Rakennuksen esteettömyys

Arkkitehtuurimuseon toimitalo rakennettiin vuonna 1899. Vanha rakennus ei ole kaikilta osin esteetön. Museorakennuksen pääovi on raskas avata ja rakennuksessa on kynnyksiä ja portaita.

Avustajat

Liikuntarajoitteisen sekä vamman tai sairauden vuoksi erityistä ohjausta ja avustusta tarvitsevan henkilön avustajan sisäänpääsy on ilmainen.

Avustavat koirat

Avustavat ja opastavat koirat ovat tervetulleita museoon.

Esteetön sisäänkäynti

Museossa ei ole täysin liikkumisesteetöntä sisäänkäyntiä. Liikkumisesteisen kannalta paras sisäänkäynti sijaitsee museon sisäpihalla. Sisäpihan puoleinen ovi on lukossa. Oven avaamiseksi on soitettava summeria.
Ovella on yksi n. 5 cm korkea kiviporras, jolle nousua auttaa metalliluiska. Ovella on myös n. 4 cm korkea kynnys. Museon sisällä ovelta hissille vie luiska, jonka kaltevuus on 10 astetta (1:10). Luiskalla on yksi välitasanne.

Hissi

Näyttelykerroksiin pääsee hissillä. Hissi ei ole esteetön. Ovi ei ole automaattinen, mutta henkilökunta avustaa tarvittaessa. Hissin ovi on 88 cm leveä ja hissi 115 cm syvä.

Induktiosilmukka

Induktiosilmukkaa ei ole.

Julkinen liikenne

Julkisilla liikennevälineillä lähimmäksi pääsee raitiovaunulla 10 ja bussivuorolla 24. Pysäkki on Designmuseon kohdalla.

Kielivaihtoehdot

Museon tuottamat näyttelyt on tekstitetty suomeksi ja englanniksi. Näyttelykohtaisesti muita kieliä voi olla tarjolla. Museoon saapuvat kiertonäyttelyt voivat olla suppeammin tekstitettyjä. Lisätietoa neuvonnasta.

Lastenvaunut, lastenhoitohuone

Käynti lastenvaunujen kanssa on sujuvinta museon sisäpihan puoleisesta ovesta. Ovella on yksi n. 5 cm korkea kiviporras, jolle nousua auttaa metalliluiska. Ovella on myös n. 4 cm korkea kynnys. Ovella on summeri. Museon sisällä ovelta hissille vie luiska. Museon yleisöwc:issä on tarjolla vaipanvaihtoalustoja ja potat pienille lapsille.

Levähdyspaikat

Levähtämiseen tarkoitettuja istuimia sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa ja kerrosten välisillä porrastasanteilla. Näyttelysaleissa on jakkaroita.

Lipunmyynti, pääsymaksut

Museon lipunmyynti sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa. Lippujen hintoja on porrastettu.
Aikuiset 10 €, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 5 €
Vapaa pääsy alle 18-vuotiaat, sotaveteraanit, avustajat, Helsinki-kortti, ICOM-jäsenet, Museokortti
Yhteislippu Arkkitehtuurimuseoon ja Designmuseoon 15 €
Smartum Kulttuuriseteli, Virikeseteli
Vapaa pääsy koululuokille opettajan johdolla
Vapaa sisäänpääsy kuukauden 1. perjantaina
Ilmainen sisäänpääsy kansainvälisenä museopäivänä 18.5.

Pysäköinti

Museon sisäpihalla sijaitsee nupukivetty pysäköintialue. Lipunmyynnistä saa vierailun ajaksi pysäköintiluvan.

Museossa ei ole esteetöntä pysäköintiä. Liikkumisesteisille suositeltu pysäköintipaikka sijaitsee museon Ullanlinnankadun puoleisella sivulla. Etäisyys liikkumisesteisille suositeltuun pihapuolen sisäänkäyntiin on noin 10 metriä. Pysäköintialue on betonikiveä. Kulku sisäänkäynnille on asfaltoitu.

Suurennuslasit

Suurennuslasin voi lainata näyttelykierroksen ajaksi lipunmyynnistä.

Vaatesäilytys

Naulakko ja lukolliset, pantittomat säilytyslokerot sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa.

WC

Sukupuolineutraalit WC:t sijaisevat ensimmäisessä kerroksessa.

Käsinojilla varustettu, tavallista suurikokoisempi WC sijaitsee museon kellarikerroksessa. WC:hen pääsee hissillä pyynnöstä. WC-istuimen oikealla puolella on 60 cm vapaata tilaa ja vasemmalla puolella 50 cm vapaata tilaa. WC on sukupuolineutraali.

Tarkennettu kuvaus liikkumisesta Arkkitehtuurimuseossa

Arkkitehtuurimuseon osoite on Kasarmikatu 24. Sisäänkäynnin edessä on kaksi porrasta. Pääsisäänkäynnin kautta tulevat asiakkaat kulkevat ensin suoraa käytävää pääaulaan. Matkalla on 10 porrasta.

Lastenrattaat, pyörätuolit ja liikkumisesteiset asiakkaat voivat tulla museoon sisäpihalla sijaitsevasta sisäänkäynnistä. Sen kohdalla on yksi 5 cm korkea kiviporras ja 4 cm korkea kynnys. Ovella on luiska. Oven vieressä on soittokello. Henkilökunta päästää asiakkaat museoon.

Lipunmyynti sijaitsee aulassa sisäänkäynnistä vasemmalla. Naulakot ja yleisöwc:t sijaitsevat oikealla. Naulakossa on lukittavia kaappeja, joihin ei tarvitse panttia.

Museon kirjasto sijatsee vasemmalla ensimmäisessä kerroksessa. Kirjasto on kaikille avoin kirjasto. Siellä asioivien ei tarvitse maksaa museon pääsymaksua. Kirjaston kokoelmat sijaitsevat ensimmäisessä ja kellarikerroksessa. Kellariin vie 16 porrasta. Kirjaston kellarikerrokseen ei ole esteetöntä pääsyä.

Pääaulassa sijaitsee hissi, jolla pääsee näyttelykerroksiin ja pyydettäessä wc:hen kellarikerrokseen.

Museon toisessa kerroksessa sijaitsevat vaihtuvien näyttelyiden salit. Saliovissa on kynnykset.

Museon kolmannessa kerroksessa sijaitsee pysyvän näyttelyn sali ja kuva-arkisto. Saliovissa on kynnykset.

Verkkosivujen saavutettavuus

Arkkitehtuurimuseo noudattaa lainsäädäntöä digitaalisten palveluiden saavutettavuudesta. Jos löydät puutteita verkkosivujen saavutettavuudesta, olethan yhteydessä alla olevalla lomakkeella.

Palaute

Palaute verkkosivujen saavutettavuudesta:

Lähettämällä lomakkeen hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn ja käytön. Tietosuojaseloste