Fill This Space Summer School 

studio

Arkkitehtuurin ja rakennetun ympäristön kesäkoulu  

Arkkitehtuurimuseon kesällä 2021 järjestämien Fill This Space Summer School  -kesäkoulujen 16–20-vuotiaat osallistujat ottavat Studion haltuunsa 08.06.–05.09.2021 .

Kesäkouluissa osallistujat pohtivat arkkitehtuuriin ja rakennettuun ympäristöön liittyviä kysymyksiä yhdessä museoalan ja arkkitehtuurin ammattilaisten sekä arkkitehtiopiskelijoiden kanssa. Kesäkoulutoiminta perustuu yhteissuunnitteluun ja monisukupolviseen oppimiseen. Arkkitehtuuria ja rakennettua ympäristöä lähestytään kriittisesti, ilmiöpohjaisesti ja kokemuksellisesti. Kollektiivisessa työskentelyssä hyödynnetään taiteellisia menetelmiä.

Arkkitehtuurimuseon ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva Studio avaa kesäkoulutoiminnan prosessia koko kesän ajan. Tila muuttuu ja täydentyy nuorten käsissä vähitellen. 

Kesäkoulut toteutetaan yhteistyössä  You Tell Me -kollektiivin kanssa. Arkkitehtiopiskelijoiden muodostaman kollektiivin tavoitteena on edistää ajattelutavan muutosta rakentamisen alalla vertaisoppimista hyödyntäen.  Toimintaa ovat olleet tukemassa Arkkitehtuurimuseon koulutuskumppanit.

Kesäkoulutoiminnalla Arkkitehtuurimuseo tarjoaa resursseja, tilaa ja tukea arkkitehtuurin ja rakennetun ympäristön tutkimiseen. Kesäkouluihin osallistuminen on maksutonta. Haku seuraaviin kesäkouluihin järjestetään keväällä 2022. 

Kesäkoulut 2021

Kesäkoulun aikana Studio on varattu työskentelytilaksi:

7.–11.06.2021 Kesäkoulu 1
14.–18.06.2021 Summer School 2
02.–06.08.2021 Kesäkoulu 3

Koulutuskumppanit