Opeinfo FIX: Huolla ja korjaa -näyttelyyn

Tiistaina 7.5.2024 klo 16–17:30   
Tilaisuus alkaa Designmuseosta, Korkeavuorenkatu 23
Vapaa pääsy, ennakkoilmoittautuminen

Tervetuloa FIX: Huolla ja korjaa -näyttelyn opeinfoon! Kaikkien eri-ikäisten oppijoiden opettajille ja ohjaajille suunnattu tilaisuus järjestetään tiistaina 7.5.2024 klo 16–17:30. Opeinfossa tutustutaan opetusryhmien palveluihin rennosti keskustellen sekä vieraillaan FIX: Huolla ja korjaa -näyttelyssä oppaan johdolla Arkkitehtuurimuseossa ja Designmuseossa. Opeinfon osallistujamäärää on rajattu enintään 50 henkilöön. Tilaisuudessa on tarjolla kahvia, teetä ja suolaista syötävää, ilmoitathan ruokavaliot ja allergiat ilmoittautumisen yhteydessä. 

Ilmoittaudu opeinfoon viimeistään perjantaina 3.5. tästä.   

 Ohjelma  

16–16:30 Keskustelua kahvin tai teen äärellä Designmuseon luentosalissa (Korkeavuorenkatu 23)  
16:30–17:30 Opastus FIX: Huolla ja korjaa  -näyttelyyn

Saavutettavuus 

Opeinfo on maksuton ja järjestetään suomeksi. Tapahtumassa ei ole tulkkausta tai tekstitulkkausta. Tapahtumassa käytössä Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon turvallisemman tilan periaatteet.

Designmuseon rakennus on esteetön. Lisätietoja Designmuseon saavutettavuudesta löydät tästä linkistä 

Arkkitehtuurimuseon rakennus ei ole esteetön. Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon saavutettavuudesta löydät tästä linkistä 

FIX: Huolla ja korjaa

26.4.–31.12.2024 Arkkitehtuurimuseossa ja Designmuseossa

Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteisnäyttely FIX: Huolla ja korjaa tuo yhteen arkkitehtuuria, muotoilua ja nykytaidetta. Näyttely kiinnittää huomion esineiden ja rakennusten korjaamiseen, ympäristön huoltamiseen, siivoamiseen sekä likaan ja kulumiseen liittyvään estetiikkaan. Näyttelyssä museot näyttäytyvät hoivan paikkoina, joissa kokoelmahoito ja konservointi ylläpitävät tarkoin valittua esineistöä. 

Museot järjestivät keväällä 2023 avoimen haun, jossa etsittiin näyttelyn teemaan liittyviä teosehdotuksia. Valinnassa painotettiin aiheita ja näkökulmia, jotka ovat jääneet vähemmälle huomioille arkkitehtuurin ja muotoilun kentällä. Määräaikaan mennessä vastaanotettiin yli 130 hakemusta taiteen, käsityön, muotoilun ja arkkitehtuurin aloilta. Avoimen haun raati valitsi näyttelyyn toteutettavaksi neljä uutta teosta. Komissioteokset ovat toimineet myös kimmokkeena muiden näyttelysisältöjen kuratoinnille. Tutustu avoimen haun kautta valittuihin taiteilijoihin ja teoksiin tästä.