Rakennuksen esteettömyys

Arkkitehtuurimuseo Kasarmikadun puolelta.

Arkkitehtuurimuseon rakennus rakennettiin vuonna 1899. Museossa ei ole täysin esteetöntä sisäänkäyntiä ja rakennuksessa on kynnyksiä ja portaita. Lue tarkemmat saavutettavuustiedot alta.

Avustajat, tulkit ja tukihenkilöt

Avustajan, tulkin ja tukihenkilön sisäänpääsy museoon on ilmainen.

Avustavat koirat

Avustavat ja opastavat koirat ovat tervetulleita museoon.

Hissi

Museon yleisölle avoimiin kerroksiin pääsee hissillä. Hissin kutsupainike sijaitsee hissin oven vasemmalla puolella noin 122 senttimetrin korkeudella.

Hissi ei ole esteetön. Hissin ovenkahva sijaitsee oven vasemmassa laidassa noin 103 senttimetrin korkeudella. Hissin ovi ei ole automaattinen, mutta henkilökunta avustaa tarvittaessa. Hissin ovi on 89 senttimetriä leveä. Hissi on 101 senttimetriä leveä ja 117 senttimetriä syvä.

Hissin sisällä painikkeet sijaitsevat vasemmalla puolella oviaukon vieressä noin 105 senttimetrin korkeaudella. Hissin sisällä oikealla puolella on kaide noin 90 senttimetrin korkeudella.

Induktiosilmukka

Museossa ei ole induktiosilmukkaa.

Kantoreput

Vauvojen kantoreppuja voi lainata asiakaspalvelupisteeltä museovierailun ajaksi.

Kielivaihtoehdot

Museon näyttelyissä tekstit ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lastenvaunut ja lastenhoitohuone

Museon sisäpihan puoleista sisäänkäyntiä suositellaan lastenvaunujen kanssa saapuville museovieraille. Sisäpihan puoleinen sisäänkäynti on varustettu metallisella luiskalla.

Sisäpihan puoleinen ovi on lukossa. Oven avaamiseksi on soitettava summeria, joka sijaitsee oven läheisyydessä vasemmalla puolella 90 senttimetrin korkeudella. Museon asiakaspalvelun henkilökunta tulee avaamaan oven. Avattuna oviaukon leveys on noin 104 senttimetriä. Ovella on myös noin 4 senttimetriä korkea kynnys. Ovenkahva sijaitsee sisäpuolella noin 102 senttimetrin korkeudella.

Ulko-ovelta hissille johtaa muovinen luiska. Luiskan jälkeen käytävä jatkuu vasemmalle. Hissi on käytävän päässä vasemmalla. Museon yleisölle avoimiin kerroksiin pääsee hissillä. Hissi ei ole esteetön. Hissin ovi ei ole automaattinen, mutta henkilökunta avustaa tarvittaessa. Hissin ovi on 89 senttimetriä leveä. Hissi on 101 senttimetriä leveä ja 117 senttimetriä syvä.

Museossa ei ole vaunuparkkia. Vaunun voi jättää museovierailun ajaksi aulaan tai ottaa mukaan näyttelysaliin.

Museon ensimmäisen kerroksen WC-tiloissa on vaipanvaihtoalustat sekä potat pienille lapsille. Kellarikerroksen WC-tilassa on vaipanvaihtoalusta.

Levähdyspaikat ja rauhoittuminen

Levähtämiseen tarkoitettuja penkkejä ja käsinojallisia tuoleja on museon ensimmäisessä ja kolmannessa kerroksessa sekä kerrosten välisillä porrastasanteilla. Näyttelysaleissa on jakkaroita, käsinojallisia tuoleja ja matalia penkkejä. Penkkien istuinkorkeus on 40 senttimetriä. Käsinojallisten tuolien istuinkorkeus on noin 44 senttimetriä. Jakkaroiden istuinkorkeus on noin 44 senttimetriä.

