Arkkitehtuurimuseon kirjasto on kaikkien käytettävissä oleva arkkitehtuurin erikoiskirjasto. Kokoelmissa on kirjoja, lehtiä sekä haastatteluja ja kirjeenvaihtoa. Kirjoja voi myös lainata. Kirjasto sijaitsee museon ensimmäisessä kerroksessa, jonne ei tarvitse maksaa pääsymaksua. Verkkokirjasto toimii osoitteessa https://kirjasto.mfa.fi

Kokoelmat

Lehtiä ikkunapöydällä.

Lehdet

Kirjastoon tilataan 40 lehteä ja kaikkiaan nimekkeitä on hieman alle tuhat. Sidotut vuosikerrat ovat lainattavissa.

Lehdet
Dvd-koteloita hyllyssä.

Haastattelut

Rakennustaiteen seuran tekemiä arkkitehtihaastatteluita vuodesta 1967 lähtien on tallennettu kirjastoon.

Haastattelut
Vanha luentokäsikirjoitus arkkitehtuurista.

Arkistokokoelma

Arkkitehtien arkistoaineisto dokumentoi arkkitehdin työtä (kirjeet, tilikirjat, esitelmät, luentokäsikirjoitukset) ja yksityiselämää esimerkiksi päiväkirjojen tai kirjeiden kautta. Kirjastossa sijaitsevan arkistoaineiston luetteloa voit tarkastella museon sivuilla.

Kirjaston arkistoaineisto
Lehtileikekansioita hyllyssä.

Safan lehtileikkeet

Suomen Arkkitehtiliiton keräämät lehtileikekansiot lahjoitettiin museolle 1960-luvun lopussa. Lehtileikkeitä on vuosilta 1935-1969 ja noin 8000 artikkelia on luetteloitu pääasiassa vapaaehtoisten toimesta.

Palvelut

Arkkitehtuurimuseon kirjaston lukupaikat.

Lainaus

Kirjaston yleiseen kokoelmaan kuuluvat aineistot ovat lainattavia. Laina-aika on 30 päivää ja lainaamiseen riittää 16-vuoden ikä ja henkilöllisyystodistus. Tutustu kirjaston sääntöihin.

Tietopalvelu

Kirjaston puoleen voi kääntyä rakennustaiteeseen liittyvissä tiedonhakuongelmissa. Kirjasto suorittaa ilmaiseksi suppeita tiedonhakuja, mahdollisista tulosteista kuitenkin laskutetaan. Laajemmat, yli puolen tunnin tiedonhaut ovat maksullisia. Kotimaisten aineistojen hakuja varten ovat käytettävissä museon omat tietokannat. Kirjastossa on myös asiakastyöasemat omatoimiseen tiedonhakuun. Tiedonhaut alk. 25 € + tulostus- ja postituskulut.

Kaukopalvelu

Kirjasto toimittaa yleisen kokoelman lainattavia aineistoja kaukopalveluna toisille paikkakunnille Suomessa. Ulkomaille kaukolainoja ei välitetä. Kaukolainat tilataan paikallisen kirjaston kautta. Postituskulut veloitamme tilaajalta.

Kopiointi

Kirjasto toimittaa jäljenteitä omissa kokoelmissaan olevista aineistoista tekijänoikeussäännösten puitteissa. Kirjaston tiloissa voi ottaa omatoimisesti valokopioita, joiden hinta on 50 senttiä/A4 tai A3.

Arkkitehtuurimuseon kirjaston lukupaikat.

Kysy kirjastolta!

Voit kysyä alla olevalla lomakkeella tai lähettää sähköpostia kirjasto@mfa.fi.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn ja käytön. Tietosuojaseloste

Minna Pulkkinen Informaatikko, kirjaston asiakaspalvelu +358 45 7731 0483
Suvi Juvonen Kirjastonhoitaja +358 45 7731 0482