Museossa nyt

Suomen arkkitehtuuria – Katsaus 2020

Suomen arkkitehtuurin kaksivuotiskatsaus tarjoaa läpileikkauksen kotimaisen nykyarkkitehtuurin ajankohtaisiin ilmiöihin ja korkeatasoisiin toteutuksiin. Katsauksen järjestävät yhdessä Arkkitehtuurimuseo, Suomen arkkitehtiliitto SAFA ja Alvar Aalto -säätiö, ja sen tuomariston muodostaa kansainvälinen kokoonpano arkkitehtuurin ammattilaisia.

Tutustu näyttelyyn

Another Generosity

Pohjoismaiden paviljongissa Venetsian kansainvälisessä arkkitehtuuribiennaalissa 2018 esitelty Another Generosity -installaatio saa ensiesityksensä kotimaassa. Arkkitehti Eero Lundénin työryhmänsä kanssa suunnittelema hengittävä installaatio herättää tarkastelemaan maailman ja arkkitehtuurin tilaa ja luo Arkkitehtuurimuseoon tulevaisuuden pohtimisen paikan.

Tutustu näyttelyyn
Another Generosity -installaatio esillä Pohjoismaiden paviljongissa Venetsian Arkkitehtuuribiennaalissa 2018
Kaija ja Heikki Sirenin suunnittelema golfklubi Japanissa, kuvattuna iltahämärässä

Ihan japanilaista – niin suomalaista: Kaija + Heikki Siren

Arkkitehtipariskunta Kaija Siren (1920–2001) ja Heikki Siren (1918–2013) suunnittelivat ja toteuttivat useita kohteita suomalaisarkkitehtien ihailemaan Japaniin. Näyttely avaa arkkitehtien pitkäaikaista suhdetta Japaniin esitellen puuarkkitehtuurikohteita Suomessa ja Japanissa. Ääneen pääsevät Sirenien lisäksi japanilaiset arkkitehtuurin asiantuntijat.

Tutustu näyttelyyn

Arkkitehtuurimme vuosikymmenet 1900–1970

Näyttely vie matkalle Suomen arkkitehtuurin vuosikymmeniin. Eri kausien tyylipiirteitä, teknisiä ratkaisuja, materiaaleja ja sisustuksia seurataan ensimmäisten kotimaassa valmistuneiden arkkitehtien edustamasta kansallisromantiikasta klassismin, funktionalismin ja kansainvälisen maineemme luoneen modernismin kautta 1970-luvulle.

Tutustu näyttelyyn