Puhutaan puusta -keskusteluklubi / Antti Ruuska: Puun rooli tulevaisuuden rakentamisessa

Paikka: Muualla

Ilmakuva Helsingistä

Puhutaan puusta on keskusteluklubi, jossa kaikki osallistujat pääsevät ääneen. Puhutaan puusta -keskusteluklubissa keskustellaan puun roolista tulevaisuuden rakentamisessa Antti Ruuskan johdolla. Luvassa reilua, aktiivista ja avointa keskustelua! 

Miltä maailma näyttää uudistavan, eli planeetan tilan parantamiseen pyrkivän rakentamisen näkökulmasta? Pitäisikö meidän suosia yhtä rakennusmateriaalia vai valmistautua uudistamaan käsityksemme materiaaleista laajemminkin? Onko puurakentaminen planeettamme pelastus? Entä onko se helppoa tämän päivän Suomessa? 

Antti Ruuska työskentelee kestävän liiketoiminnan johtajana. Hän luotsaa työllään Ylvaa kohti hiilineutraaliutta vuonna 2025. Antti on tekniikan tohtori, joka on keskittynyt tutkijanurallaan rakentamisen kestävyyteen ja elinkaarivaikutuksiin. Vapaa-ajallaan Antti harrastaa pyöräilyä ja viettää vapaa-aikaansa perheen parissa. 

Puhutaan puusta -keskusteluklubi jatkaa hyvin onnistunutta Wood Works -luentosarjaa poikkitieteellisellä, keskustelevalla ja kantaaottavalla linjalla. Tarkoituksenamme on luoda kiinnostavien keskusteluidenaiheiden kaari, joka kantaa metsästä ja sen mystisitäkin tasoista tulevaisuuden puuvisioiden horisonttiin. Teemoitettuihin keskustelutilaisuudet alustaa huippuasiantuntija ja keskustelemaan pääsevät kaikki aiheesta kiinnostuneet. Keskusteluklubi tuo esiin kiinnostavia metsään ja puuhun liittyviä kuvakulmia, jotka avaavat arkkitehdeille ja muille aiheesta kiinnostuneille konventioidensa ulkopuolista syvyyttä, näkymiä ja kiinnittymispintoja. Keskustelusarja toteutettavat yhteistyössä Arkkitehtuurimuseo ja ympäristöministeriö kanssa. Sarjan on kuratoinut arkkitehti Pekka Pakkanen

Poimi kalenteriisi myös muut keskusteluklubin tapaamiset keväällä 2021: 

tiistai 19.01.2021 klo 17.00–18.30 
Sofie Pelsmakers: Reality Check 

tiistai 16.02.2021 klo 17.00–18.30 
Antti Ruuska: Puun rooli tulevaisuuden rakentamisessa 

tiistai 23.03.2021 klo 17.00–18.30 
Pasi Herranen: VIS Wooden Plant Factory 

tiistai 13.04.2021 klo 17.00–18.30 
Lauri Rautkari: Puutuotteiden tulevaisuus 

tiistai 18.05.2021 klo 17.00–18.30 
Pekka Heikkinen: Puu voisi olla…

Osallistumisohjeet

Keskusteluklubi järjestetään Zoom-alustalla. Klubikerroille on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä viimeistään 15.02.2021:  https://q.surveypal.com/Ilmoittautuminen-Puhutaan-puusta-keskusteluklubi-16.02.2021

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova ja henkilökohtainen. Jos kuitenkin joutuisit perumaan osallistumisesi, ilmoita siitä sähköpostitse osoitteeseen: jemina.lindholm@mfa.fi. Tieto mahdollisesta esteestä on tärkeä, jotta voimme antaa paikkasi jonotuslistalla seuraavalle.  

Tarkemmat ohjeet osallistumiseen toimitetaan ilmoittautuneille lähempänä tapahtuman ajankohtaa sähköpostitse. Keskusteluklubi on suomenkielinen ja maksuton.

Saavutettavuus

Tilaisuudessa ei ole tulkkausta tai livetekstitystä. Tekninen ohjeistus on esillä tilaisuuden alussa. Osallistumisohjeet ja -linkki lähetetään erillisessä sähköpostiviestissä ilmoittautumisen sulkeuduttua. Tilaisuudesta julkaistaan alkuperäiskielellä tekstitetty videotallenne Arkkitehtuurimuseon verkkosivuilla ja Youtube-kanavalla jälkeen päin.

Lisätietoja

Jemina Lindholm 
yleisötyövastaava
Arkkitehtuurimuseo 
jemina.lindholm@mfa.fi 
+3584577310476