Toisen kerroksen porrastasanteella on tuolikärry, josta voi lainata kannettavan taittotuolin museovierailun ajaksi. Taittotuolin istuinkorkeus on noin 50 senttimetriä. Taittotuoli kestää enimmillään 110 kilogramman painon.

Levähtämiseen ja rauhoittumiseen voi museovierailun aikana käyttää ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevaa A&O-huonetta ja kirjaston tiloja.

Lipunmyynti ja pääsymaksut

Katso tiedot tästä linkistä

Opaskartat

Opaskartan ja näyttelyesitteen saa museon aulasta.

Pyörätuoli

Pyörätuolin voi lainata asiakaspalvelupisteeltä museovierailun ajaksi.

Saapuminen

Saapuminen julkisella liikenteellä

Museon lähin julkisen liikenteen pysäkki on Johanneksen kirkko. Pysäkillä pysähtyy raitiovaunu ja bussi. Pysäkki on Designmuseon kohdalla. Arkkitehtuurimuseo sijaitsee Designmuseon takana korttelin toisessa päässä.

Saapuminen omalla autolla

Museossa ei ole esteetöntä pysäköintiä. Museon pihalla Ullanlinnankadun puoleisella sivulla on asiakaskäyttöön varattu yksi pysäköintipaikka. Tätä pysäköintipaikkaa suositellaan esimerkiksi pyörätuolia käyttäville museovieraille. Asiakaspalvelupisteeltä saa museovierailun ajaksi pysäköintiluvan.

Etäisyys pysäköintipaikalta sisäpihan puoleiselle sisäänkäynnille on noin 10 metriä. Pysäköintialue on epätasaista betonikiveä. Kulku pysäköintialueelta sisäänkäynnille on asfaltoitu.

Saapuminen taksilla

Museon osoite on Kasarmikatu 24, 00130 Helsinki. Museon Kasarmikadun puoleisen sisäänkäynnin edessä ei ole erikseen varattua tilaa taksilla tai autolla pysähtymiseen.

Saapuminen pyörällä

Lähin julkinen pyöräteline sijaitsee museorakennuksen vieressä Ullanlinnankadulla. Myös museorakennuksen seinustalla sisäpihan puolella on pyörätelineitä. Lähin kaupunkipyöräasema sijaitsee Designmuseon edessä.

Sisäänkäynnit

Sisäpihan sisäänkäynti

Museossa ei ole esteetöntä sisäänkäyntiä. Metallisella luiskalla varustettu sisäänkäynti sijaitsee museon sisäpihan puolella. Kulku Ullanlinnankadulta sisäpihan sisäänkäynnille on asfaltoitu. Tätä sisäänkäyntiä suositellaan esimerkiksi pyörätuolia käyttäville tai lastenvaunujen kanssa saapuville museovieraille.

Luiskan pituus 51 senttimetriä ja leveys 150 senttimetriä. Luiskan kaltevuus noin 17 astetta. Luiska nousee kiviportaalle, jonka korkeus 15 senttimetriä ja leveys 150 senttimetriä.

Sisäpihan puoleinen ovi on puinen pariovi. Ovi on lukossa. Oven avaamiseksi on soitettava summeria, joka sijaitsee oven läheisyydessä vasemmalla puolella 90 senttimetrin korkeudella. Museon asiakaspalvelun henkilökunta tulee avaamaan oven. Avattuna oviaukon leveys on noin 104 senttimetriä. Ovella on myös noin 4 senttimetriä korkea kynnys. Ovenkahva sijaitsee sisäpuolella noin 102 senttimetrin korkeudella.

