Garden Futures: oppimateriaali

Oppimateriaalissa käsitellään laavun ja lehtimajan rakentamista sekä paratiisipihan suunnittelua. Oppimateriaali sisältää kolme ulko-opetukseen tarkoitettua tehtäväkokonaisuutta, jotka suunnattu eri kohderyhmille. Oppimateriaali pohjautuu Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteiseen Garden Futures – Suunnittelua luonnon kanssa -näyttelyyn. Oppimateriaalin tehtävät soveltuvat varahaiskasvatuksen, esiopetuksen, peruskoulun ja toisen asteen opetuksen osaksi ja toteutettavaksi museovierailua ennen, sen jälkeen tai itsenäisesti ilman museovierailua. Oppimateriaalin on suunnitellut ja toteuttanut Seikkailutaidekoulu Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon komissioimana.

Siirry oppimateriaaliin

Opi 1970-luvun arkkitehtuurista ja asuntosuunnittelusta

Oppimateriaalissa käsitellään 1970-luvun arkkitehtuuria ja asuntosuunnittelua. Oppimateriaali sisältää sanaston, kolme oppikokonaisuutta sekä Arkkitehtuurimuseon kokoelmista löytyviä havainnekuvia Touko Nerosen suunnittelemista Vuosaaren terassitaloista vuodelta 1971. Oppimateriaali pohjautuu Arkkitehtuurimuseon vuoden 2023 päänäyttelyyn Betoniunelmia – ja muita näkymiä 1970-luvun arkkitehtuuriin.

Siirry oppimateriaaliin
Henkilö istuu pöydän ääressä ja pirtää. Taustalla näkyy sinipunainen kaapisto ja isot kuviolliset verhot.

Opi naisarkkitehdeista ja arkkitehtuurin naishistoriasta

Oppimateriaalissa käsitellään naisarkkitehteja ja arkkitehtuurin naishistoriaa arkistopedagogisesti. Oppimateriaali sisältää sanaston, kaksi oppikokonaisuutta, joissa aiheita käsitellään arkisto- ja kokoelmaaineistojen sekä videohaastattelumateriaalin avulla. Oppimateriaali pohjautuu Arkkitehtuurimuseon vuoden 2022 päänäyttelyyn Eläköön Wivi Lönn!

Siirry oppimateriaaliin

Opi pienoismalleista

Pienoismallit ovat helposti lähestyttävä arkkitehtuurin esittämisen tapa. Kukapa ei olisi joskus ollut tekemisissä pienoismaailmojen kanssa – tavalla tai toisella. Kolmiosaisessa videosarjassa arkkitehtuurikasvattaja ja arkkitehti Jere Keskinen kertoo olennaisen pienoismalleista. Oppimateriaali pohjautuu Arkkitehtuurimuseon kesän 2021 päänäyttely Skaalassa – pienoismallien maailma.

Siirry oppimateriaaliin