja ilmastonmuutoksen yhtymäkohdista. Kolmikon toi yhteen kiinnostus pohtia systeemisen muutoksen ja uuden estetiikan rooleja ilmastokriisin aikakaudella.

Podcast-sarja on osa Arkkitehtuurimuseon studiossa 25.08.2020 – 04.10.2020 esillä ollutta ‘Vapaa-kollektiivi: Murroksen estetiikka’ -näyttelyä. Tutustu näyttelyyn tästä linkistä