Museovierailu ryhmän kanssa

Yläkoululaiset piirtävät Arkkitehtuurimuseon kirjastossa

Tervetuloa Arkkitehtuurimuseoon! Arkkitehtuurimuseoon voit tulla tutustumaan ryhmäsi kanssa omatoimisesti tai maksullisia oppimis- ja ryhmäpalveluita hyödyntäen. Tältä sivulta löydät ohjeet museovierailuun ryhmän kanssa. Museossa saa kokea, keskustella ja nauttia – osallistu omana itsenäsi!

Lue lisää

Työpajat ja opastukset

Opi arkkitehtuurista elämyksellisesti työpajoissa, opastuksilla ja arkkitehtuurikävelykierroksilla verkossa ja paikan päällä! Kuusi erilaista työpajaa avaavat elämyksellisesti arkkitehtuurin peruskäsitteistöä sekä ajankohtaisia ilmiöitä eri-ikäisille oppijoille. Arkkitehtuuriävelykierroksilla tutustutaan 1920-luvun Helsinkiin. Koe Arkkitehtuurimuseon ajankohtaiset näyttelyt yhdessä asiantuntevan oppaan kanssa. Tutustu ja tee varaus!

Lue lisää

Oppimateriaalit

Opi naisarkkitehdeista ja arkkitehtuurin naishistoriasta

Oppimateriaalissa käsitellään naisarkkitehteja ja arkkitehtuurin naishistoriaa arkistopedagogisesti. Oppimateriaali sisältää sanaston, kaksi oppikokonaisuutta, joissa aiheita käsitellään arkisto- ja kokoelmaaineistojen sekä videohaastattelumateriaalin avulla. Oppimateriaali pohjautuu Arkkitehtuurimuseon vuoden 2022 päänäyttelyyn Eläköön Wivi Lönn!

Siirry oppimateriaaliin

Opi pienoismalleista

Pienoismallit ovat helposti lähestyttävä arkkitehtuurin esittämisen tapa. Kukapa ei olisi joskus ollut tekemisissä pienoismaailmojen kanssa – tavalla tai toisella. Kolmiosaisessa videosarjassa arkkitehtuurikasvattaja ja arkkitehti Jere Keskinen kertoo olennaisen pienoismalleista. Oppimateriaali pohjautuu Arkkitehtuurimuseon kesän 2021 päänäyttely Skaalassa – pienoismallien maailma.

Siirry oppimateriaaliin

Fill This Space -koulutoiminta

Viikon pituisessa koulussa rakennetun ympäristön kysymyksiä pohditaan yhdessä arkkitehtuuri ja museoalan asiantuntijoiden ja arkkitehtiopiskelijoiden kanssa. Koulujen ohjelma ja sisällöt suunnitellaan osallistujien oman kiinnostuksen pohjalta yhdessä heidän kanssaan. Koulutoimintaa järjestetään suomeksi ja englanniksi. Osallistuminen on maksutonta.

 

Lue lisää

Hissakerho

Hissakerhon graafinen tunnus

Arkkitehtuurimuseon hissakerhossa tutustutaan museon näyttelyihin, kirjaston ja arkiston kokoelmiin sekä lähiarkkitehtuuriin ja sen historiaan arkkitehtuurin ammattilaisten kanssa. Hissakerho on ilmainen ja avoin kaikille arkkitehtuurista ja sen historiasta kiinnostuneille yläkoululaisille.

Lue lisää

Alusta-paviljonki

Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon välisellä museopihalla oleva Alusta-paviljonki tarjoaa virkistäytymispaikan keskellä kaupunkia pörriäisille, mönkiäisille ja ihmisille. Museopihalla pääsee nauttimaan kesän ajan yli tuhannen kasvin loistosta sekä pohtimaan paikkaamme osana ihmistä laajempaa yhteisöä.  Alusta-paviljonki tarkastelee luonnon ja kulttuurin yhteen kietoutuvaa luonnetta. Se tarjoaa tilan ihmisen ja muunlajisten eliöiden kohtaamisille. Paviljonki on avoinna yleisölle kesäkuusta 2022 lokakuuhun 2023.

Lue lisää

Lue, katso ja kuuntele

Laita kuulokkeet korville ja siirry arkkitehtuurikeskustelujen äärelle. Tällä sivulla julkaisemme Arkkitehtuurimuseon artikkelijasarjoja, blogikirjoituksia, videotallenteita ja podcasteja. Laajenna käsitystäsi puusta ja metsästä uusien, yllättävien näkökulmien kautta. Lähde virtuaaliopastukselle 1920-luvun helsinkiläisille asuinalueille Töölöön, Vallilaan ja Puu-Käpylään. Pohdi arkkitehdin roolia ilmastokriisin aikakaudella. Syvennä tietämystäsi naisarkkitehdeista. Kaikki videomme ovat tekstitettyjä.

Lue, katso ja kuuntele
Ilmakuva Töölöstä iltavalossa. Etualalla Töölön kirkko

Hankkeet

A&Do logo

A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus

A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus kutsuu erilaiset ihmiset kohtaamaan arkkitehtuurin- ja muotoilun äärelle ja oppimaan uutta. Keskusta rakennetaan vuosina 2020–2023 Suomen kulttuurirahaston Museovisio-apurahan turvin. Tavoitteena on, että Oppimisen keskuksesta tulee keskeinen osa uutta Arkkitehtuuri- ja designmuseota.

Lue lisää

Kulttuurin kummilapset

Vuodesta 2020 lähtien kaikki Helsingissä syntyneet lapset kutsutaan kulttuurin kummilapsiksi. Helsingin kaupungin yhteistyössä kulttuuritoimijoiden kanssa aloittama kummilapsitoiminta tuo hyvinvointia perheille kulttuurin keinoin. Myös Arkkitehtuurimuseo osallistuu kummilapsitoiminnan järjestämiseen.

Lue lisää