Puhutaan puusta -keskusteluklubi / Pekka Heikkinen: Puu voisi olla…

Paikka: Muualla

Kuva Säie-paviljongin puisesta kattorakenteesta

Puhutaan puusta on keskusteluklubi, jossa kaikki osallistujat pääsevät ääneen. Kauden viimeisessä Puhutaan puusta –keskusteluklubissa keskustellaan Pekka Heikkisen johdolla siitä, mitä olemme keskustelusarjan aikana oppineet. Luvassa reilua, aktiivista ja avointa keskustelua! 

Minkälaisia ominaisuuksia puulla on? Minkälaista puurakentaminen voisi olla? Entä miten rakentaminen on muuttumassa ja minkälaisia vaatimuksia ja odotuksia sille asetetaan? 

Pekka Heikkinen on puuarkkitehtuurin professori Aalto-yliopistossa. Puun lisäksi hänen tärkeimmät kiinnostuksen kohteensa ovat kestävä rakentaminen sekä energia- ja ekotehokas puurakentaminen. Opetus- ja tutkimustyön lisäksi hän on osallistunut kymmeniin suunnittelu- ja kehityshankkeisiin sekä toiminut Puu-lehden päätoimittajana. Heikkinen on saanut useita tunnustuksia ja palkintoja monipuolisesta työstään puuarkkitehtuurin kehittämiseksi Suomessa ja ulkomailla. Mieluisimpia niistä ovat Rakentamisen Ruusut 2006 ja 2013, Rantasalmi-palkinto 2009, itävaltalainen Schweighofer Innovation Prize 2013 sekä Suomen Leijonan ritarikunnan I luokan ritarimerkki 2017. 

Puhutaan puusta -keskusteluklubi jatkaa hyvin onnistunutta Wood Works -luentosarjaa poikkitieteellisellä, keskustelevalla ja kantaaottavalla linjalla. Tarkoituksenamme on luoda kiinnostavien keskusteluidenaiheiden kaari, joka kantaa metsästä ja sen mystisitäkin tasoista tulevaisuuden puuvisioiden horisonttiin. Teemoitettuihin keskustelutilaisuudet alustaa huippuasiantuntija ja keskustelemaan pääsevät kaikki aiheesta kiinnostuneet. Keskusteluklubi tuo esiin kiinnostavia metsään ja puuhun liittyviä kuvakulmia, jotka avaavat arkkitehdeille ja muille aiheesta kiinnostuneille konventioidensa ulkopuolista syvyyttä, näkymiä ja kiinnittymispintoja. Keskustelusarja toteutettavat yhteistyössä Arkkitehtuurimuseo ja ympäristöministeriö kanssa. Sarjan on kuratoinut arkkitehti Pekka Pakkanen. 

Poimi kalenteriisi myös muut keskusteluklubin tapaamiset keväällä 2021: 

Tiistai 19.01.2021 klo 17.00–18.30 
Sofie Pelsmakers: Reality Check 

Tiistai 16.02.2021 klo 17.00–18.30 
Antti Ruuska: Puun rooli tulevaisuuden rakentamisessa 

Tiistai 23.03.2021 klo 17.00–18.30 
Pasi Herranen: VIS Wooden Plant Factory 

Tiistai 13.04.2021 klo 17.00–18.30 
Lauri Rautkari: Puutuotteiden tulevaisuus 

Tiistai 18.05.2021 klo 17.00–18.30 
Pekka Heikkinen: Puu voisi olla…

Osallistumisohjeet

Keskusteluklubin tapahtumapaikka päivitetään tälle sivulle lähempänä ajankohtaa. Ilmoittautuminen avataan maaliskuussa 2021.

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova ja henkilökohtainen. Jos kuitenkin joutuisit perumaan osallistumisesi, ilmoita siitä sähköpostitse osoitteeseen: jemina.lindholm@mfa.fi. Tieto mahdollisesta esteestä on tärkeä, jotta voimme antaa paikkasi jonotuslistalla seuraavalle.  

Tarkemmat ohjeet osallistumiseen toimitetaan ilmoittautuneille lähempänä tapahtuman ajankohtaa sähköpostitse. Keskusteluklubi on suomenkielinen ja maksuton. 

Lisätietoja
 
Jemina Lindholm 
yleisötyövastaava
Arkkitehtuurimuseo 
jemina.lindholm@mfa.fi 
+3584577310476