Ulko-ovelta hissille johtaa muovinen luiska, jonka päällä on useampi peräkkäinen nukkapintainen eteismatto. Luiskan kaltevuus on 10 astetta. Luiskan leveys on noin 113 senttimetriä. Luiskalla on yksi välitasanne. Välitasanteen kohdalla luiskan molemmilla puolilla on oviaukot henkilökunnan tiloihin. Luiskan molemmilla puolilla on kaiteet noin 98 senttimetrin korkeudella. Luiskan jälkeen käytävä jatkuu vasemmalle. Hissi on käytävän päässä vasemmalla.

Kasarmikadun sisäänkäynti

Museon Kasarmikadun puoleiselle sisäänkäynnille pääse suoraan asfaltoidulta jalkakäytävältä.

Museon kadun puoleisella ovella on yhteensä 2 porrasaskelmaa.  Ensimmäisellä porrasaskelmalla on metalliralli. Ensimmäisen porrasaskelman korkeus on noin 19 senttimetriä ja syvyys noin 40 senttimetriä. Toisen porrasaskelman korkeus on noin 12 senttimetriä ja syvyys noin 79 senttimetriä. Portaiden leveys on noin 190 senttimetriä.

Kadun puoleinen ovi puinen pariovi, jonka oikeanpuolimmainen ovi on auki museon aukioloaikoina. Ovi on raskas. Käytä rohkeasti voimaa sen avaamiseen. Oven läheisyydessä oikealla puolella on summeri, jota voit painaa, jos tarvitset apua oven avaamisen. Ovisummeri on noin 138 senttimetrin korkeudella. Oviaukon leveys on noin 76 senttimetriä. Ovella on yksi noin 3 senttimetriä korkea kynnys.

Ulko-ovelta museon ensimmäiseen kerrokseen johtavat portaat. Porrasaskelmia on yhteensä 10 kappaletta. Yhden porrasaskelman korkeus on noin 11 senttimetriä ja syvyys noin 40 senttimetriä. Portaiden leveys on noin 249 senttimetriä. Portaiden molemmilla puolilla on kaiteet noin 99–105 senttimetrin korkeudella.

Suurennuslasit

Suurennuslasin voi lainata näyttelykierroksen ajaksi asiakaspalvelupisteeltä.

Vaatesäilytys

Naulakko ja lukolliset, pantittomat säilytyslokerot sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa.

WC-tilat

Museon WC-tilat sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa ja ovat sukupuolineutraaleja. Kummankin WC-tilan ovella on noin 3 senttimetriä korkeaa kynnys. WC-istuimien korkeus on noin 40 senttimetriä.

Käsinojilla varustettu, tavallista suurikokoisempi WC sijaitsee museon kellarikerroksessa. WC on sukupuolineutraali. WC-tilassa on hälytysnaru.

WC-tilan oviaukon leveys 90 senttimetriä. Ovenkahva sijaitsee oven vasemmalla puolella noin 97 senttimetrin korkeudella. WC-tilan ovella on noin 1 senttimetrin kynnys. WC-tilan valokatkaisin sijaitsee sisäpuolella oviaukon vasemmalla puolella noin 105 senttimetrin korkeudella.

WC-istuimen korkeus on noin 47 senttimetriä. WC-istuimen käsinojat ovat alas taitettavat. Käsinojat laskeutuvat noin 81 senttimetrin korkeuteen. WC-istuimen oikealla puolella on vapaata tilaa noin 60 senttimetriä ja vasemmalla puolella noin 50 senttimetriä. WC-paperiteline sijaitsee 93 senttimetrin korkeudella WC-istuimen vasemmalla puolella.

Lavuaaritaso sijaitsee WC-tilan oikealla puolella noin 81 senttimetrin korkeudella. Käsipaperiteline sijaitsee lavuaaritason oikealla puolella noin 128 senttimetrin korkeudella.

Tarkennettu kuvaus liikkumisesta Arkkitehtuurimuseossa

Aula 1.kerroksessa

Museon aulassa sijaitsee asiakaspalvelupiste. Asiakaspalvelupisteen taso on 92 senttimetrin korkeudella. Tason alla ei ole vapaata jalkatilaa. Museon aulasta on suorat kulkuyhteydet naulakkotilaan, museokauppaan ja kirjastoon.

