The Eye and the Icon

studio

pyöreä ikkuna Yhtyneet kuvalehdet -toimitalossa

Mitä oikeastaan näemme, kun katsomme mediasta tuttuja rakennuksia? Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen studiokurssin opiskelijat analysoivat arkkitehtuurivalokuvauksen suhdetta arkkitehtuurin materiaaliseen, tilalliseen ja kokemukselliseen todellisuuteen. Näyttely esittelee opiskelijoiden uudelleentulkintoja 15 tunnetusta arkkitehtuurikohteesta pääkaupunkiseudulla.

Tarkasteluun valitut rakennukset on suunniteltu 1980–90-luvuilla ja kukin niistä sai omana aikanaan runsaasti mediahuomiota ja aseman suomalaisen nykyarkkitehtuurin kiiteltynä huippukohteena. 

Näyttelyyn osallistuvat opiskelijat ovat: Olga Juutistenaho, Inkeri Kankkunen, Elsa Karvanen, Lauri Kyrö, Jussi Littunen, Anna Markkula, Ella Nikulainen, Aino Salo, Netta Siljander, Aaro Timonen, Valentin Valotie, Iiro Virta, Yuxin Wu, Caspar Åkerblom ja Petra Åström.

Studiokurssin vastuuopettajana on toiminut professori Jenni Reuter, konseptin on laatinut arkkitehtuurin teorian vanhempi yliopistonlehtori Anni Vartola. Kohteet on valinnut Arkkitehtuurimuseon arkiston henkilökunta. Näyttelyn on suunnitellut arkkitehti, yliopisto-opettaja Tuomas Siitonen.

Studio on maksuton näyttelytila Arkkitehtuurimuseon 1. kerroksessa. Näyttelyihin on vapaa pääsy.