Eric Adlercreutz: arkkitehdin kynä kohtaa paperin

pieni näyttelysali

Kaikessa luovassa toiminnassa leikkimielisyydelle on annettava tilaa. Jos näyttelyllä on sanoma, se on piirtämisen ilo. Ja se, että ihmiset, eläimet, maisemat ja arkkitehtuuri – ne kaikki kuuluvat yhteen.
 

– Eric Adlercreutz –

Piirtäminen on intohimo, joka on seurannut arkkitehti Eric Adlercreutzia läpi elämän: ei vain teknisenä suorituksena vaan osana ajattelua. Piirtäessään Adlercreutz on ideoinut, oivaltanut ja eksynyt odottamattomille poluille. Aivojen ja käden yhteistyössä ideat ovat kehittyneet luonnos luonnokselta kohti valmista lopputulosta.
 
Kesänäyttely esittelee Eric Adlercreutzin piirroksia vuosilta 1950–2018 avaten samalla näkymän Adlercreutzin monipuoliseen uraan arkkitehtina. Näyttelyn kautta oivallamme, miten monin tavoin käsin piirtäminen on palvellut arkkitehdin ajattelua elämäntyön eri vaiheissa.

Näyttely on puheenvuoro piirtämisen puolesta. Vaikka arkkitehtien työkaluiksi ovat nykyisin vakiintuneet CAD- ja piirustusohjelmat, käsin piirtäminen on ammattilaiselle edelleen keskeinen ajattelun väline.

Näyttelyn on kuratoinut FT Juha-Heikki Tihinen. Sen ovat tuottaneet Pro Artibus-säätiö ja Arkkitehtuurimuseo.