Kesäinen värikuva avaa vehreän näkymän Alvar Aallon yliopistokampukselle Otaniemessä

Yleisöopastukset

Tervetuloa näyttelyopastukselle Alvar Aallon jalostettu maisema -näyttelyyn lauantaisin kello 15. Yleisöopastus on avoinna kaikille museon pääsylipun hinnalla.

Lue lisää

Puheenvuoroja: Suunnittelijat ja positiot – Aino Aallosta feministiseen suunnitteluun

Millaisia suunnittelijoita Aino Marsio-Aalto (1894–1949) ja Elissa Aalto (1922–1994) olivat, ja miksi heistä tiedetään niin vähän? Millaista oli olla naisarkkitehti viime vuosisadan Suomessa? Entä mitä on feministinen kaupunkisuunnittelu?Naistenpäivän viikolla Arkkitehtuurimuseossa keskustellaan moninäkökulmaisesti arkkitehtien ja suunnittelijoiden työnkuvan historiasta ja nykypäivästä. Tapahtuman keskiössä ovat arkkitehtien ja suunnittelijoiden työn muuttuva suhde sukupuoleen ja siihen liittyviin merkityksiin

Lue lisää

Lauri Louekarin luento: Arkkitehdin metsä; pohjoinen luonto eläytyvän tulkinnan ja analyyttisen katseen kohteena

Luontoa ja geometriaa on käsitelty arkkitehtuurissa toistensa vastakohtina. Siinä missä geometria on nähty ihmisen alueena, luonto on ollut sille vastakkainen: kaaottinen ja vaikeasti hallittava. Tekniikan tohtori, arkkitehti Lauri Louekari kumoaa ajatuksen kaaoksesta saattaen myös toisteisen geometrisyyden uuteen valoon.

Lue lisää

Italian Design Day 2020: Drawing the Future – Development, Innovation, Sustainability, Beauty

Italian Design Day 2020 järjestetään tänä vuonna teemalla ”Drawing the Future – Development, Innovation, Sustainability, Beauty”. Tule tapaamaan Suomen Italian Design Day 2020 -lähettilästä ja muita muotoilun ja arkkitehtuurin ammattilaisia.

Lue lisää
Kuvateksti mustalla tekstillä kirkkaan keltaisella taustalla.

Opastettu kävelykierros: Töölönlahti – Herooisten kaupunkisuunnitelmien hautausmaa

Helsingin keskustan ytimessä sijaitseva Töölönlahti kaupungin ytimessä on säilyttänyt suomalaista metsälampea muistuttavan luonteensa, vaikka sen rakentamista on suunniteltu jatkuvasti. Arkkitehtuurimuseon arkistonhoitaja, FT Petteri Kummala opastaa kävelykierroksen Töölönlahdella.

Lue lisää

Opastettu kävelykierros: Alvar Aallon Otaniemi – jalostettu kampusmaisema

Alvar Aallon kokonaissuunnitelma Otaniemen kampusalueesta perustuu alueen maaston taitavaan hyödyntämiseen ja on kantanut läpi vuosikymmenten. Arkkitehtuurimuseon tutkimuspäällikkö, FT Juhana Lahti opastaa kävelykierroksen Otaniemessä.

Lue lisää
Kesäinen värikuva avaa vehreän näkymän Alvar Aallon yliopistokampukselle Otaniemessä

Lähettämällä lomakkeen hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn ja käytön. Tietosuojaseloste