Fill This Space – Arkkitehtuurin ja rakennetun ympäristön kesäkoulu 

studio

Fill This Space -kesäkoululaiset ottavat haltuunsa Arkkitehtuurimuseon Studion!

Arkkitehtuurimuseo järjestää kesällä 2022 kolme Fill This Space -kesäkoulua 16–20-vuotiaille. Haun kautta mukaan valitut kolmekymmentä nuorta pohtivat kesän aikana arkkitehtuurin ja rakennettuun ympäristöön liittyviä kysymyksiä yhdessä museoalan ja arkkitehtuurin ammattilaisten sekä arkkitehtiopiskelijoiden kanssa. Kesäkoulutoiminta perustuu yhteissuunnitteluun ja monisukupolviseen oppimiseen. Arkkitehtuuria ja rakennettua ympäristöä lähestytään kriittisesti, ilmiöpohjaisesti ja kokemuksellisesti. Aihetta käsitellään kollektiivisesti taiteellisilla menetelmillä.

Arkkitehtuurimuseon ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva Studio avaa kesäkoulutoiminnan prosessia koko kesän ajan. Tila muuttuu ja täydentyy nuorten käsissä vähitellen. 

Kesäkoulut toteutetaan yhteistyössä You Tell Me -kollektiivin kanssa. Arkkitehtiopiskelijoiden ja nuorten arkkitehtien muodostaman kollektiivin tavoitteena on edistää ajattelutavan muutosta rakentamisen alalla vertaisoppimista hyödyntäen. Vuonna 2022 kesäkoulujen ensimmäiset koulupäivät järjestetään Vuotalossa, Helsingin Vuosaaressa. 

Kesäkoulutoiminnalla Arkkitehtuurimuseo tarjoaa resursseja, tilaa ja tukea arkkitehtuurin ja rakennetun ympäristön tutkimiseen. Kesäkouluihin osallistuminen on maksutonta. Haku seuraaviin kesäkouluihin järjestetään keväällä 2023. 

Koulutuskumppanit: 

Anttinen Oiva Arkkitehdit 
Archinfo Finland 
Arkkitehtitoimistojen liitto ATL 
Arkkitehtuuritoimisto Pekka Hornamo 
Avarrus Arkkitehdit 

Kuva: Ida Uotila, Fill This Space -kesäkoulu 2021