Syksyn 3A Talks -keskustelut käsittelevät Arkkitehtuurimuseon merkitystä suomalaiselle arkkitehtuurille


Tervetuloa osallistumaan keskusteluun! Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ja Arkkitehtitoimistojen liitto ATL järjestävät yhdessä Arkkitehtuurimuseon kanssa syksyn aikana Museo arkkitehtuurin edistäjänä -paneelikeskustelujen sarjan verkossa.

Syksyn keskusteluissa käsitellään muun muassa Arkkitehtuurimuseon perintöä ja merkitystä suomalaiselle arkkitehtuurille (12.9. klo 18–20), Arkkitehtuurin esittämistä museo- ja näyttelykontekstissa (10.10. klo 18–20) sekä uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon mahdollisuuksia suomalaisen arkkitehtuurin edistäjänä (14.11. klo 18–20). Paneelikeskustelut striimataan Archinfon Youtube-kanavalle.

Paneelikeskustelut ovat osa 3A Talks -tapahtumasarjaa, jossa joka kuukauden toisena tiistaina kuullaan ja keskustellaan alan ajankohtaisista aiheista. Tervetuloa seuraamaan keskusteluja etäyhteyden välityksellä.

Keskustelusarjan tavoitteena on käydä Arkkitehtuuripoliittisen ohjelman hengessä keskustelua museotoiminnan merkityksestä ja potentiaalista suomalaisen arkkitehtuurin arvostukselle ja tunnettuudelle, sekä tukea uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon suunnittelua tuottamalla sidosryhmien näkökulmia avaavaa tietoa uuden museon suunnittelun tueksi.

Keskustelusarja edistää positiivista vuoropuhelua ja lisää ammattikunnan mahdollisuuksia tuoda tukensa uuden museon roolista ja toteutuksesta käytävään julkiseen keskusteluun, tunnistaa ja dokumentoida nykyisen Arkkitehtuurimuseon roolia ja merkitystä toimialan yhteistyökumppanina ja edistäjänä, ja toisaalta odotuksia, tarpeita ja mahdollisuuksia, joita uuden museon toteuttaminen ammattikunnan näkökulmasta herättää ja tarjoaa. Samalla sarja luo mahdollisuuden arkkitehtien ammattikunnalle käydä aktiivista keskustelua museotoiminnan merkityksestä ja roolista suomalaisen arkkitehtuurin tunnettuuden ja arvostuksen edistämiselle. Keskustelut moderoi Uula Neitola.

Keskustelusarjan tiedot tarkentuvat tälle sivulle.

Ohjelma

Tiistai 12.9. klo 18–19.30
Arkkitehtuurimuseon perintö ja merkitys arkkitehtuurin kentälle
Keskustelemassa ovat arkkitehtuurin perusteiden ja teorian professori Jenni Reuter, Suomen rakennustaiteen museon entinen johtaja, arkkitehti Severi Blomstedt ja Suomen arkkitehtiliiton SAFA:n puheenjohtaja Asko Takala. Panelistit pureutuvat Arkkitehtuurimuseon perintöön ja merkitykseen suomalaisen arkkitehtuurin kentän näkökulmasta. Keskustelun moderoi Uula Neitola. Keskustelu järjestetään verkkokeskusteluna, jota voi seurata Archinfon Youtube-kanavalta: (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Tiistai 10.10. klo 18–19.30
Arkkitehtuurin esittäminen muutoksessa?

Tervetuloa osallistumaan syksyn toiseen 3A Talks -keskusteluun! Keskustelemassa ovat arkkitehti, taiteen maisteri ja lehtori Tuomas Siitonen, Taiteen edistämiskeskuksen arkkitehtuurin taideasiantuntija, arkkitehti ja filosofian tohtori Mika Savela, näyttelyarkkitehti Hannele Grönlund ja arkkitehti Kaisa Karvinen. Panelistit pureutuvat arkkitehtuurin representaatioon ja sen muutokseen museokontekstissa. Kommenttipuheenvuoron esittää TkT, vanhempi yliopistonlehtori Anni Vartola. Keskustelun moderoi Uula Neitola. Keskustelu järjestetään verkkokeskusteluna, jota voi seurata Archinfon Youtube-kanavalta.

Tiistai 14.11. klo 18–19.30
Uusi Arkkitehtuuri- ja Designmuseo suomalaisen arkkitehtuurin edistäjänä 

Tervetuloa osallistumaan syksyn kolmanteen 3A Talks -keskusteluun! Keskustelemassa ovat uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon hankejohtaja Kaarina Gould, rakennussuunnittelun professori, arkkitehti ja tekniikan tohtori Pirjo Sanaksenaho, Tiina ja Antti Herlinin säätiön kehitysjohtaja, Puistokatu 4:n toiminnanjohtaja Anna Herlin ja Helsingin kaupungin varavaltuutettu, arkkitehti Noora Laak. Panelistit pureutuvat muun muassa arkkitehtuurin kentän tarpeisiin ja toiveisiin koskien uutta arkkitehtuuri- ja designmuseota. Kommenttipuheenvuoron esittää Aalto-yliopiston humanitäärisen arkkitehtuurin työelämäprofessori, arkkitehti ja tekniikan tohtori Saija Hollmén. Keskustelun moderoi Uula Neitola. Keskustelu järjestetään verkkokeskusteluna, jota voi seurata Archinfon Youtube-kanavalta.

Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Lisätiedot:

Uula Neitola
projektikoordinaattori
uula.neitola@mfa.fi
+358407324344