Museossa nyt

Toivoa puusta -näyttelyn tunnuskuva

Toivoa puusta

Arkkitehtuurimuseon päänäyttely käsittelee puuarkkitehtuuria siihen liittyvän toivon näkökulmasta. Moniäänisen ja -taiteisen näyttelyn aikajänne ulottuu puurakentamisen varhaisista saavutuksista tekoälyn tuottamaan tulevaisuuden arkkitehtuuriin. Näyttelyn kuraattori,  kulttuuritoimittaja  Minna Joenniemi on tuonut yhteen kiinnostavan tekijäjoukon, jonka antia näyttelyssä voi ihastella muun muassa rakkauskirjeiden, videoteosten ja musiikin muodossa.

Tutustu näyttelyyn

Sami Funke: Beethovenin hevonen

Suomi modernisoitui 1900-luvulla vauhdilla. Modernisoitumisen myötä osa rakennetusta ympäristöstä on jäänyt oman onnensa nojaan. Sami Funke suuntaa kameransa kohteisiin, jotka ovat liian tuttuja tullakseen huomatuiksi.

Tutustu näyttelyyn
Hylätty vanha puutalo niityllä sähkölinjojen alla

Arkkitehtuurimme vuosikymmenet 1900–1970

Näyttely vie matkalle Suomen arkkitehtuurin vuosikymmeniin. Eri kausien tyylipiirteitä, teknisiä ratkaisuja, materiaaleja ja sisustuksia seurataan ensimmäisten kotimaassa valmistuneiden arkkitehtien edustamasta kansallisromantiikasta klassismin, funktionalismin ja kansainvälisen maineemme luoneen modernismin kautta 1970-luvulle.

Tutustu näyttelyyn

Menneet näyttelyt