Arkkitehtuurimuseo

Arkkitehtuurimuseo on valtakunnallinen vastuumuseo. Museo ylläpitää suomalaisen arkkitehtuurin kokoelmaa ja sopii asiantuntevaksi ystäväksi jokaiselle arkkitehtuurista ja rakennetusta ympäristöstä kiinnostuneelle. Toiminta painottuu vuoden 1900 jälkeiseen arkkitehtuuriin.

Tutustu museon toimintaan

Arkkitehtuurimuseo lukuina

Perustettu

1956

Piirustuksia kokoelmassa

500 000

Valokuvia kokoelmassa

120 000
Arkkitehtuurimuseo Kasarmikadun puolelta.

Museorakennus

Arkkitehti Magnus Schjerfbeckin suunnittelema Arkkitehtuurimuseo on toimiva esimerkki historiallisesti arvokkaan rakennuksen uusiokäytöstä. Vuonna 1899 tieteellisille seuroille rakennettu talo sijaitsee Helsingin keskustassa. Se on kotimaisena uusrenessanssikohteena merkittävä erityisesti edustavien sisätilojensa takia.

Lisää museorakennuksesta

Töihin meille?

Arkkitehtuurimuseon avoimet työpaikat löydät täältä.

Organisaatio

Arkkitehtuurimuseossa toimii kolme palvelualuetta, jotka ovat: Kulttuuriperintö ja tietopalvelut, Näyttelypalvelut ja Yleisö- ja sidosryhmäpalvelut. Museonjohtaja ja palvelualueiden päälliköt muodostavat museon johtoryhmän.

Medialle

Ota yhteys Arkkitehtuurimuseon viestintään kaikissa museoon liittyvissä lehdistöasioissa. Meiltä voit pyytää esimerkiksi tiedotteita ja lehdistökuvia. Muuhun julkaisutoimintaan aineiston toimittaa museon kuvapalvelu. Pressikortilla vierailet Arkkitehtuurimuseossa maksutta.

Ilona Hildén
viestinnän suunnittelija / tiedottaja
ilona.hilden@mfa.fi
puh. 045 7731 0468

Salla Bedard
viestinnän suunnittelija/AD
salla.bedard@mfa.fi
puh. 045 7731 0492

Mediatiedotteet ja kuvapankki