Hiljaiset aamut

Toivotamme tervetulleeksi ryhmiä*, jotka hyötyvät hiljaisesta, rauhallisesta ja ilmaisesta museovierailusta Arkkitehtuurimuseoon ja Designmuseoon joka kuukauden viimeisenä tiistaiaamuna kello 9–11.  

Omatoiminen museovierailu hiljaisina tiistaiaamuina on tarkoitettu järjestöille ja yhdistyksille sekä sosiaali- ja terveysalan, hyvinvointi- ja terveysalan ja muille vastaaville toimijoille, joiden kohderyhmät hyötyvät hiljaisesta, rauhallisesta ja ilmaisesta museovierailusta. Tällaisia ryhmiä ovat esimerkiksi kuntoutettavat ryhmät, terapiaryhmät, kotoutuskoulutusryhmät, vertaistukiryhmät, aistiyliherkät ryhmät tai suuressa infektioriskissä olevat ryhmät.  

Hiljaisina tiistaiaamuina ryhmät voivat vierailla näyttelyissä omatoimisesti tai varata opastetun kierroksen tai ohjatun työpajan. Opastuksia ja työpajoja voidaan järjestää lisämaksusta. Hiljaisina tiistaiaamuina museot on suljettu muilta kävijöiltä, joten tämä on rauhallinen ajankohta tutustua museoihin ja näyttelyihin. Varaa vierailu ryhmällesi viimeistään viikkoa aikaisemmin. Ilmoitathan varauksen yhteydessä myös ryhmänne tarpeista ja toiveista. 

Hiljaisina tiistaiaamuina Arkkitehtuurimuseoon voi varata vierailun kaksi ryhmää kerrallaan, jolloin museossa on enintään noin 30 museovierasta henkilökunnan lisäksi ja Designmuseoon neljä ryhmää kerrallaan, jolloin museossa on enintään noin 60 museovierasta henkilökunnan lisäksi. Yhden ryhmän arvioutu museovierailun kesto on 60 minuuttia.  

Hiljaisten tiistaiaamujen vierailut ovat varattavissa vuoden 2024 loppuun asti. Ryhmät ovat tervetulleita vierailulle myös museoiden normaaleina aukioloaikoina. Kuntoutettavat ja muut vastaavat ryhmät vierailevat molemmissa museoissa aina ilmaiseksi. Vierailua suunnitteleva vapaaehtoinen tai ohjaaja voi tutustua näyttelyyn ennakkoon maksutta. 

*Järjestöt ja yhdistykset sekä sosiaali- ja terveysalan, hyvinvointi- ja terveysalan ja muut vastaavat toimijat, joiden kohderyhmät hyötyvät hiljaisesta, rauhallisesta ja ilmaisesta museovierailusta. Tällaisia ryhmiä ovat esimerkiksi kuntoutettavat ryhmät, terapiaryhmät, kotoutuskoulutusryhmät, vertaisryhmät, aistiyliherkkyyksistä tai suuresta infektioriskistä kärsivät ryhmät. Huomioi, että Arkkitehtuurimuseossa ja Designmuseossa ei ole paikalla yleisavustajia eikä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Avustajan, tukihenkilön tai tulkin sisäänpääsy on aina ilmainen. 

Hiljaiset tiistaiaamut vuonna 2024 

Voit varata museovierailun ryhmälle seuraavina ajankohtina: 

Tiistai 26.5.2024 | klo 9–11 | Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo 
Tiistai 25.6.2024 | klo 9–11 | Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo 
Tiistai 30.7.2024 | klo 9–11 | Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo 
Tiistai 27.8.2024 | klo 9–11 | Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo 
Tiistai 24.9.2024 | klo 9–11 | Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo 
Tiistai 29.10.2024 | klo 9–11 | Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo 
Tiistai 26.11.2024 | klo 9–11 | Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo 

Museovierailun varaaminen 

Varaa museovierailu ryhmällesi sähköpostilla: info@designmuseo.fi Kerro varauksen yhteydessä, mille ryhmälle teet varauksen sekä ryhmäsi tarpeista ja toiveista. Maksuttomat, hiljaiset ja rauhalliset museovierailut ovat suunnattu edellä mainituille kohderyhmille. Varauksen tai saapumisen yhteydessä ei tarvitse todentaa kohderyhmään kuulumista. Museovierailulle saapuvan ryhmän enimmäiskoko on 15 henkilöä. Ryhmän vähimmäiskokoa ei ole määritelty. 

Turvallisemman tilan periaatteet ja saavutettavuus 

Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon turvallisemman tilan periaatteet verkkosivuilla 
Arkkitehtuurimuseon saavutettavuustiedot verkkosivuilla 
Designmuseon saavutettavuustiedot verkkosivuilla  

Lisätietoja 

Jemina Vainikka Lindholm 
Yleisötyövastaava, Yhteisöt 
+358 45 7731 0476 
jemina.lindholm@mfa.fi