Tällä sivulla julkaisemme Arkkitehtuurimuseon artikkelijasarjoja, blogikirjoituksia, videotallenteita ja podcasteja. Pääset lukemaan sisältöjä, katsomaan videoita ja kuuntelemaan podcasteja kuvaketta painamalla. Kaikki videomme ovat tekstitettyjä.

Videosarja: Kuraattori kertoo

Kuraattori kertoo –videoilla Eläköön Wivi Lönn! -näyttelyn kuraattorit kertovat valitsemiensa arkisto- ja kokoelma-aineistojen avulla naisarkkitehdeista ja arkkitehtuurin naishistoriasta. Miksi arkisto- ja kokoelma-aineistot ovat tärkeitä ja mitä voimme saada tietää tai mitä voimme oppia niiden pohjalta yhteiskunnasta ja sen ilmiöistä?

Videosarja: Naisarkkitehti kertoo

Videohaastatteluissa Suomen naisarkkitehtien yhdistys Architectan nykyiset jäsenet Marina Basdekis, Kaisa Broner, Kaarina Löfström ja Pirkko-Liisa Schulman kertovat videohaastatteluissa arkkitehdin työstä ja suhteestaan Architectaan. Mitä arkkitehdin työ tai järjestäytyminen ovat haastateltaville henkilöille merkinneet?

Opastussarja: Arkkitehtuuria irti maasta!

Arkkitehtuuria irti maasta! kokoaa alleen laajan kattauksen arkkitehtuuriin liittyviä opastussarjoja. Ensimmäisessä opastussarjassa tutustutaan 1920-luvun Helsinkiin. Oppaina sarjassa toimivat FT Juhana Lahti ja Arkkitehtuurimuseon arkistonhoitaja, FT Petteri Kummala. Sarjan upeista ilmakuvista vastaa Kristo Vedenoja @helsinkifacades.

Keskustelusarja: Puhutaan puusta

Arkkitehtuurimuseon ja ympäristöministeriön tuottama keskusteluklubi avaa kiinnostavia kuvakulmia metsään ja puuhun materiaalina. Keskustelujen kaari kantaa metsän mystisistä tasoista aina tulevaisuuden puuvisioiden horisonttiin. Sarjan on kuratoinut arkkitehti Pekka Pakkanen.

Podcast: Murroksen estetiikka

VAPAA-kollektiivin Iines Karkulahti, Charlotte Nyholm ja Meri Wiikinkoski haastavat eri alojen asiantuntijoita pohtimaan, mitä annettavaa arkkitehdeilla on ilmastokriisin ajassa. Podcast-sarja on osa Arkkitehtuurimuseon studiossa 25.08.2020–04.10.2020 esitellyn Vapaa kollektiivi – Murroksen estetiikka -näyttelyn sisältöjä.