Tervetuloa arkkitehtuurin ja muotoilun maailmaan!

Tarjoamme ainutlaatuisia kokemuksia ja uusia näkökulmia moniulotteiseen suunnitteluun. Tuomme ihmisiä oppimaan, kokemaan ja viihtymään arkkitehtuurin ja muotoilun äärelle. Arkkitehtuurimuseo ja viereisessä rakennuksessa sijaitseva Designmuseo yhdistyivät vuoden 2024 alussa. Lähivuosien ajan museoiden toiminta jatkuu edelleen samoilla nimillä ja tutuissa osoitteissa Helsingin Kaartinkaupungissa. Jatkossa museot palvelevat yhteisellä ohjelmistolla. Voit vierailla molemmissa museoissa samalla pääsylipulla. Tästä linkistä voit siirtyä Designmuseon sivuille

Poikkeukselliset aukioloajat vaalien ajan

Europarlamenttivaalien aikana Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo palvelevat pidennetyin aukioloajoin. Äänestää voit kuitenkin vain Designmuseossa. Katso tästä äänestyksen aikataulu

Museot ovat avoinna yleisölle:
Ke–Pe 29.–31.5. klo 10–18
La–Su 1.–2.6. klo 10–18
Ma–Ti 3.–4.6. klo 9–20
Su 9.6. klo 9–20

  • ikoni: lastenrattaat Lastenrattaiden säilytys
  • Ikoni: lastenhoitohuone Lastenhoitohuone

Aukioloajat

Näyttelyt, kirjasto ja museokauppa

Maanantai suljettu
Tiistai 11–20
Keskiviikko 11–18
Torstai 11–18
Perjantai 11–18
Lauantai 11–18
Sunnuntai 11–18

Arkisto

Maanantai suljettu
Tiistai ajanvarauksella
Keskiviikko ajanvarauksella
Torstai ajanvarauksella
Perjantai suljettu
Lauantai suljettu
Sunnuntai suljettu


Poikkeukselliset aukioloajat 2024

1.1. Suljettu
6.1. Avoinna klo 11-18
17.-21.1. Avoinna klo 10-18
22.–23.1. Avoinna klo 9-20
28.1. Avoinna klo 9-20
31.1.–4.2. Avoinna klo 10–18
5.–6.2. Avoinna klo 9–20
11.2. Avoinna klo 9–20
5.4. Suljettu
9.4. Suljettu
30.4. Avoinna klo 11-15
1.5. Suljettu
21.6. Avoinna klo 11-15
22.-23.6. Suljettu
15.8. Avoinna klo 11-22
3.11. Avoinna klo 11-18
6.12. Suljettu
23.-26.12. Suljettu
31.12. Avoinna klo 11-15
1.1.2025 Suljettu
6.1.2025 Suljettu

Arkkitehtuurimuseon kirjasto on kaikkien käytettävissä. Arkisto palvelee ajanvarauksella tiistaista torstaihin. Valokuvakokoelma: Anna Autio, anna.autio@mfa.fi 045 7731 0478 | Piirustuskokoelma: Antti Aaltonen, antti.aaltonen@mfa.fi, 045 7731 0480 | Muut asiat: Anna Autio, anna.autio@mfa.fi, 045 7731 0478

Hinnasto

  • Aikuiset 20 €
  • Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, siviilipalvelus- ja varushenkilöt 12 €
  • Alle 18-vuotiaat, muut* 0 €
  • Osta Museokortti Arkkitehtuurimuseosta 79 €
* Ilmainen sisäänpääsy myös: tuntia valmistelevat opettajat (voimassa oleva ryhmävaraus) ja koululuokat opettajan kanssa, alan opiskelijat sovitusti opintoihin liittyen, Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon ystävät, henkilökohtaiset avustajat, kulttuurikaverit ja kuntoutettavat ryhmät (ryhmien vierailu tulee ilmoittaa etukäteen), Suomen sotaveteraanit, turvapaikanhakijat, museoiden työntekijät, joilla henkilökunta-, ICOM-, ICOMOS- tai ICAM -kortti, pressikortti.

Ilmainen sisäänpääsy joka kuun viimeisenä tiistaina.

Museokortti

Helsinki Card

Virikeseteli

Smartum-etu

Sijainti

Arkkitehtuurimuseo
Kasarmikatu 24
00130 Helsinki

Arkkitehtuurimuseo toimii Helsingin Kaartinkaupungissa Design District -alueella sijaitsevassa uusrenessanssirakennuksessa.

Museoon pääsee helposti kävellen. Julkisilla liikennevälineillä lähimmäksi pääsee raitiovaunulla 10 sekä bussilla 24 (jää pois Johanneksen kirkon pysäkillä).

Saavutettavuus

Vuonna 1899 rakennettu museorakennus ei ole kaikilta osin esteetön.

Museossa ei ole täysin liikkumisesteetöntä sisäänkäyntiä. Liikkumisesteisen kannalta paras sisäänkäynti sijaitsee museon sisäpihalla.

Sisäpihan puoleisella ovella on kiviporras, jolle nousua auttaa metalliliuska. Ovi on lukossa ja sen avaamiseksi on soitettava summeria. Museon sisällä ovelta hissille vie luiska.

