OPEN CALL:

Huolto, hoiva ja ylläpito – Hae 21.5. mennessä

Arkkitehtuurimuseossa ja Designmuseossa avautuu keväällä 2024 yhteisnäyttely, jonka teema on huolto, hoiva ja ylläpito. Nyt museot etsivät kolmea kuratoriaalista ehdotusta osaksi näyttelyä. Näyttely on esillä museoissa 04–12.2024.

Näyttelyn osaksi voi ehdottaa esimerkiksi tekstiä, videosarjaa, osallistavaa teosta, museoiden kokoelmiin perustuvaa tutkimusta, dokumentaatiota, performanssia tai muuta kokonaisuutta. Ehdotus voi keskittyä aiheensa puolesta esimerkiksi korjaamiseen, siivoamiseen, parsimiseen, kulumiseen, tai vaikka tarkastella museota hoivan paikkana. Olemme avoimia erilaisille lähestymistavoille. 

Kuka voi hakea?  

Hakija voi olla taustaltaan tutkija, taiteilija, aktivisti, kuraattori, muotoilija, arkkitehti tai heistä koostuva työryhmä. Hakijalla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta näyttelyiden tekemisestä. Valittu asiantuntija saa kuratoriaalista ja tuotannollista apua museolta tarpeen mukaan. Valinnassa tulemme painottamaan ehdotuksia, jotka tuovat uudenlaisia tai unohdettuja näkökulmia arkkitehtuurin ja muotoilun tarkasteluun. 

Käytännön tietoa hakemisesta 

Valitun asiantuntijan odotetaan työskentelevän ehdotuksensa parissa osa-aikaisesti kesäkuusta lokakuun loppuun 2023 ja osallistuvan vähintään neljään tapaamiseen museoiden näyttelytiimin kanssa. Työstä maksetaan palkkio 5 000 € / valittu ehdotus ja sen lisäksi mahdollinen arvonlisävero tai työnantajan sivukulut. Palkkion voi laskuttaa tai lunastaa verokortilla. Palkkio maksetaan kahdessa osassa. Lisäksi on mahdollista saada tukea tuotantoon ja muihin kuluihin, enintään 5 000 €, sisältäen arvonlisäveron. 

Valitut ehdotukset sijoitetaan Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon näyttelytiloihin Kasarmikadulle tai Korkeavuorenkadulle. Voit tutustua museoiden tiloihin aukioloaikoinamme. Ajat voi tarkistaa osoitteista www.mfa.fi ja www.designmuseum.fi.  

Muistilista hakemuksen tekemiseen  

Liitä mukaan: 

  1. Projektikuvaus (max. 1 kpl A4) suomeksi tai englanniksi. Kuvauksen tulee pitää sisällään ajatus projektin toteutustavasta sekä sen suhteesta näyttelyn teemaan. Muista antaa ehdotukselle nimi. 
  1. Budjettiarvio tuotanto- ja materiaalikuluista sekä ostopalveluista (max. 1kpl A4) 
  1. Tekniset vaatimukset, esimerkiksi ripustamiseen liittyen, jos tiedossa (max. 1kpl A4) 
  1. Aikataulu (max. 1kpl A4) 
  1. Tekijän CV ja lyhyt kuvaus aikaisemmasta työskentelystä  


Hakemuksen lähettäminen

Lähetä hakemus sähköpostitse otsikolla ”Avoin haku: HUOLTO, HOIVA JA YLLÄPITO” viimeistään sunnuntaina 21. toukokuuta osoitteeseen sara.martinsen@designmuseum.fi. Ehdotusten valinnasta vastaa museoiden näyttelytiimin jäsenistä muodostuva työryhmä: Hanna Kapanen, Kaisa Karvinen, Jemina Lindholm, Sara Martinsen, Jutta Tynkkynen sekä vierailevana asiantuntijana Aleksi Lohtaja. Hakijoille ilmoitetaan valinnasta toukokuun 2023 loppuun mennessä. Hakemuksen voi tehdä suomeksi tai englanniksi. 

Lisätietoa  

Jos haluat keskustella lisää näyttelyn teemoista, voit ottaa yhteyttä Kaisa Karviseen kaisa.karvinen@mfa.fi. Jos sinulla on kysyttävää tuotannosta tai tilauksista, voit ottaa yhteyttä Sara Martinseniin sara.martinsen@designmuseum.fi