Uno Ullberg – Suomen viipurilaisin arkkitehti

iso näyttelysali

07-1029 d, Uno Ullberg, Uno Ullberg

Arkkitehtuurimuseossa nähdään kesällä 2020 laaja kokonaisesitys arkkitehti Uno Ullbergin elämästä ja tuotannosta. Näyttely vie sykähdyttävälle matkalle Viipuriin ja avaa näkymän suomalaisen arkkitehtuurin kuohuviin vuosikymmeniin.

Uno Ullberg (1879–1944) kuului suomalaisen 1900-luvun arkkitehtuurin kärkinimiin. Valtaosa Ullbergin arkkitehtuurista sijaitsee hänen syntymäkaupungissaan Viipurissa, missä Ullberg toimi aktiivisesti osana kaupungin talous- ja kulttuurielämää. Helsingissä Ullberg tunnetaan parhaiten myöhemmistä töistään, Bensowin talon ja Lastenklinikan arkkitehtina.

Arkkitehtuurimuseossa avautuva näyttely on ensimmäinen kokonaisesitys ”Suomen viipurilaisimman” arkkitehdin elämäntyöstä. Se valottaa kuvaa Uno Ullbergista henkilönä luoden katsauksen hänen tärkeimpiin töihinsä. Huomio kiinnittyy arkkitehdin poikkeuksellisen vaikuttavaan toimintaan Viipurissa.

Näyttelyn on kuratoinut ja käsikirjoittanut Arkkitehtuurimuseon arkistonhoitaja, FT Petteri Kummala. Näyttelykäsikirjoitus nojaa Uno Ullberg -seuran laajaan tutkimushankkeeseen, jonka pohjalta on julkaistu myös kattava monografia.

Uno Ullberg – Viipurin arkkitehti – tutustu monografiaan tästä linkistä.

Tutustu näyttelyn digitaalisiin sisältöihin
Lue näyttelytiedote