Arkkitehtuuri- ja nimistökävely: Antiikki ja klassismi Töölössä

Paikka: Muualla

tienviitta Aurorankatu

HUOM! Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen.
TAPAHTUMA ON TÄYNNÄ.

Kävelykierroksen keskiössä on Suomen merkittävin 1920-luvun asuinalue, Etu-Töölö. Sen kautta avautuu näköala antiikin aikaan: Apollonpuistikko, Arkadiankatu, Hesperianesplanadi ja Minervanpolku: Mistä nämä nimet kumpuavat? Keitä olivat Dagmarinkadun Dagmar ja Aurorankadun Aurora? Miten antiikin vaikutteet suodattuivat 1920-luvun arkkitehtuuriin, jota kutsutaan myös pohjoismaiseksi klassismiksi?

Kävelykierroksen järjestävät Arkkitehtuurimuseo ja Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristön toimiala. Oppaina toimivat Helsingin kaupungilta nimistönsuunnittelija, FM Johanna Lehtonen ja suunnittelija, FM Hanna Ikonen sekä Arkkitehtuurimuseon arkistonhoitaja, FT Petteri Kummala.

Ilmoittautuminen tapahtumaan avataan 3.8.2020. Kierrokselle mahtuu 25 osallistujaa. Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Jos kuitenkin joutuisit perumaan osallistumisesi, ilmoita siitä sähköpostitse osoitteeseen: jemina.lindholm@mfa.fi

Lähtö:
Kokoontuminen Luonnontieteellisen museon edessä (Pohjoinen Rautatiekatu 13, 00100) Lisätietoja saapumisesta: https://luomus.fi/fi/luonnontieteellinen-museo

Kierros päättyy:
Ravintola Eliten edessä (Eteläinen Hesperiankatu 22, 00100 Helsinki)
Lisätietoja poistumisesta: Apollonkadun pysäkillä liikennöivät raitiovaunut 8, 2 ja 1 sekä linja-autot 14, 18(N), 37, 39(N), 41, 42, 69, 70, 108N.

Esteettömyys:
Kävelykierros järjestetään julkisessa kaupunkitilassa ja se kestää noin puolitoista tuntia. Kuljettavan reitin pituus on yhteensä noin 1,5 km. Kierroksen aikana vältellään kaupunkitilassa olevia portaita ja turhia askelmia. Reitin varrella on kuitenkin mukulakivi- ja rinneosuuksia sekä paikoin epätasaista maastoa. Kävelykierroksella eteneminen on rauhallista ja sisältää useita pysähtymisiä. Reitin varrella ei sijaitse helposti saavutettavia istuimia tai penkkejä. Oman retkituolin voi ottaa mukaan. Kierroksen oppaat käyttävät pientä megafonilaitetta tarvittaessa kuuluvuuden takaamiseksi. Karttakuva kuljettavasta reitistä julkaistaan Facebook-tapahtumassa. Lähin julkinen esteetön vessa sijaitsee reitin lähtöpaikassa Luonnontieteellisellä museolla.

Lisätietoja:
Jemina Lindholm
Tuottaja, Arkkitehtuurimuseo
jemina.lindholm@mfa.fi
+3584577310476