Rakennuksen esteettömyys

Arkkitehtuurimuseo Kasarmikadun puolelta.

Arkkitehtuurimuseon toimitalo rakennettiin vuonna 1899. Vanha rakennus ei ole kaikilta osin esteetön. Museorakennuksen pääovi on raskas avata ja rakennuksessa on kynnyksiä ja portaita.

Avustajat

Liikuntarajoitteisen sekä vamman tai sairauden vuoksi erityistä ohjausta ja avustusta tarvitsevan henkilön avustajan sisäänpääsy on ilmainen.

Avustavat koirat

Avustavat ja opastavat koirat ovat tervetulleita museoon.

Esteetön sisäänkäynti

Museossa ei ole täysin liikkumisesteetöntä sisäänkäyntiä. Liikkumisesteisen kannalta paras sisäänkäynti sijaitsee museon sisäpihalla. Sisäpihan puoleinen ovi on lukossa. Oven avaamiseksi on soitettava summeria.
Ovella on yksi n. 5 cm korkea kiviporras, jolle nousua auttaa metalliluiska. Ovella on myös n. 4 cm korkea kynnys. Museon sisällä ovelta hissille vie luiska, jonka kaltevuus on 10 astetta (1:10). Luiskalla on yksi välitasanne.

Hissi

Näyttelykerroksiin pääsee hissillä. Hissi ei ole esteetön. Ovi ei ole automaattinen, mutta henkilökunta avustaa tarvittaessa. Hissin ovi on 88 cm leveä ja hissi 115 cm syvä.

Induktiosilmukka

Induktiosilmukkaa ei ole.

Julkinen liikenne

Julkisilla liikennevälineillä lähimmäksi pääsee raitiovaunulla 10. Pysäkki on Designmuseon kohdalla. Arkkitehtuurimuseo sijaitsee Designmuseon takana korttelin toisessa päässä.

Kielivaihtoehdot

Museon tuottamat näyttelyt on tekstitetty suomeksi ja englanniksi. Näyttelykohtaisesti muita kieliä voi olla tarjolla. Museoon saapuvat kiertonäyttelyt voivat olla suppeammin tekstitettyjä. Lisätietoa neuvonnasta.

Lastenvaunut, lastenhoitohuone

Käynti lastenvaunujen kanssa on sujuvinta museon sisäpihan puoleisesta ovesta. Ovella on yksi n. 5 cm korkea kiviporras, jolle nousua auttaa metalliluiska. Ovella on myös n. 4 cm korkea kynnys. Ovella on summeri. Museon sisällä ovelta hissille vie luiska. Hissin ovi on 88 cm leveä ja hissi 115 cm syvä. Museon yleisöwc:issä on tarjolla vaipanvaihtoalustoja ja potat pienille lapsille.

Levähdyspaikat

Levähtämiseen tarkoitettuja istuimia sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa ja kerrosten välisillä porrastasanteilla. Näyttelysaleissa on jakkaroita.

Lipunmyynti, pääsymaksut

Museon lipunmyynti sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa. Lippujen hintoja on porrastettu.
Aikuiset 10 €, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 5 €
Vapaa pääsy alle 18-vuotiaat, sotaveteraanit, avustajat, Helsinki-kortti, ICOM-jäsenet, Museokortti
Yhteislippu Arkkitehtuurimuseoon ja Designmuseoon 15 €
Smartum Kulttuuriseteli, Virikeseteli
Vapaa pääsy koululuokille opettajan johdolla
Vapaa sisäänpääsy kuukauden 1. perjantaina
Ilmainen sisäänpääsy kansainvälisenä museopäivänä 18.5.

Pysäköinti

Museon sisäpihalla sijaitsee nupukivetty pysäköintialue. Lipunmyynnistä saa vierailun ajaksi pysäköintiluvan.

Museossa ei ole esteetöntä pysäköintiä. Liikkumisesteisille suositeltu pysäköintipaikka sijaitsee museon Ullanlinnankadun puoleisella sivulla. Etäisyys liikkumisesteisille suositeltuun pihapuolen sisäänkäyntiin on noin 10 metriä. Pysäköintialue on betonikiveä. Kulku sisäänkäynnille on asfaltoitu.

Suurennuslasit

Suurennuslasin voi lainata näyttelykierroksen ajaksi lipunmyynnistä.

Vaatesäilytys

Naulakko ja lukolliset, pantittomat säilytyslokerot sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa.

WC

Sukupuolineutraalit WC:t sijaisevat ensimmäisessä kerroksessa.

Käsinojilla varustettu, tavallista suurikokoisempi WC sijaitsee museon kellarikerroksessa. WC:hen pääsee hissillä pyynnöstä. WC-istuimen oikealla puolella on 60 cm vapaata tilaa ja vasemmalla puolella 50 cm vapaata tilaa. WC on sukupuolineutraali.

Tarkennettu kuvaus liikkumisesta Arkkitehtuurimuseossa

Arkkitehtuurimuseon osoite on Kasarmikatu 24. Sisäänkäynnin edessä on kaksi porrasta. Pääsisäänkäynnin kautta tulevat asiakkaat kulkevat ensin suoraa käytävää pääaulaan. Matkalla on 10 porrasta.

Lastenrattaat, pyörätuolit ja liikkumisesteiset asiakkaat voivat tulla museoon sisäpihalla sijaitsevasta sisäänkäynnistä. Sen kohdalla on yksi 5 cm korkea kiviporras ja 4 cm korkea kynnys. Ovella on luiska. Oven vieressä on soittokello. Henkilökunta päästää asiakkaat museoon.

