Ángel Barrientos

studio

Ángel Barrientosin vuosikymmenten saatossa omaksi ja läheistensä iloksi rakentamat pienoismallit kutsuvat runsailla yksityiskohdillaan uppoutumaan lumoavaan pienoismaailmaan.

Chilessä syntynyt ja Suomessa sisustusarkkitehdiksi kouluttautunut Barrientos leikittelee teoksissaan maiden perinteisen puurakentamisen yhtäläisyyksillä sekä todenmukaisesti kuvaamiensa rakennusten että mielikuvituksen rikastuttamien rakennelmien kautta. Näyttely esittelee läpileikkaavan valikoiman hänen laajasta tuotannostaan vuosilta 1989–2023. Pienoismallit ovat esillä yleisölle ensimmäistä kertaa.

Ángel Barrientos syntyi 1947 Buin-Maipossa Keski-Chilessä, mutta joutui poliittisista syistä maanpakoon Augusto Pinochetin 50 vuotta sitten toteuttaman vallankaappauksen seurauksena. Hän saapui Suomeen tammikuussa 1974 ensimmäisten pakolaisten joukossa. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä.

Studio on pieni näyttelytila Arkkitehtuurimuseon 1. kerroksessa. Studionäyttelyihin on vapaa pääsy.

Suomen chileläinen yhteisö toteuttaa syksyllä 2023 näyttely- ja tapahtumasarjan vallankaappauksen vuosipäivän muistoksi. Lisätietoa: www.chile50.fi


Video: Puun inspiraatio / La inspiración de la madera (2021–2022)
Luis Arraño Marchant, Luis Herrera, Ángel Barrientos

Näyttelykuva: Anni Koponen