Naulakkotila 1. kerroksessa

Naulakkotilassa sijaitsevat vartioimattomat naulakot, maksuttomat lukittavat lokerikot ja WC-tilat.

Naulakkotilan oviaukon leveys on noin 115 senttimetriä. Oviaukon kynnyksen korkeus on noin 3 senttimetriä.

Museokauppa 1. kerroksessa

Museokaupan oviaukon leveys on noin 115 senttimetriä. Oviaukon kynnyksen korkeus on noin 3 senttimetriä.

Kirjasto 1. kerroksessa

Kirjasto on kaikille avoin. Siellä asioivien ei tarvitse maksaa museon pääsymaksua. Kirjaston kokoelmat sijaitsevat ensimmäisessä ja kellarikerroksessa. Kirjaston oviaukon leveys on noin 115 senttimetriä. Oviaukon kynnyksen korkeus on noin 3 senttimetriä.

Kirjaston kellariin vie 16 porrasta. Porrasaskelman korkeus on 20 senttimetriä. Portaiden kaiteen korkeus on noin 100 senttimetriä. Kirjaston kellarikerrokseen ei ole esteetöntä pääsyä.

Studio 1. kerroksessa

Studion oviaukon leveys on noin 90 senttimetriä. Oviaukon kynnyksen korkeus on noin 3 senttimetriä.

A&O-huone 1. kerroksessa

A&O-huoneen oviaukon leveys on noin 97 senttimetriä. Oviaukossa ei ole kynnystä.

Portaat kellarikerrokseen

Portaat 2. kerrokseen

Näyttelysalit 2. kerroksessa

Näyttelysalien oviaukkojen leveys on noin 118 senttimetriä. Oviaukon kynnyksen korkeus on noin 6 senttimetriä.

Näyttelysali 3. kerroksessa

Näyttelysalin oviaukon leveys on noin 123 senttimetriä. Oviaukon kynnyksen korkeus on noin 4 senttimetriä.

Arkisto 3. kerroksessa

Museon kolmannessa kerroksessa sijaitsee pysyvän näyttelyn sali ja kuva-arkisto. Saliovissa on kynnykset.

Portaat 3. kerrokseen

Neuvotteluhuone 3. kerroksessa

Neuvotteluhuoneeseen kuljetaan kolmen oviaukon kautta. Ovet ovat normaalisti kiinni. Henkilökunta auttaa tarvittaessa. Kapeimman oviaukon leveys on noin 87 senttimetriä. Korkeimman kynnyksen korkeus on noin 6 senttimetriä.

Arkkitehtuurimuseo Kasarmikadun puolelta.

Suunnittele vierailusi Arkkitehtuurimuseossa

Tästä löydät tietoa ja kuvia vierailusta Arkkitehtuurimuseossa.

Lue lisää

Arkkitehtuurimuseon yleisötyön saavutettavuusseloste

Maskia käyttävä henkilö näyttelyssä

Arkkitehtuurimuseo järjestää tapahtumia, työpajoja, opastuksia ja tarjoaa muita palveluita.

Tiedot tapahtumista löydät täältä:
https://www.mfa.fi/tapahtumat/

Tiedot työpajoista ja opastuksista löydät täältä:
https://www.mfa.fi/opi-ja-koe/tyopajat-ja-opastukset/

Tiedot palveluista löydät täältä:
https://www.mfa.fi/tule-meille/palvelut/

Arkkitehtuurimuseon järjestämän ohjelman kieli on merkitty tapahtumatietoihin. Jos ohjelma on tulkattu tai live-tekstitetty, siitä mainitaan tapahtumatiedoissa erikseen. Osaan tapahtumista on ennakkoilmoittautuminen saavutettavalla Surveypal-lomakkeella.

