Tutkimus pähkinänkuoressa

Arkkitehtuurimuseon tutkimuksen perustehtävä on omiin kokoelmiin tukeutuva tulkinta eli erilaisten näkökulmien, asiantuntevien tulkintojen ja tutkitun tiedon esittäminen suomalaisen arkkitehtuurin historiasta. Perimmäisenä tavoitteena on aina tutkitun tiedon tuottaminen saataville.

Tutkimusten tuloksia julkaistaan museon näyttelyissä, julkaisuissa ja luennoilla. Museo järjestää myös näyttelyihin ja tutkimushankkeisiin liittyviä kaupunkikävelyitä ja -kiertoajeluita.

Tutkimustoiminnan päämääränä on tarjota ihmisille luotettavaa tietoa arkkitehtuurin historiasta, sen toteuttamisen prosesseista, reunaehdoista ja ilmiöistä. Tavoitteena on kehittää museon omien kokoelmien hyödyntämistä ja tukea kokoelmatyötä. Arkkitehtuurimuseon tutkimustoiminnan ytimessä on alkuperäisen ja ajankohtaisen vuorovaikutus – kokoelmissa olevan originaaliaineiston ja nykyhetken tarpeiden ja kiinnostuksen kohtaaminen.

Ajankohtaiset tutkimushankkeet

Kuva arkistokaapeista

Tutkimustoiminnan keskeisenä tavoitteena on tehdä mahdolliseksi museon tehtävään ja kokoelmiin liittyviä tutkimushankkeita. Museo tekee yhteistyötä yliopistojen, korkeakoulujen ja muiden tutkimusta tekevien tahojen kanssa.

Etsitkö tutkimusaihetta?

Arkkitehtuurivalokuvia

Oletko aloittamassa opinnäytettä ja haluat tehdä kokoelmalähtöistä tutkimusta? Keskustelemme mielellämme kanssasi museon arkiston aineistoja hyödyntävistä aiheista. Ota yhteyttä, niin etsitään omiin kiinnostuksenkohteisiisi liittyvä aihe museon laajoista kokoelmista.  Valitettavasti Arkkitehtuurimuseolla ei ole mahdollisuutta tarjota taloudellista tukea tutkijoille.

Arkkitehtuurivalokuvia

Ota yhteyttä tutkimukseen

Petteri Kummala Vs. tutkimus- ja tietopalvelupäällikkö +358 (0)45 7731 0477