Architecture Speaks: Sheila Kennedy

Paikka: pieni näyttelysali

Yhdysvaltalainen arkkitehti, innovaattori ja arkkitehtuurikasvattaja Sheila Kennedy on laajalti tunnustettu saavutuksistaan materiaalitutkimuksessa ja uuden sukupolven tarpeisiin vastaavassa infrastruktuurisuunnittelussa. Hän toimii arkkitehtuurin professorina MIT:ssa ja on yksi poikkitieteellisen, yksityisen KVA Max -tutkimusyksikön perustajista, työskennellen sen materiaalitutkimuksen osasto MATx:n johdossa. Organisaatio tekee yhteistyötä liike-elämän, kulttuurilaitosten ja julkishallinnon kanssa uusia materiaalisovelluksia ja kestäviä, ”pehmeän” infrastruktuurin taktiikoita kaupunkeihin sekä kaupungistuville alueille kehittäen. MATx -laboratorioiden Portable Light -projekti voitti vuonna 2009 Yhdistyneiden kansakuntien kehitysohjelman Energy Globe Awardin. Projektissa kartoitettiin käyttötapoja aurinkoenergiaa kerääville kuiduille ja tekstiileille heikosta energiahuoltovarmuudesta kärsivillä kehitysalueilla.

Kennedyn hiljattain suunnittelemia rakennuksia ovat muun muassa julkisen liikenteen lauttaterminaali Manhattanilla, Tozzerin antropologian talo Harvardissa ja hiilineutraali Soft House -asuinrakennuskokonaisuus Hampurissa. Hänen töitään on julkaistu laajalti mediassa ja niitä on ollut esillä Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa, MoMA:ssa, Cooper Hewitt -designtriennaalissa sekä Vitra Design Museumissa.

– Törmäsin ensimmäistä kertaa Sheila Kennedyn töihin hänen materiaalitutkimustensa kautta. Hän kehittää muun muassa energiaa kerääviä tekstiilejä. Suunnittelijana ja opettajana hän pohtii miten voi rakentaa kestävämmin, sanoo luentosarjan kuratoinut professori Jenni Reuter Aalto-yliopistosta.

Professori Jenni Reuterin kuratoima kansainvälinen luentosarja nykyarkkitehtuurista tuo Suomeen kiinnostavia toimijoita kertomaan itselleen ajankohtaisista näkökulmista arkkitehtuuriin. Luentosarja toteutetaan Arkkitehtuurimuseon ja Aalto-yliopiston yhteistyönä.

Englanninkielinen. Osallistuminen museon sisäänpääsymaksulla 10/5/0 €, Museokortti. Maksuton Aalto-yliopiston opiskelijoille.