Tapahtumat

Mustat autot pysäköitynä aution senaatintorin reunalla. Taustalla näkyy vanha Helsingin yliopistorakennus.

Arkkitehtuurikävelysarja: Historiallinen Helsinki 

Tällä kävelyllä tutustumme Helsingin historiaan sen upean vanhan rakennuskannan kautta. Yhdessä tutkimme kaupungin avainhenkilöitä, rakennusmateriaaleja ja -tekniikoita. Reitin varrelle asettuvat rakennukset avaavat näköalan Helsingin kiehtovaan menneisyyteen.

Lue lisää

Ilmaistiistai

Designmuseoon ja Arkkitehtuurimuseoon on ilmainen sisäänpääsy joka kuun viimeisenä tiistaina koko päivän! Pääset tutustumaan ajankohtaisiin näyttelyihimme sekä nauttimaan ohjelmasta maksutta.

Lue lisää
Matalan rakennuksen ikkunoista loistaa valoa pimeään ja sateiseen katukuvaan. Rakennuksen katolla on valomainos, jossa lukee

Arkkitehtuurikävelysarja: Moderni Helsinki 

Arkkitehtuurikävelyllä tarkastellaan estetiikkaa, materiaaleja ja yhteiskunnallisia olosuhteita, jotka ovat muokanneet modernin arkkitehtuurin kehitystä Helsingissä 1930-luvulta vuoteen 2018. Kävelyn aikana tutustutaan toimisto-, tavaratalo-, koulutus- ja muihin julkisiin rakennuksiin.

Lue lisää

Arkkitehtuurikävelysarja: Kiillotettuja helmiä ja öljyttyjä koneistoja –huoltamista ja korjaamista kaupunkitilassa 

Arkkitehtuurikävelyllä tarkastellaan Helsingin keskustaa huoltamisen ja korjaamisen näkökulmista. Kierroksen aikana tutustutaan ajankohtaisiin niin keskustan infrahankkeisiin kuin merkkikohteisiin, jotka ovat käyneet läpi mittavan peruskorjauksen tai käyttötarkoituksen muutoksen.

Lue lisää

FIX: Silmukoiden sekaan työpajat nuorille ja aikuisille

Tutustu neuleen korjaamisen maailmaan ja opi korjaamaan rikkoutunut sukka tai muu neule tässä työpajassa, joka on suunniteltu niin vasta-alkajille kuin jo aikaisemmin paikkaamisen ja parsimisen parissa työskennelleille.   

Lue lisää

FIX: Piipahduspajat lapsille ja aikuisille 

Tule rakentamaan asetelmia erilaisista siivousvälineistä ohjekorttien ja työpajaohjaajan avustuksella! Asetelmat on mahdollista kuvata toiminnallisessa Siivouskomero-tilassa. Ota halutessasi kamera mukaan. 

Lue lisää

Architecture Walking Tour: Museum Buildings in Helsinki

What is unique about a museum compared with other institutions? How is the idea of the museum embodied in the museum building itself? This tour includes four museum buildings in Helsinki and considers the ways in which the spatial framework of the building and its ornamental program reflect the museum’s mission and affects the visitor’s experience.

Lue lisää

Korjausnäytökset FIX-näyttämöllä

FIX-näyttämöllä nähtävä korjausnäytösten sarja esittelee neljä näyttelystä esille nostettua mestarikorjaajaa työssään. Mestarien työtä seurataan hirsikorjaamisen, japanilaisen perinteisen Kintsugin, Sashiko-kirjonnan ja parsimisen ja paikkaamisen parissa. Tule mukaan kurkistamaan mestarikorjaajan työhuoneeseen ja työtapoihin!

Lue lisää

Lähettämällä lomakkeen hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn ja käytön. Tietosuojaseloste