Vieraita museopihalla

Millaisia tiloja syntyy, kun huomioimme suunnittelussa sekä ihmisen että muiden eliöiden tarpeet? Helsinkiläinen arkkitehtuurikollektiivi meta arkkitehdit rakentaa museopihalle turvapaikan mikrobeille, kasveille, hyönteisille, linnuille ja ihmisille kesällä 2022. Jo tänä kesänä hanke alkaa näkyä museon pihapiirissä istutusten ja kompostoinnin muodossa. Tervetuloa seuraamaan!

Lue lisää

Katso ja kuuntele

Laaja ilmakuva Töölön kaupunginosasta

Laita kuulokkeet korville ja siirry arkkitehtuurikeskustelujen äärelle. Tällä sivulla julkaisemme Arkkitehtuurimuseon videoita ja podcasteja. Syvennä käsitystäsi puusta ja metsästä uusien, yllättävien näkökulmien kautta. Lähde virtuaaliopastukselle 1920-luvun helsinkiläisille asuinalueille Töölöön, Vallilaan ja Puu-Käpylään. Pohdi arkkitehdin roolia ilmastokriisin aikakaudella. Kaikki videomme ovat tekstitettyjä.

Katso ja kuuntele

Työpajat ja opastukset

Opi arkkitehtuurista elämyksellisesti työpajoissa, opastuksilla ja kävelykierroksilla! Emme toistaiseksi järjestä opastuksia tai työpajoja paikan päällä Arkkitehtuurimuseossa. Verkkotyöpajat varattavissa 10.1.2022 alkaen.

Työpajat ja opastukset

Arkkitehtuurin syyskoulu 16–20-vuotiaille

Fill This Space -kesäkoulun tunnuskuva

Viikon pituisessa syyskoulussa rakennetun ympäristön kysymyksiä pohditaan yhdessä arkkitehtuuri / museoalan asiantuntijoiden ja arkkitehtiopiskelijoiden kanssa. Koulun ohjelma ja sisällöt suunnitellaan osallistujien oman kiinnostuksen pohjalta yhdessä heidän kanssaan. Koulu järjestetään suomeksi ja osallistuminen on maksutonta. Ilmoittautuminen syyskouluun on päättynyt.

Lue lisää

Hissakerho

Hissakerhon graafinen tunnus

Arkkitehtuurimuseon hissakerhossa tutustutaan museon näyttelyihin, kirjaston ja arkiston kokoelmiin sekä lähiarkkitehtuuriin ja sen historiaan arkkitehtuurin ammattilaisten kanssa. Hissakerho on ilmainen ja avoin kaikille arkkitehtuurista ja sen historiasta kiinnostuneille yläkoululaisille.

Hissakerho
Hissakerhon graafinen tunnus

Hankkeet

A&Do logo

A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus

A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus kutsuu erilaiset ihmiset kohtaamaan arkkitehtuurin- ja muotoilun äärelle ja oppimaan uutta. Keskusta rakennetaan vuosina 2020–2023 Suomen kulttuurirahaston Museovisio-apurahan turvin. Tavoitteena on, että Oppimisen keskuksesta tulee keskeinen osa uutta Arkkitehtuuri- ja designmuseota.

ado.fi
Yläkoululaiset piirtävät Arkkitehtuurimuseon kirjastossa

Kuule, minä sävellän

Mitkä asiat yhdistävät musiikkia ja arkkitehtuuria? Kuule, minä sävellän! on monimuotoinen koulutushanke, jossa lapset, nuoret ja aikuiset saavat mahdollisuuden säveltää sinfoniaorkesterin soittimille. Kauden 2020-2021 konsertti inspiroituu arkkitehtuurista. Arkkitehtuurimuseo on yksi hankkeen yhteistyökumppaneista yhdessä Aalto-yliopiston arkkitehtuuriosaston ja Musica Novan kanssa.

Kuule, minä sävellän
Yläkoululaiset piirtävät Arkkitehtuurimuseon kirjastossa

Kulttuurin kummilapset

Vuodesta 2020 lähtien kaikki Helsingissä syntyneet lapset kutsutaan kulttuurin kummilapsiksi. Helsingin kaupungin yhteistyössä kulttuuritoimijoiden kanssa aloittama kummilapsitoiminta tuo hyvinvointia perheille kulttuurin keinoin. Myös Arkkitehtuurimuseo osallistuu kummilapsitoiminnan järjestämiseen.

Kulttuurin kummilapset