Museossa nyt

Suomen arkkitehtuuria – Katsaus 2020

Suomen arkkitehtuurin kaksivuotiskatsaus tarjoaa läpileikkauksen kotimaisen nykyarkkitehtuurin ajankohtaisiin ilmiöihin ja korkeatasoisiin toteutuksiin. Katsauksen järjestävät yhdessä Arkkitehtuurimuseo, Suomen arkkitehtiliitto SAFA ja Alvar Aalto -säätiö, ja sen tuomariston muodostaa kansainvälinen kokoonpano arkkitehtuurin ammattilaisia.

Tutustu näyttelyyn

Another Generosity

Pohjoismaiden paviljongissa Venetsian kansainvälisessä arkkitehtuuribiennaalissa 2018 esitelty Another Generosity -installaatio saa ensiesityksensä kotimaassa. Arkkitehti Eero Lundénin työryhmänsä kanssa suunnittelema hengittävä installaatio herättää tarkastelemaan maailman ja arkkitehtuurin tilaa ja luo Arkkitehtuurimuseoon tulevaisuuden pohtimisen paikan.

Tutustu näyttelyyn
Another Generosity -installaatio esillä Pohjoismaiden paviljongissa Venetsian Arkkitehtuuribiennaalissa 2018
VAPAA-kollektiivin ryhmäkuva

VAPAA-kollektiivi: Murroksen estetiikka

Ilmastonmuutoksen käynnistämä murros edellyttää vallitsevan yhteiskunnan täydellistä uudelleenmäärittelyä, linjaa Arkkitehtuurimuseon Studion kutsunäyttelyn kuraattorina toimiva VAPAA-kollektiivi. Muuttuvan näyttelyn lopullinen muoto nähdään, kun viimeinen sana on sanottu.

Tutustu näyttelyyn

Arkkitehtuurimme vuosikymmenet 1900–1970

Näyttely vie matkalle Suomen arkkitehtuurin vuosikymmeniin. Eri kausien tyylipiirteitä, teknisiä ratkaisuja, materiaaleja ja sisustuksia seurataan ensimmäisten kotimaassa valmistuneiden arkkitehtien edustamasta kansallisromantiikasta klassismin, funktionalismin ja kansainvälisen maineemme luoneen modernismin kautta 1970-luvulle.

Tutustu näyttelyyn