Arkkitehtuurin monet tarinat

SETA 6-vuotta -mielenosoitus Eduskuntatalon portailla. Kylteissä lukee mm. "Erilaisuus on rikkautta!", "Alas kaksinkaismoralismi", "Ole oma itsesi"

Kenen tarinoita kerromme, kun kerromme tarinoita suomalaisen arkkitehtuurin historiasta? Mitä on vielä jäänyt kertomatta? Arkkitehtuurin monet tarinat -hankkeessa 2021–2023 Arkkitehtuurimuseo etsi mukaan kutsuttujen yhteisöjen kanssa tapoja rikastaa museon kertomia tarinoita näkökulmilla, jotka eivät vielä olleet edustettuina museossa. Alustana keskustelulle toimi Arkkitehtuurimme vuosikymmenet -näyttely museon 3. kerroksessa. Hanke sai päätöksensä huhtikuussa 2023 yhteisen Arkkitehtuuri kuuluu kaikille -podcast-sarjan ja verkkojulkaisun muodossa.

Lue lisää

A&DO Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus

A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus kutsuu erilaiset ihmiset kohtaamaan arkkitehtuurin- ja muotoilun äärelle ja oppimaan uutta. Keskusta rakennetaan vuosina 2020–2023 Suomen kulttuurirahaston Museovisio-apurahan turvin. Tavoitteena on, että Oppimisen keskuksesta tulee keskeinen osa uutta Arkkitehtuuri- ja designmuseota.

Lue lisää

Kulttuurikaverit

Kulttuurikaveritoiminta uudistuu maaliskuussa 2023. Haluaisitko lähteä museovierailulle, mutta yksin meneminen ei houkuttele tai tuntuu vaikealta? Tule Arkkitehtuurimuseoon yhdessä kulttuurikaverin kanssa! Kulttuurikaverin seura on maksutonta.

Lue lisää

Kulttuurin kummilapset

Jokaisella vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyvällä helsinkiläisellä lapsella on oma kulttuurikummi. Kulttuurikummi kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen tapahtumaan. Tapahtumat suunnitellaan lapsen kehitysvaiheelle sopiviksi ja ne tukevat koko perheen hyvinvointia. Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö. Vuonna 2023 syntyvien lasten kummeina toimivat Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo, Helsingin kaupunginmuseo, Suomen kansallismuseo, Suomen kulttuuriperintökasvatuksen seura ja Helsingin yliopistomuseo.

Lue lisää

Alusta

Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon välisellä museopihalla oleva Alusta-paviljonki tarjoaa virkistäytymispaikan keskellä kaupunkia pörriäisille, mönkiäisille ja ihmisille. Museopihalla pääsee nauttimaan kesän ajan yli tuhannen kasvin loistosta sekä pohtimaan paikkaamme osana ihmistä laajempaa yhteisöä.  Alusta-paviljonki tarkastelee luonnon ja kulttuurin yhteen kietoutuvaa luonnetta. Se tarjoaa tilan ihmisen ja muunlajisten eliöiden kohtaamisille. Paviljonki on avoinna yleisölle kesäkuusta 2022 lokakuuhun 2023.

Lue lisää