Tapahtumat

Arkkitehtuurikierros Kasvimuseossa 

Tervetuloa kurkistamaan Suomen vanhimpiin kasvitieteellisiin kokoelmiin ja kuulemaan lisää Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan keskellä olevasta komeasta kivirakennuksesta! Arkkitehtuurimuseon, Designmuseon ja Luomuksen yhteisillä kierroksilla tutustutaan Kasvimuseossa tehdyn tutkimuksen historiaan ja nykyhetkeen. Samalla avautuvat ovet yleisöltä normaalisti suljettuihin tiloihin, jotka henkivät tutkitun tiedon kiehtovaa historiaa.

Lue lisää

Vapaa pääsy Arkkitehtuurimuseoon ja Designmuseoon

Vuonna 2024 Arkkitehtuurimuseoon ja Designmuseoon on ilmainen sisäänpääsy joka kuun viimeisenä tiistaina koko päivän! Pääset tutustumaan ajankohtaisiin näyttelyihimme sekä nauttimaan ohjelmasta maksutta kello 11-20. Ohjelmassa on aina suomenkielinen opastus päänäyttelyymme kello 17. Tule inspiroitumaan monipuolisesta näyttelyohjelmistosta!

Lue lisää

Yleisöopastus suomeksi kuvailutulkattuna: Garden Futures

Tule tutustumaan Garden Futures: Suunnittelua luonnon kanssa -näyttelyyn asiantuntevan oppaan johdolla! Opastus kuvailutulkataan suomeksi. Opastukselle ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Lue lisää

Puheenvuoroja Puutarhasta: Kotipuutarhan ruokaviljelyn tulevaisuudesta

Puheenvuoroja puutarhasta -keskustelusarjassa kuulemme monipuolisen asiantuntijakattauksen kertomana erilaisia näkökulmia puutarhoista. Tammikuun online-tapahtumassa tutustumme Alankomaissa sijaitsevaan Trudo Toweriin, jonka on suunnittelut Stefano Boeri. Puhujiksi saapuvat agronomi ja maisemasuunnittelija Laura Gatti sekä Kekkila-BVB Landscapingin Jarno van Veelen. Keskustelua johdattelee Arkkitehtuurimuseon Yhteistyöpäällikkö Arja-Liisa Kaasinen.

Lue lisää

Piipahduspajat lapsille ja aikuisille: Garden Futures 

Designmuseossa järjestettävät Garden Futures -piipahduspajat lapsille ja aikuisille innostavat ja opastavat lapsia ja heidän aikuisiaan tekemään ja kokemaan arkkitehtuuria ja muotoilua yhdessä. Pajat antavat ideoita oman ympäristön havainnointiin ja omaan luovaan työskentelyyn suunnittelun äärellä.   Työpaja toteutuu non stop-periaatteella, eli mukaan voi hypätä milloin vain.

Lue lisää

Allotment Garden Event Series: Crocodile Seeds by The Migrant Ecologies Project 

Biotaiteellinen lähestymistapa, tarinankerronta ja viljely kohtaavat Garden Futures -näyttelystä esiin nousevat teemat, kun kuvataiteilija Lucy Davis esittelee kiehtovaa työtään Arkkitehtuurimuseon Siirtolapuutarha-tilassa. Yhteistyössä: Biotaiteen seura.

Lue lisää

KOKIMO Gardening Gourmet

KOKIMO Gardening Gourmet on esityksellinen installaatio illallispöydän ympärillä. Teos rakentaa suhteen vuodenaikoihin, puutarhan käsitteeseen, näyttelytiloihin, esillä olevaan Garden Futures: Suunnittelua luonnon kanssa -näyttelyyn sekä sen teoksiin ja esineisiin. Gardening Gourmet virittää kokijan moniaistiseen elämykseen. Paikkoja on rajoitetusti.

Lue lisää

Yleisöopastus selkosuomeksi: Garden Futures

Tule tutustumaan Garden Futures: Suunnittelua luonnon kanssa -näyttelyyn asiantuntevan oppaan johdolla! Opas puhuu selkosuomea.

Lue lisää

Lähettämällä lomakkeen hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn ja käytön. Tietosuojaseloste