• ikoni: lastenrattaat Uppbevaring av barnvagnar
 • Ikoni: lastenhoitohuone Skötrum för barn

Öppettider

Utställningar, bibliotek och shop

Måndag stängt
Tisdag 11–20
Onsdag 11–18
Torsdag 11–18
Fredag 11–18
Fredag 11–18
Söndag 11–18

Arkiv

Måndag stängt
Tisdag med förhandsbokning
Onsdag med förhandsbokning
Torsdag med förhandsbokning
Fredag stängt
Lördag stängt
Söndag stängtUndantag i öppethållningstiderna 2023

Stängt: 6.1., 7.-9.4., 23.-25.6., 6.2., 4.–5.11., 6.12., 24.-26.12., 1.1.
Valborgsmässoafton fre 30.4. 11-15
Torsdag 18.5. 11–18
Midsommarafton fre 22.6. 11-15
Dagen före julafton fre 23.12. 11–15
Nyårsafton 31.12. 11–15

Museets bibliotek är tillgängligt för alla museibesökare. Arkivet är tillgängligt efter överenskommelse från tisdag till torsdag. | Ritningssamling: Antti Aaltonen, antti.aaltonen@mfa.fi, 045-7731 0480 | Övriga ärenden och Fotosamling: Anna Autio, anna.autio@mfa.fi, +358 45 7731 0478

Prislista

 • Vuxna 10 €
 • Studerande, pnsionärer, arbetslösa 5 €
 • Under 18-åriga, krigsveteraner 0 €
 • Kombinerad biljett för Arkitekturmuseet och Designmuseet 20 €
 • Museikortet 76 €
Gratis inträde till skolklasser under ledning av lärare.
Vi ber grupper att meddela om sitt besök i förväg.
Arkitekturmuseet har fri entré för personer med ukrainskt pass.

Museikortet

Helsinki Card

Fritidssedel

Smartum-förmån

Hitta hit

Arkitekturmuseet
Kaserngatan 24
00130 Helsingfors

Museet är inrymt i en nyrenässansbyggnad på Design District-området i Gardesstaden i Helsingfors. Till fots kommer du enkelt till museet. Spårvagn 10 och buss 24 tar dig närmast museet om du hoppar av vid Johanneskyrkan.

Tilgänglighet

Museibyggnaden byggdes år 1899 och är bristfällig beträffande tillgängligheten. Museets ingångar är inte helt hinderfria. Den bästa ingången för personer med funktionsnedsättning finns på museets innergård. Vid dörren på gårdssidan finns en stentrappa försedd med metallramp. Dörren är låst, och för att öppna den måste man ringa på en dörrklocka. Inne i museet finns en ramp från dörren till hissen. Huvudentrén är otillgänglig på grund av renovering från den 19 till 20 maj 2023

Tillgänglighet

Principer för ett tryggare rum

Arkitekturen tillhör alla. Vi på Finlands arkitekturmuseum vill att var och en ska ha möjlighet till en trygg museiupplevelse och till att delta som den person hen själv är utan att behöva vara rädd för diskriminering eller trakasserier. Vi förbinder oss till principerna för ett tryggare utrymme i all Arkitekturmuseets verksamhet. Dessa principer följs i Arkitekturmuseets utrymmen, vid evenemang och i publikarbetet, i de virtuella rummen och de sociala medierna. Arkitekturmuseet strävar aktivt till att skapa en tryggare verksamhetsomgivning för museibesökare, samarbetspartner samt den egna personalen.

Principer för ett tryggare rum

Beställ guidade turer

Upplev de aktuella utställningarna på Arkitekturmuseet tillsammans med en expertguide. Vi anordnar guidade turer för grupper i olika åldrar på finska och engelska. Bokningar: jemina.lindholm@mfa.fi

 

Beställ guidade turer

Guidade turer för allmänheten

För Arkitekturmuseets utställningar anordnas öppna guidade turer varje vecka på finska och engelska.  Den guidade turen ingår i museets biljettpris.

 
				          
						Läs mer          
				      

För barn

Lasten A&O-huone Arkkitehtuurimuseon ensimmäisessä kerroksessa. Kuvassa kaksi lasta leikkii ikkunoiden edessä

A&O-rummet

På första våningen finns ett eget rum för barnen. A&O-rummet är ett inspirerande utrymme där barnen kan bekanta sig med arkitekturens grundläggande begrepp genom lek och uppgifter. Rummet är lämpligt för grupper och dem som besöker på egen hand. Gratis.

 

Lasten A&O-huone Arkkitehtuurimuseon ensimmäisessä kerroksessa. Kuvassa kaksi lasta leikkii ikkunoiden edessä
A&O-logon pohjalta tehty graafinen kuva

Tipskort för arkitekturdetektiver

Utforska de dolda detaljerna i museibyggnaden med tipskort för arkitekturdetektiver. Låna korten från A&O-rummet på första våningen. Det är avgiftsfritt att utföra uppgiften på egen hand. Tipskort är på finska.

 

FAQ

Kan jag besöka museet med barnvagn?

Använd vänligen dörren på innergården för att komma in med barnvagn. Det finns en summer vid dörren. Man kan ta barnvagnen till utställningsutrymmena, eller parkera den bredvid garderoben på första våningen. Museet har hiss.

Kan jag besöka museet med ett sällskapsdjur?

Ledar- och servicehundar är välkomna på museet.

Kan jag ta foton eller videor i museet?

Det är okej att ta foton och videor för eget bruk utan blixtljus. Vi uppmuntrar dig att dela dina bilder på sociala medier #Arkitekturmuseet.

Trappan och andra utrymmen i Arkitekturmuseet lämpar sig också bra för till exempel bröllops- och produktfotografering. För att anordna en fotosession på museet, kontakta arja-liisa.kaasinen@mfa.fi

Går det att använda Helmet- eller Helka-bibliotekskort på biblioteket i museet?

Arkitekturmuseets bibliotek är ett självständigt bibliotek som är specialiserat på arkitektur. Biblioteket har ett eget kundregister. Med ett identitetskort kan du låna ut material från biblioteket.

Varifrån kan jag söka information om huset jag bor i?

Kontakta Arkitekturmuseets arkiv och bibliotek. Arkivet innehåller ritningar, fotografier, modeller, tävlingsdokument och information om byggnader. I biblioteket finns bland annat byggnadshistoriska studier, personmatriklar, historiska översikter över hus, inventeringar, modellritningshäften och tidskrifter där du kan hitta ditt eget hus.