Tapahtumat

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät 2023

Alvar Aallon syntymäpäivänä 3. helmikuuta liput nousevat salkoihin Alvar ja Aino Aallon sekä suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun puolesta. Tänä päivänä myös vierailet Arkkitehtuurimuseon näyttelyissä ilmaiseksi. Katso tapahtumapäivän runsas ohjelma!

Lue lisää

Teemaopastussarja / Wivi Lönnin Ebeneser – Jugendlinna lasten ehdoilla

Teemaopastuksella tutustumme Ebeneser-taloon, joka on yksi arkkitehti Wivi Lönnin aktiivisimman luomiskauden merkittävistä töistä. Rakennuksen sisätiloissa pääsemme näkemään, miten käyttäjien näkökulma oli aina Lönnin suunnittelua ohjaava lähtökohta ja millä keinoilla hän loi viihtyisää ja kodikasta ympäristöä lastentarhan lapsille. Ebeneserissä toteutuu myös kiinnostavalla tavalla Lönnin tulkinta 1900-luvun alun suosituimmasta arkkitehtuurisuuntauksesta, jugendista. Yhteistyössä: Lastentarhamuseo & Ebeneser-säätiö.

Lue lisää

Architecture Speaks: Pascal Flammer 

Architecture Speaks! lecture series invites six professionals in the field of architecture to share their thoughts and ideas on current trends in architecture. The popular lecture series organised by Aalto University Department of Architecture and the Museum of Finnish Architecture continues online.

Lue lisää

Teemaopastussarja / Queer-katse arkkitehtuuriin ja tilan historiaan

Kenen historiasta oikeastaan puhumme, kun puhumme Wivi Lönnin historiasta? Miten sukupuoli ja seksuaalisuus liittyvät arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun historiaan? Tai miten erilaiset tilat ovat vaikuttaneet marginalisoitujen identiteettien näkyvyyteen? Eläköön Wivi Lönn -näyttelystä alkava ja Helsingin katukuvaan jalkautuva teemaopastus Queer-katse arkkitehtuurin ja tilan historiaan johdattaa kuulijansa tarkastelemaan Eläköön Wivi Lönn -näyttelyä sekä arkkitehtuurin ja Helsingin katukuvan historiaa kriittisin silmin. Yhteistyössä: Sateenkaarihistorian ystävät ry.

Lue lisää

Lähettämällä lomakkeen hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn ja käytön. Tietosuojaseloste