Kävelykierros / 1920-luvun Helsinki: Vallila

Paikka: Muualla

Ilmakuva Vallilan kaupunginosasta sisäpihat

Tapahtuma on täynnä. Pysy kuulolla tulevista kävelykierroksista!

20-luku on täällä! Arkkitehtuurimuseo järjestää kolme kävelykierrosta 1920-luvun helsinkiläisille asuinalueille osana Open House Helsinki 2021 –festivaalia. Lauantaina tutustumme työväen asuinalueeksi rakennettuun ja aina erityisen Vallilaan Arkkitehtuurimuseon oppaan johdolla. Minkälaisista tarpeista ja ajan ideaaleista alue sai alkunsa? Millaisia uusia ratkaisuita alueen suunnittelijat pyrkivät kehittämään työväen asuinolojen parantamiseksi. Miksi idyllinen Puu-Vallila ”epäonnistui” suhteessa alkuperäisiin odotuksiin? Kävelykierroksella oppaana toimii arkkitehti ja arkkitehtuurikasvattaja Jere Keskinen. Tervetuloa! 

Tapahtuma on osa Open House Helsinki -festivaalia 07.–09.05.2021. Tutustu ohjelmaan: https://www.openhousehelsinki.fi

Ilmoittautuminen

Tapahtuma on täynnä.

Saavutettavuus

Kierros alkaa: Roineen puisto (Roineentie 5, 00550 Helsinki)  

Lisätietoja saapumisesta: 
Hattulantien pysäkillä liikennöivät raitiovaunut 1 ja 7. 
Teollisuuskadulla liikennöivät linja-autot 50, 59, 500 ja 510. 
Lähimmät pyöräasemat löytyvät Gebhardinaukiolta ja Pernajantieltä. Kierros päättyy: Paavalin kirkko (Sammatintie 5, 00550 Helsinki) 

Lisätietoja poistumisesta: 
Paavalinkirkon pysäkillä liikennöivät raitiovaunut 6 ja 8 
sekä linja-autot 70, 71, 73, 74, 75, 77 ja 78. 
Lähin pyöräasema löytyy Paavalinpuistosta. 

Kävelykierros järjestetään julkisessa kaupunkitilassa ja se kestää noin puolitoista tuntia. Kuljettavan reitin pituus on yhteensä noin 1,6 km. Kierroksen aikana vältellään kaupunkitilassa olevia portaita ja turhia askelmia. Reitin varrella on loiventamattomia jalkakäytäväreunuksia sekä paikoin epätasaista, korkeuseroja sisältävää maastoa. Kävelykierroksella eteneminen on rauhallista ja sisältää useita pysähtymisiä. Kokoontumispaikan ja reitin päätöspisteen läheisyydessä sijaitsee helposti saavutettavia penkkejä. Reitin varrella ei sijaitse helposti saavutettavia istuimia tai penkkejä. Oman retkituolin voi ottaa mukaan. Lähin julkinen esteettömäksi merkitty WC sijaitsee Vallilan kirjastolla (Päijänteentie 5, 00550 Helsinki).

Lisätietoja

Jemina Lindholm 
yleisötyövastaava, Arkkitehtuurimuseo  
jemina.lindholm@mfa.fi  
+3584577310476