SUUNNITTELIJAT Arkkitehtien kirjo

Asuntosäätiö kutsui suunnittelijoiksi joukon asuntosuunnittelijoina tunnettuja arkkitehteja: Aulis Blomstedt, Aarne Ervi, Viljo Revell ja Markus Tavio olivat mukana itäisen lähiön alkuvaiheesta lähtien. Jatkossa joukkoon liittyivät Jorma Järvi sekä Kaija ja Heikki Siren, Esko Suhonen yhdessä Esko Hyvärisen kanssa sekä K. A. Pinomaa. Muiden Tapiolan alueiden suunnittelijoita ovat edellisten lisäksi Pentti Ahola, Veikko Malmio ja Osmo Sipari sekä Marjatta ja Martti Jaatinen. Myös vähemmän tunnetut Kauko Kokko, Arvo O. Aalto ja Erich von Ungern-Sternberg ovat varhaisen Tapiolan suunnittelijoiden joukossa.

Tapiolassa pyrittiin arkkitehtuurin korkeaa laatua takaamaan kilpailujen avulla. Useat arkkitehdit saivatkin suunnittelutehtäviä menestyttyään alueelle järjestetyissä arkkitehtuurikilpailuissa. Yleinen tai kutsukilpailu järjestettiin 1960-luvun alkuun mennessä Tapiolan keskuksen, kansa- ja oppikoulun, Pohjoisen lähiön, kirkon ja Suvikummun sekä Pohjois-Tapiolan yhteiskoulun suunnittelusta.

Tapiolan arkkitehtien päärooli oli paljolti Aarne Ervillä. Alvar Aallon taitoja hyödynnettiin vasta Itärannan suunnittelussa 1960-luvun alussa, jolloin myös Raili ja Reima Pietilä sekä Aarno Ruusuvuori astuivat kuvaan. Arto Sipinen tuli joukkoon 1980-luvulla.