Saavutettavuus

Turvallisemman tilan periaatteet

Arkkitehtuuri ja muotoilu kuuluvat kaikille. Me Arkkitehtuurimuseossa ja Designmuseossa haluamme tarjota jokaiselle hyvän museokokemuksen ja mahdollisuuden osallistumiseen omana itsenään. Emme hyväksy syrjintää tai häirintää. Kannustamme pitämään moninaisuutta lähtökohtana, oppimaan ja kysymään. Haluamme, että meille on helppo tulla ja että jokaisella on hyvä olla. Henkilökuntamme on sinua varten. Kerro meille, jos kohtaat epäasiallista käytöstä tai haluat antaa palautetta. Yhdessä teemme Arkkitehtuurimuseosta ja Designmuseosta turvallisemman ja viihtyisämmän tilan kaikille.

Turvallisemman tilan periaatteet

Varattavat opastukset

Tule opastukselle Arkkitehtuurimuseoon ja Designmuseoon! Voit tilata omalle ryhmällesi yksityisen, maksullisen opastuksen. Voit itse valita ryhmääsi kiinnostavat näyttelyt ja kokea ne ryhmäsi kanssa asiantuntevan museo-oppaan opastuksella paikan päällä.

Varattavat opastukset

Avoimet yleisöopastukset

Avoimella yleisöopastuksella näyttelyyn tutustutaan yhdessä keskustellen. Opastukselle voi osallistua museon sisäänpääsymaksun hinnalla ilman ennakkovarausta. Ilmoittaudu opastukselle museon asiakaspalvelupisteessä saapumisen yhteydessä. Verkossa yleisöopastus on kaikille maksuton.

kesto: 45 min
kielet: suomi, englanti, ruotsi, venäjä, selkosuomi, suomeksi kuvailutulkattu, suomalaiselle viittomakielelle tulkattu
suositeltu kohderyhmä: avoin kaikille
suositeltu ryhmäkoko: 25 hlö (ilmoittautuminen opastukselle asiakaspalvelupisteellä)
toteutustapa: paikan päällä Arkkitehtuurimuseon rakennuksessa (pieni ja iso näyttelysali, 2. kerros), Designmuseon rakennuksessa (2. kerros) tai verkossa
hinta: 0/12/20 €

Avoimet yleisöopastukset

Lapsille

Lasten A&O-huone Arkkitehtuurimuseon ensimmäisessä kerroksessa. Kuvassa kaksi lasta leikkii ikkunoiden edessä

Lasten A&O-huone

Lasten oma A&O-huone Arkkitehtuurimuseon ensimmäisessä kerroksessa houkuttelee tutkimaan arkkitehtuurin peruskäsitteistöä leikin ja tehtävien kautta. Huone sopii ryhmille ja omatoimikävijöille. Huone on avoinna Arkkitehtuurimuseon aukioloaikojen mukaisesti. Ilmainen sisäänpääsy.

Lasten A&O-huone Arkkitehtuurimuseon ensimmäisessä kerroksessa. Kuvassa kaksi lasta leikkii ikkunoiden edessä
A&O-logon pohjalta tehty graafinen kuva

Arkkitehtuurietsivät-vihjekortit

Tutki museorakennuksen kätkettyjä yksityiskohtia Arkkitehtuurietsivät -vihjekorttien avulla. Lainaa kortit mukaan museokierrokselle A&O-huoneesta Arkkitehtuurimuseon ensimmäisestä kerroksesta.

Usein kysytyt kysymykset

Voiko museoon tulla lastenvaunujen kanssa?

Lastenvaunujen kanssa pääsee sisään museon sisäpihan puoleisesta ovesta. Ovella on summeri. Lastenvaunut voi ottaa mukaan näyttelytiloihin tai jättää parkkiin ensimmäisen kerroksen naulakon viereen. Museossa on hissi.

Saako museoon tulla lemmikin kanssa?

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita museoon.

Saako museossa ottaa valokuvia tai videokuvata?

Museossa saa ottaa valokuvia ja videokuvata omaan käyttöön ilman salamavaloa. Kannustamme jakamaan kuvia sosiaalisessa mediassa #Arkkitehtuurimuseo

Arkkitehtuurimuseon portaikko ja muut tilat taipuvat hyvin myös esimerkiksi hää- ja tuotekuvauksiin. Jos haluat järjestää kuvauspäivän, ota yhteyttä arja-liisa.kaasinen@mfa.fi

Käykö kirjastossa Helmet- tai Helka-kirjastokortti?

Arkkitehtuurimuseon kirjasto on itsenäinen arkkitehtuuriin erikoistunut kirjasto. Kirjastolla on oma asiakasrekisteri. Lainaaminen tapahtuu henkilöllisyystodistuksella.

Mistä saan tietoa omasta kotitalostani?

Ota yhteyttä Arkkitehtuurimuseon arkistoon ja kirjastoon. Arkistossa on piirustuksia, valokuvia, pienoismalleja, kilpailuasiakirjoja sekä tietoa rakennuksista. Kirjastossa on muun muassa rakennushistoriallisia selvityksiä, henkilömatrikkeleita, talohistoriikkeja, inventointeja, mallipiirustusvihkoja ja lehtiä, joista voit löytää oman kotitalosi.