Avoimet yleisöopastukset

Koe Garden Futures: suunnittelua luonnon kanssa -näyttely yhdessä oppaan kanssa avoimella yleisöopastuksella paikan päällä tai verkossa! Opastuksella näyttelyyn tutustutaan yhdessä keskustellen. Paikan päällä museorakennuksissa pidettäville yleisöopastukselle voi osallistua museon sisäänpääsymaksun hinnalla ilman ennakkovarausta. Ilmoittaudu opastukselle museon asiakaspalvelupisteessä saapumisen yhteydessä. Verkossa yleisöopastus on kaikille maksuton.

Garden Futures: suunnittelu luonnon kanssa -näyttely jakautuu kahteen museorakennukseen. Arkkitehtuurimuseon rakennuksessa esillä oleva näyttelykokonaisuus käsittelee puutarhaa toivon ja parempien tulevaisuuksien kuvittelun paikkana. Opastus päättyy toiminnalliseen tilaan, jossa osallistujat pääsevät jättämään oman jälkensä osaksi näyttelyä. Designmuseon rakennuksessa esillä olevat näyttelykokonaisuudet käsittelevät puutarhojen kautta avautuvia moninaisia historioita, todellisuuksia ja maailmoja.

Järjestämme yleisöopastuksia näyttelyn eri kokonaisuuksiin eri ajankohtina molemmissa museorakennuksissa. Jos haluat tutustua koko näyttelyyn yhdessä oppaan kanssa, voit osallistua peräkkäisiin avoimiin yleisöopastuksiin yhden pääsylipun hinnalla.

Opastuksia ei saa videoida tai tallentaa.

kesto: 45 min
kielet: suomi, englanti, ruotsi, venäjä, selkosuomi, suomeksi kuvailutulkattu, suomalaiselle viittomakielelle tulkattu
suositeltu kohderyhmä: avoin kaikille
suositeltu ryhmäkoko: 25 hlö (ilmoittautuminen opastukselle asiakaspalvelupisteellä)
toteutustapa: paikan päällä Arkkitehtuurimuseon rakennuksessa (pieni ja iso näyttelysali, 2. kerros), Designmuseon rakennuksessa (2. kerros) tai verkossa
hinta: 0/12/20 €

Yleisöopastukset suomeksi

Tiistaisin Designmuseossa klo 17 ja Arkkitehtuurimuseossa klo 18 (paitsi ilmaistiistaisin, jolloin yleisöopastus järjestetään selkosuomeksi, suomalaiselle viittomakielelle tulkattuna tai kuvailutulkattuna) sekä lauantaisin Arkkitehtuurimuseossa klo 13 ja Designmuseossa klo 14.

Yleisöopastukset selkosuomeksi

Ilmaistiistaina 26.3.2024 Arkkitehtuurimuseossa klo 18.

Yleisöopastukset suomalaiselle viittomakielelle tulkattuna

Ilmaistiistaina 30.1.2024 Arkkitehtuurimuseossa klo 18.

Yleisöopastukset suomeksi kuvailutulkattuna

Ilmaistiistaina 27.2.2024 Arkkitehtuurimuseossa klo 18.

Yleisöopastukset englanniksi

Lauantaisin Arkkitehtuurimuseossa klo 14 ja Designmuseossa klo 15 (paitsi lauantaisin, jolloin yleisöopastukset järjestetään ruotsiksi tai venäjäksi) sekä ilmaistiistaisin Designmuseossa klo 19.

Yleisöopastukset ruotsiksi

Lauantaisin 13.1.2024, 10.2.2024, 9.3.2024 Arkkitehtuurimuseossa klo 14 ja Designmuseossa klo 15.

Yleisöopastukset venäjäksi

Lauantaisin 20.1.2024, 17.2.2024, 16.3.2024 Arkkitehtuurimuseossa klo 14 ja Designmuseossa klo 15.

Yleisöopastukset verkossa

Jos et syystä tai toisesta pääse vierailulle Garden Futures: suunnittelua luonnon kanssa -näyttelyyn Helsinkiin voit vierailla näyttelyssä etäopastuksellemme! Etäopastukset toteutetaan suorina lähetyksinä Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon Facebook-tileillä joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona klo 17–17.30.

Tulevat online-yleisöopastukset

Keskiviikkona 3.1.2024 suomeksi klo 17–17.30 Paratiiseja ja politiikkaa –opastus verkossa
Keskiviikkona 7.2.2024 ruotsiksi klo 17–17.30 Toivoa ja parempia tulevaisuuksia –opastus verkossa
Keskiviikkona 6.3.2024 englanniksi klo 17–17.30 Paratiiseja ja politiikkaa –opastus verkossa

Etäopastuksen seuraaminen museossa

Etäopastus on ensisijaisesti tarkoitettu seurattavaksi verkon välityksellä, mutta sitä voi halutessaan seurata myös paikan päällä. Paikan päällä olevat kävijät voivat esittää kysymyksiä oppaalle kierroksen lopussa tai opastuksen jälkeen. Etäopastus pyritään kuvaamaan niin, että väistämme muut kävijät näyttelyssä.