Tuulitakki

Työpajan toteuttamiseen tarvitaan värikyniä, sakset sekä paperia ja tulostin. Jos et pääse tulostamaan materiaaleja, voit myös jäljentää kuvat paperille käsin!

Suunnittele tuulitakki paperinukelle:

Tulosta työohje alta tai mallinna se paperille. Suunnittele, miltä sinun unelmiesi ulkoilutakki näyttäisi. Materiaaleissa ulkoilutakki on esitetty useammasta suunnasta aivan kuten suunnittelijoiden tekemissä mittapiirustuksissa. Mieti ensin haluamaasi tyyliä ja anna sen jälkeen takeille ilme. Mieti myös, mistä materiaalista vaatteet on valmistettu. Lisäksi voit suunnitella sarjaan sopivat ulkoiluhousut ja muita varusteita. Lopuksi voit pukea paperinuket seikkailuun.

Tulostettavan työohjeen voit ladata tästä linkistä.

Työohjeen on laatinut muotoilija Hanna-Kaarina Heikkilä

“Nimeni on Hanna-Kaarina Heikkilä. Olen kotoisin Kemistä, mutta vuosien varrella maailmankansalaistanut arkkitehtuuritaustainen muotoilija. Suunnittelijana olen ikuisesti utelias ja itseäni alati haastava moniottelija. Olen opiskellut arkkitehtuuria Tampereella ja myöhemmin muotoilua Aalto-yliopistossa. Työurani aikana olen työskennellyt moniulotteisesti kaupunkisuunnittelusta, ovenkahvoihin ja tulevaisuutta visioiviin konsepteihin. Olen päässyt työskentelemään innostavien arkkitehtuurihankkeiden parissa niin kotimaissa kuin ulkomailla. Muotoilijana olen työskennellyt muun muassa Ruotsissa IKEA of Swedenin in-house designtiimissä. Viimeiset vuodet olen ollut vetämässä ja kehittämässä omaa muotoilutoimistoa, Studio Finnaa, kollegani Anni Pitkäjärven kanssa.

Työurani aikana olen päässyt mukaan tarkastelemaan maailmaa myös lasten näkökulmasta. Olen muun muassa päässyt suunnittelemaan päiväkoteja ja tuotteita lasten tarpeisiin. Lasten jatkuva uteliaisuus ja oppimisen into inspiroivat minua. Lapset ovat ankara kohderyhmä, joka kyllä esittää mielipiteensä rehellisesti, mikä on ihan parasta! On äärimmäisen kiinnostavaa pohtia, miten omia arkipäiväisiä työasioita pystyy esittämään innostavasti myös laajemmalle ja eri-ikäiselle yleisölle.”

A&DO Labra -konttinäyttely

Designpajan inspiraationa on toiminut Designmuseon kokoelmasta löytyvä Torstai-brändin tuulitakki. Takki on valittu mukaan myös tänä keväänä matkansa aloittavaan A&DO Labra -konttinäyttelyyn!

Arkkitehtuuri ja muotoilu kuuluvat kaikille. A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus kutsuu erilaisia ihmisiä jakamaan, kokemaan, tekemään ja oppimaan yhdessä. Keskusta rakennetaan vuosina 2020–2023 Suomen Kulttuurirahaston Museovisio-apurahan turvin. Hanketta toteuttavat Designmuseo ja Arkkitehtuurimuseo. Hankkeen keskeisiä toimenpiteitä on kiertävä A&DO Labra, joka vierailee kuudella paikkakunnalla Suomessa hankkeen aikana. Esine kuuluu kiertävässä Labrassa esiteltyihin kokoelmaesineisiin.

Hyvä lähiympäristö -konttinäyttely kiertää:
Tampere 26.4.-23.5.2021
Lahti 30.8.-20.9.2021