Toivoa puusta –keskustelusarja / S – Kunnostaminen / Iida Kalakoski

Paikka: iso näyttelysali


Tervetuloa keskustelemaan puusta S-mittakaavassa!

Toivoa puusta on keskustelusarja, jossa kaikki keskustelun osallistujat pääsevät ääneen. Neljäs keskustelu käydään tutkija Iida Kalakosken johdolla. Luvassa reilua, aktiivista ja avointa keskustelua!

Voiko puurakennus patinoitua tai raunioitua? Puretaanko puurakennuksia edelleen muita rakennuksia enemmän? Korjaamisen ja restauroinnin periaatteet periytyvät Suomeen kivirakentamisen maista Etelä- ja Länsi-Euroopasta, eivätkä periaatteet välttämällä huomioi pitkälti puisen rakennusperintömme erityispiirteitä.

Iida Kalakoski

IIida Kalakoski on arkkitehtuurin historian ja rakennusperinnön hoidon yliopisto-opettaja ja tutkija Tampereen yliopistosta. Kalakoski on tutkinut mm. puiseen rakennusperintöön ja sen korjattavuuteen ja ylläpitoon liittyviä stigmoja. Vapaa-ajalla Kalakoski korjaa perheineen hirsifunkkistaloa Tampereen Hakametsässä.

Keskustelusarja 2021–2022

Torstai 14.10.2021 klo 17–19  
Toivoa puusta –keskustelusarja / XL – Metsä  
BIOS-tutkimusyksikkö 

Thursday 11.11.2021 at 5–7 pm  
Hope from Wood Discussion Series / L – Building  
Kjellander Sjöberg 

Torstai 9.12.2021 klo 17–19  
Toivoa puusta –keskustelusarja / M – Laajennus  
Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli 

Torstai 17.2.2022 klo 17–19  
Toivoa puusta –keskustelusarja / S – Kunnostaminen  
Iida Kalakoski 

Torstai 17.3.2022 klo 17–19  
Toivoa puusta –keskustelusarja / XS – Rakennusosat  
Kerstin Müller / baubüro in situ

Ilmoittautuminen

Toivoa puusta -keskustelusarjan keskusteluihin on ennakkoilmoittautuminen. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu keskusteluun viimeistään keskiviikkona 16.2.2022 tästä linkistä.

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova ja henkilökohtainen. Jos kuitenkin joutuisit perumaan osallistumisesi, ilmoita siitä sähköpostitse osoitteeseen: jemina.lindholm@mfa.fi. Tieto mahdollisesta esteestä on tärkeä, jotta voimme antaa paikkasi jonotuslistalla seuraavalle. Toivomme myös, että voit olla mukana koko keskustelun ajan.

Saavutettavuus ja terveysturvallisuus

Keskustelusarja on suomenkielinen ja maksuton. Tapahtumassa ei ole tulkkausta tai live-tekstityksiä. Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon saavutettavuudesta löydät tästä linkistä

Arkkitehtuurimuseo seuraa ja noudattaa kokoontumisten osalta ajankohtaisia viranomaisohjeistuksia. Lisätietoja terveysturvallisesta museovierailusta löydät tästä linkistä

Arkkitehtuurimuseossa on käytössä turvallisemman tilan periaatteet. Lisätietoja löydät tästä linkistä

Lisätietoja

Jemina Lindholm 
Yleisötyövastaava 
Arkkitehtuurimuseo 
+358 45 7731 0476 
jemina.lindholm@mfa.fi