Garden Futures: Suunnittelua luonnon kanssa

iso näyttelysali

Garden Futures: Suunnittelua luonnon kanssa -näyttely on Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon ensimmäinen yhteisnäyttely matkalla kohti uutta arkkitehtuuri- ja designmuseota. Se rönsyää molempiin museoihin ja valtaa näyttelytilat sekä Kasarmikadulla että Korkeavuorenkadulla.

Näyttely jakautuu kahteen museorakennukseen, joissa molemmissa voi vierailla yhdellä lipulla saman päivän aikana. Vierailun voi aloittaa ja lipun voi ostaa kummasta tahansa museosta. Näyttelyyn järjestetään viikoittaisia yleisöopastuksia sekä Arkkitehtuurimuseoon että Designmuseoon.

Garden Futures -näyttely osoittaa, että yksityisinkin puutarha on monin tavoin sidoksissa ympäröivään yhteiskuntaan. Meneillään oleva murros saa katsomaan puutarhaa toisesta näkökulmasta: romanttisen pakopaikan sijaan puutarhoja tarkastellaan nyt esimerkiksi aktivismin, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja luonnon monimuotoisuuden kautta. Esiin nousee esimerkiksi se, miten monilla tuntemistamme länsimaisten puutarhojen peruskasveista on juuret syvällä kolonialismissa. 

Näyttelyssä nähdään paitsi puutarhaan liittyvää muotoilua ja maisema-arkkitehtuuria myös puutarhaa käsitteleviä taideteoksia. Kiertonäyttelyn kansainvälistä näkökulmaa tuetaan paikallisilla esimerkeillä ja projekteilla. 

Garden Futures: Suunnittelua luonnon kanssa 

Vitra Design Museumin, Wüstenrot Foundationin ja Nieuwe Instituutin yhteisnäyttely 
Arkkitehtuurimuseossa ja Designmuseossa 10.11.2023–31.3.2024 

Kuratointi: 
Vitra Design Museum: Viviane Stappmanns, Nina Steinmüller 
Het Nieuwe Instituut: Marten Kuijpers, Maria Heinrich 

Näyttelyarkkitehtuuri: 
Formafantasma 

Kuratointiryhmä Suomessa: 
Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo: Anna Autio, Ksenia Kaverina ja Harry Kivilinna 

Näyttelytekstit

Näyttelytekstejä voi lukea omalta laitteelta vierailun aikana tai palatan niihin käynnin jälkeen. Lue näyttelytekstejä tästä

Näyttelyn saavutettavuus

Tutustu näyttelytilojen saavutettavuuteen tästä

Kiitos: Empirica-tutkimusryhmä / Aalto-yliopisto, Grano, Tikkurila, Versowood, VM-Carpet