Arkkitehtuurimuseo x Designmuseo

Tutut museot yhdessä kohti uutta! Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo kansainvälisesti ainutlaatuisine kokoelmineen muodostavat tulevaisuudessa uuden valtakunnallisen arkkitehtuuri- ja designmuseon. Museoiden taustasäätiöt ovat sulautuneet 1.1.2024 uutta museota varten perustettuun Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiöön. Säätiön perustama museoyhtiö AD-museo Oy ylläpitää jatkossa Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon toimintaa.

Lähivuosien ajan Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon toiminta jatkuu yhteisellä ohjelmistolla tutuissa osoitteissa Helsingin Kaartinkaupungissa. Uudelle museolle suunnitellaan uudisrakennusta Helsingin Eteläsatamaan Makasiinirantaan.

Arkkitehtuurimuseo Kasarmikadun puolelta.

Arkkitehtuurimuseon rakennus

Arkkitehtuurimuseon toimitalo rakennettiin tieteellisille seuroille vuonna 1899. Piirustukset laati Yleisten rakennusten ylihallituksen yliarkkitehti Magnus Schjerfbeck. Rakennus on kotimaisena uusrenessanssikohteena merkittävä erityisesti edustavien sisätilojensa takia.

Lisää museorakennuksesta

Töihin meille?

Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon avoimet työpaikat löydät täältä.

Medialle

Ota yhteys Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon viestintään kaikissa museoihin liittyvissä lehdistöasioissa. Meiltä voit pyytää esimerkiksi tiedotteita ja lehdistökuvia. Muuhun julkaisutoimintaan arkkitehtuuriaineiston toimittaa museon kuvapalvelu. Pressikortilla vierailet Arkkitehtuurimuseossa ja Designmuseossa maksutta.

Ilona Hildén
viestinnän suunnittelija
ilona.hilden@mfa.fi
puh. 044 358 2175

Minni Soverila (perhevapaalla)
viestinnän asiantuntija
minni.soverila@designmuseum.fi
puh. +358 50 512 2277

Mediatiedotteet