Arkkitehtuuri- ja muotoiluoppimisen valtakunnallinen A&DO -seminaari– TADWEEK 2021

Paikka: iso näyttelysali

Finnkino Plevna, Sali 8, Itäinenkatu 4, Tampere. Tapahtuma striimataan.
Seminaariohjelma kaikille maksuton ja se järjestetään suomeksi ja englanniksi. 

Tervetuloa päivittämään tietosi arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen ajankohtaisista teemoista valtakunnalliseen A&DO-seminaariin! Päivän aikana perehdytään arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen uusimpiin kokeiluihin sekä museokokoelmien luovaan hyödyntämiseen oppimisessa. Seminaari antaa näkökulmia ja ideoita arkkitehtuurin opettamisen ja oppimisen tueksi. Tilaisuudessa pääset kuulemaan monipuolisia puheenvuoroja käytännön esimerkein toteutuneista pedagogisista hankkeista, sekä sisällön yhteissuunnittelun menetelmillä toteutetuista sisällöistä. 

Arkkitehtuurin tutkiminen ei ole hyödyllistä ainoastaan arkkitehdiksi aikovalle. Arkkitehtuuri voi antaa kipinän oman lähiympäristön tutkimiseen jokaiselle.  Se voi herättää halun oppia ratkomaan lähiympäristön aitoja suunnitteluongelmia. Näistä vähitellen hioutuvista suunnittelun työkaluista on hyötyä tulevaisuudessa monessa! Jokaiseen rakennukseen – olipa se vaatimaton tai suuri – kätkeytyy opittavaa. Oppiessamme tutkimaan oman elämämme arkipäiväisiä rakenteita lähiympäristöstämme voi tulla todellinen oppimisen laboratorio. 

Seminaarin keynote-puhuja, AIA Chicagon johtaja Jen Masengarb hyödyntää yli 20 vuoden kokemustaan Chicagon arkkitehtuurikeskuksessa (CAC), Tanskan arkkitehtuurikeskuksessa (DAC) ja Yhdysvaltain arkkitehtiliitossa (AIA) antaen osallistujille luovia ideoita, jotka inspiroivat ymmärtämään, miksi arkkitehtuurilla on merkitystä. 

Seminaaria moderoivat A&DO hanketyöryhmän edustajina museolehtori Hanna Kapanen Designmuseosta ja yhteistyöpäällikkö Arja-Liisa Kaasinen Arkkitehtuurimuseosta. 

 
Seminaarin puheenvuorot

Liisa Aholainen, museolehtori, Taidekaari 
Marjut Alitalo, näyttelyarkkitehti 
Leena Hannula, museopedagogi, A&DO Labran opas 
Riikka Jalava, palvelumuotoilija 
Jemina Lindholm, Yleisötyövastaava, Arkkitehtuurimuseo 
JenMasengarb, johtaja,Yhdysvaltain arkkitehtiliitto AIA 
Mari Savio, muotoilija, SuoMu 
Leena Svinhufvud, vastaava museolehtori, A&DO hankejohtaja, Designmuseo 

 
A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus 

Arkkitehtuuri ja muotoilu kuuluvat kaikille ja ne ympäröivät meitä kaikkialla. A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus on Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteishanke. Hanke tuo arkkitehtuurin ja muotoilun tiedot, taidot ja tekijät kaikkien kiinnostuneiden käyttöön. Tavoitteena on näin lisätä suomalaisten kansalaisten ymmärrystä arkkitehtuurista, muotoilusta sekä ympäristön suunnittelusta. Välineenä ovat arkkitehtuuri- ja muotoiluoppimisen menetelmät. Samalla hanke kehittää museoiden toimintaa. Hyvä lähiympäristö, yhteinen suunnittelu ja saavutettavuus ovat hankkeen tärkeitä aiheita. 

Osallistumisohjeet 

Tapahtuma järjestetään Finnkino Plevnassa, salissa 8. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä viimeistään perjantaina 24.9.2021: https://q.surveypal.com/Ilmoittautuminen-Arkkitehtuuri-ja-muotoiluoppimisen-valtakunnallinen-ADO-seminaari

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova ja henkilökohtainen. Jos kuitenkin joutuisit perumaan osallistumisesi, ilmoita siitä sähköpostitse osoitteeseen:  marja-kristiina.makinen@designmuseum.fi.

Tieto mahdollisesta esteestä on tärkeä, jotta voimme antaa paikkasi jonotuslistalla seuraavalle. Tarkemmat ohjeet osallistumiseen toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse, kun ilmoittautuminen on sulkeutunut.  

Tapahtuma livestriimataan paikan päältä. Voit seurata tapahtuman striimiä tästä linkistä ilman ennakkoilmoittautumista: https://www.youtube.com/watch?v=XtRONQB78f8

Saavutettavuus 

Tapahtuma järjestetään Finnkino Plevnassa, salissa 8. Yläkerran saleihin pääsy hissillä, alakerran saleihin ramppia pitkin pääovista.
Salin 3 edessä portaat, vahtimestari opastaa reitin. Pyörätuolipaikat rivillä 4. Tapahtuma on suomenkielinen kello 12:00–14:45. Tapahtuma on englanninkielinen kello 14:45–18:00. Tapahtuma on maksuton. Tapahtuman livestriimissä ei ole tulkkausta tai livetekstitystä. Tapahtumasta ei julkaista videotallennetta jälkeen päin. 

Lisätietoja 

Marja-Kristiina Mäkinen 
Tuotantokoordinaattori | Production Coordinator 
Designmuseo | Design Museum Helsinki 
marja-kristiina.makinen@designmuseum.fi 
+358(0)408210973 

A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus www.ado.fi 

Tapahtuma on osa Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikon ohjelmaa. Katso koko viikon tapahtumat www.tadweek.com Tervetuloa TAD weekille 2021! Lisätiedot verkkosivulta: www.ado.fi