Paikan päällä museossa

Arkkitehtuurimuseossa järjestettävä ohjelma järjestetään pääosin näyttelysaleissa tai kirjaston ensimmäisessä kerroksessa. Näyttelysaleissa on käytössä käsinojalliset istuimet. Istuinten istuinkorkeus on noin 45 cm ja istuinten leveys, syvyys ja selkänojan korkeus on noin 37 cm. Istuinten istuinosa on puinen ja niiden käsinojat ovat muovia ja metallia. Kirjastossa olevat istuimet ovat kooltaan, muodoltaan ja materiaaliltaan vaihtelevia.

Museon ulkopuolella

Arkkitehtuurimuseo järjestää ohjelmaa myös museon ulkopuolella. Näissä tapahtumissa tapahtumatietoihin lisätään tapahtumapaikan saavutettavuustiedot. Jos tapahtuma järjestetään julkisessa kaupunkitilassa, tapahtumakuvaus sisältää erillisen saavutettavuuskuvauksen.

Verkossa

Arkkitehtuurimuseon verkossa järjestettävä yleisöohjelma järjestetään Zoomissa tai museon sosiaalisen median kanavissa. Osallistumisohjeet löytyvät kunkin tapahtuman tiedoista ja tekninen ohjeistus annetaan tapahtuman alussa.

Arkkitehtuurimuseon julkaisemat videotallenteet tekstitetään aina alkuperäiskielelle. Tallennekohtaisesti muita kielivaihtoehtoja voi olla tarjolla. Arkkitehtuurimuseon suoratoistetut sisällöt eivät ole tekstitettyjä.

Maskia käyttävä henkilö näyttelyssä

Palaute

Haluatko antaa palautetta tai saada lisätietoja yleisötyön saavutettavuudesta?

Ota meihin yhteyttä ja teemme parhaamme saavutettavuuden parantamiseksi

Lähettämällä lomakkeen hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn ja käytön. Tietosuojaseloste

Verkkosivujen saavutettavuusseloste

Digitoitu piirustus tietokoneen näytöllä.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://www.mfa.fi ja on laadittu / päivitetty 09.10.2020. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää kaikki saavutettavuusvaatimukset

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon Avautuu uuteen ikkunaan. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen

Arkkitehtuurimuseon verkkosivuja uudistettiin vuonna 2019 ja alusta lähtien haluttiin varmistaa sivujen saavutettavuus. Vanhoilla sivuilla oli ainiestoa PDF-muodossa ja tiedostot tuotiin myös uusille sivuille. Esimerkiksi opettajille tarkoitettujen opetuspakettien saavutettavuutta ei ole varmistettu. Tavoitteena on muuttaa nämäkin tiedostot saavutettaviksi vuoden 2021 aikana.

Tarjoamme tukea käyttäjille joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa

Jos kohtaat ongelmia digipalveluiden käytössä, voit pyytää apua museon asiakaspalvelusta puhelinnumerosta 04577310474.

Tämä verkkosivusto/sovellus on julkaistu

19.12.2019

Digitoitu piirustus tietokoneen näytöllä.

Palaute

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Lähettämällä lomakkeen hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn ja käytön. Tietosuojaseloste

Turvallisemman tilan periaatteet

värikuva Arkkitehtuurimuseon julkisivusta

Arkkitehtuuri kuuluu kaikille. Jokaisella on oikeus turvalliseen museokokemukseen ja osallistumiseen omana itsenään ilman pelkoa syrjinnästä tai häirinnästä.  Arkkitehtuurimuseo on sitoutunut turvallisemman tilan periaatteisiin kaikessa toiminnassaan. Näin pyrimme aktiivisesti luomaan turvallisemman toimintaympäristön museovieraille, yhteistyökumppaneille ja museon henkilökunnalle.

Turvallisemman tilan periaatteet
värikuva Arkkitehtuurimuseon julkisivusta