Lipunmyynti sijaitsee aulassa sisäänkäynnistä vasemmalla. Naulakot ja yleisöwc:t sijaitsevat oikealla. Naulakossa on lukittavia kaappeja, joihin ei tarvitse panttia.

Museon kirjasto sijatsee vasemmalla ensimmäisessä kerroksessa. Kirjasto on kaikille avoin kirjasto. Siellä asioivien ei tarvitse maksaa museon pääsymaksua. Kirjaston kokoelmat sijaitsevat ensimmäisessä ja kellarikerroksessa. Kellariin vie 16 porrasta. Kirjaston kellarikerrokseen ei ole esteetöntä pääsyä.

Pääaulassa sijaitsee hissi, jolla pääsee näyttelykerroksiin ja pyydettäessä wc:hen kellarikerrokseen.

Museon toisessa kerroksessa sijaitsevat vaihtuvien näyttelyiden salit. Saliovissa on kynnykset.

Museon kolmannessa kerroksessa sijaitsee pysyvän näyttelyn sali ja kuva-arkisto. Saliovissa on kynnykset.

Arkkitehtuurimuseo Kasarmikadun puolelta.

Suunnittele vierailusi Arkkitehtuurimuseossa

Tästä löydät tietoa ja kuvia vierailusta Arkkitehtuurimuseossa.

Lue lisää

Arkkitehtuurimuseon yleisötyön saavutettavuusseloste

Maskia käyttävä henkilö näyttelyssä

Arkkitehtuurimuseo järjestää tapahtumia, työpajoja, opastuksia ja tarjoaa muita palveluita.

Tiedot tapahtumista löydät täältä:
https://www.mfa.fi/tapahtumat/

Tiedot työpajoista ja opastuksista löydät täältä:
https://www.mfa.fi/opi-ja-koe/tyopajat-ja-opastukset/

Tiedot palveluista löydät täältä:
https://www.mfa.fi/tule-meille/palvelut/

Arkkitehtuurimuseon järjestämän ohjelman kieli on merkitty tapahtumatietoihin. Jos ohjelma on tulkattu tai live-tekstitetty, siitä mainitaan tapahtumatiedoissa erikseen. Osaan tapahtumista on ennakkoilmoittautuminen saavutettavalla Surveypal-lomakkeella.

Paikan päällä museossa

Arkkitehtuurimuseossa järjestettävä ohjelma järjestetään pääosin näyttelysaleissa tai kirjaston ensimmäisessä kerroksessa. Näyttelysaleissa on käytössä käsinojalliset istuimet. Istuinten istuinkorkeus on noin 45 cm ja istuinten leveys, syvyys ja selkänojan korkeus on noin 37 cm. Istuinten istuinosa on puinen ja niiden käsinojat ovat muovia ja metallia. Kirjastossa olevat istuimet ovat kooltaan, muodoltaan ja materiaaliltaan vaihtelevia.

Museon ulkopuolella

Arkkitehtuurimuseo järjestää ohjelmaa myös museon ulkopuolella. Näissä tapahtumissa tapahtumatietoihin lisätään tapahtumapaikan saavutettavuustiedot. Jos tapahtuma järjestetään julkisessa kaupunkitilassa, tapahtumakuvaus sisältää erillisen saavutettavuuskuvauksen.

Verkossa

Arkkitehtuurimuseon verkossa järjestettävä yleisöohjelma järjestetään Zoomissa tai museon sosiaalisen median kanavissa. Osallistumisohjeet löytyvät kunkin tapahtuman tiedoista ja tekninen ohjeistus annetaan tapahtuman alussa.

Arkkitehtuurimuseon julkaisemat videotallenteet tekstitetään aina alkuperäiskielelle. Tallennekohtaisesti muita kielivaihtoehtoja voi olla tarjolla. Arkkitehtuurimuseon suoratoistetut sisällöt eivät ole tekstitettyjä.

Maskia käyttävä henkilö näyttelyssä

Palaute

Haluatko antaa palautetta tai saada lisätietoja yleisötyön saavutettavuudesta?

Ota meihin yhteyttä ja teemme parhaamme saavutettavuuden parantamiseksi

Lähettämällä lomakkeen hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn ja käytön. Tietosuojaseloste

Verkkosivujen saavutettavuusseloste

Digitoitu piirustus tietokoneen näytöllä.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://www.mfa.fi ja on laadittu / päivitetty 09.10.2020. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää kaikki saavutettavuusvaatimukset

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon Avautuu uuteen ikkunaan. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen

Arkkitehtuurimuseon verkkosivuja uudistettiin vuonna 2019 ja alusta lähtien haluttiin varmistaa sivujen saavutettavuus. Vanhoilla sivuilla oli ainiestoa PDF-muodossa ja tiedostot tuotiin myös uusille sivuille. Esimerkiksi opettajille tarkoitettujen opetuspakettien saavutettavuutta ei ole varmistettu. Tavoitteena on muuttaa nämäkin tiedostot saavutettaviksi vuoden 2021 aikana.

Tarjoamme tukea käyttäjille joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa

Jos kohtaat ongelmia digipalveluiden käytössä, voit pyytää apua museon asiakaspalvelusta puhelinnumerosta 04577310474.

Tämä verkkosivusto/sovellus on julkaistu

19.12.2019

Digitoitu piirustus tietokoneen näytöllä.

Palaute

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Lähettämällä lomakkeen hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn ja käytön. Tietosuojaseloste