Another Generosity

pieni näyttelysali

Another Generosity -installaatio esillä Pohjoismaiden paviljongissa Venetsian Arkkitehtuuribiennaalissa 2018

Pohjoismaiden paviljongissa Venetsian kansainvälisessä arkkitehtuuribiennaalissa 2018 esitelty Another Generosity -installaatio saa ensiesityksensä kotimaassa. Arkkitehti Eero Lundénin työryhmänsä kanssa suunnittelema hengittävä installaatio herättää tarkastelemaan maailman ja arkkitehtuurin tilaa ja luo Arkkitehtuurimuseoon tulevaisuuden pohtimisen paikan.   

Elinympäristössämme on tapahtunut suuria ja kauaskantoisia muutoksia, mutta onko arkkitehtuuri muuttunut vastaavasti? Perinteisesti arkkitehtuuria on suunniteltu ihmisille heidän ehdoillaan. Voisiko arkkitehtuurin ja luonnonympäristön välille luoda uuden symbioottisen suhteen, jos rakennuksen ensisijaisena tarkoituksena olisi palvella ympäristöä? Another Generosity -installaatio reagoi ympäristön lämpötilaan ja hiilidioksidin määrään liikettään, muotoaan ja väriään muuttaen. 


Another Generosity sai ensiesityksensä Pohjoismaiden paviljongissa Venetsian kansainvälisessä arkkitehtuuribiennaalissa 2018. Näyttelyn kuratoivat arkkitehti Eero Lundén ja Juulia Kauste. Teoksen suunnitteli Lunden Architecture Company yhdessä monitieteellisen työryhmänsä kanssa. Näyttelyn komissaarina toimivat Suomen arkkitehtuurimuseo, Ruotsin arkkitehtuuri- ja designkeskus ArkDes ja Norjan Kansallismuseo (Nasjonaalmuseet). 

Installaatio nähtiin osana Designs for Different Futures -näyttelyä Yhdysvaltain suurimpiin taidemuseoihin lukeutuvassa Philadelphian taidemuseossa 2019–2020. Seuraavaksi näyttely jatkaa kiertoa Yhdysvalloissa Minneapolisin Walkert Art Centeriin syksyllä 2020.