Tapahtumat

Punaruskealla pinnalla on keltaisia juovia sekä vihreitä, violetteja ja pinkkejä ympyränmuotoisia kuvioita.

RAKENTEET – (värähtelevä) interventioviikonloppu

Aalto-yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelijat kutsuvat sinut pohtimaan, miten eheä, viimeistely ja hiljainen ympäristö vaikuttaa rauhoittumisen, kuuluvuuden ja kotoisuuden tunteisiin. Yhdessä opiskelijoiden kanssa mietitään, millainen rooli arkkitehtuurilla ja toisaalta Arkkitehtuurimuseolla on tässä. Tervetuloa!

Lue lisää

Teemaopastussarja / Queer-katse arkkitehtuuriin ja tilan historiaan

Kenen historiasta oikeastaan puhumme, kun puhumme Wivi Lönnin historiasta? Miten sukupuoli ja seksuaalisuus liittyvät arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun historiaan? Tai miten erilaiset tilat ovat vaikuttaneet marginalisoitujen identiteettien näkyvyyteen? Eläköön Wivi Lönn -näyttelystä alkava ja Helsingin katukuvaan jalkautuva teemaopastus Queer-katse arkkitehtuurin ja tilan historiaan johdattaa kuulijansa tarkastelemaan Eläköön Wivi Lönn -näyttelyä sekä arkkitehtuurin ja Helsingin katukuvan historiaa kriittisin silmin. Yhteistyössä: Sateenkaarihistorian ystävät ry.

Lue lisää

Teemaopastussarja / Wivi Lönnin Ebeneser – Jugendlinna lasten ehdoilla

Teemaopastuksella tutustumme Ebeneser-taloon, joka on yksi arkkitehti Wivi Lönnin aktiivisimman luomiskauden merkittävistä töistä. Rakennuksen sisätiloissa pääsemme näkemään, miten käyttäjien näkökulma oli aina Lönnin suunnittelua ohjaava lähtökohta ja millä keinoilla hän loi viihtyisää ja kodikasta ympäristöä lastentarhan lapsille. Ebeneserissä toteutuu myös kiinnostavalla tavalla Lönnin tulkinta 1900-luvun alun suosituimmasta arkkitehtuurisuuntauksesta, jugendista. Yhteistyössä: Lastentarhamuseo & Ebeneser-säätiö.

Lue lisää

Lähettämällä lomakkeen hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn ja käytön. Tietosuojaseloste