A&DO / Asiantuntijakeskustelu: A&DO Labran kulisseissa

Paikka: Muualla

Perjantaina 24.9. klo 13–15, digitaalinen tapahtuma Zoomissa

Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteinen A&DO Labra vierailee Lahden uuden Malva-museon naapurissa 30.8.–30.9.2021. Asiantuntijakeskustelussa pääset kurkistamaan näyttelyn kulisseihin seuraavien keskusteluiden kautta:

 ”Mikä on museokokoelmien merkitys ja tarkoitus.”  

Designmuseon kokoelmaintendentti Susanna Thiel, arkkitehtuurimuseon arkistonhoitaja Petteri Kummala ja Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvan museopedagogi Tuija Vertainen kertovat A&DO Labra -näyttelyyn valituista esineistä ja museoiden kokoelmatoiminnasta: Miten ja miksi kukin esine on päätynyt kokoelmaan ja mikä on sen tulevaisuus kokoelmassa.

”Kuinka suunnittelulla voidaan parantaa maailmaa?”  

Projektipäällikkö Katariina Mäenpää ja muotoilun lehtori Vesa Damski LABin Muotoiluinstituutista kertovat A&DO Labran näyttelyssä esitellyn, kansainvälistä huomiota saavuttaneen Rehome-hankkeen taustoista ja tuloksista.

A&DO Labra

A&DO Labra on kahden kontin ympärille rakentuva kiertävä oppimisympäristö ja näyttely, joka kutsuu tutkimaan omaa lähiympäristöä suunnittelijan silmin. Näyttely kertoo muotoilusta ja arkkitehtuurista kiehtovin kuvin ja esinein. Ensimmäisessä kontissa hyvää lähiympäristöä tutkitaan Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon kokoelmaesineiden kautta. Toinen kontti nostaa esille lahtelaista suunnitteluosaamista. Paikalliset esimerkit on valittu yhdessä keväällä 2022 avautuvan Malvan kanssa.  Siirry näyttelyyn tästä linkistä: www.ado.fi

Osallistuminen

Digitaalinen tapahtuma järjestetään Zoom Webinaarina. Tapahtuma on maksuton ja siihen on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu tapahtumaan tästä linkistä.

Lisätietoja

Marja-Kristiina Mäkinen
Tuotantokoordinaattori | Production Coordinator
Designmuseo | Design Museum Helsinki
marja-kristiina.makinen@designmuseum.fi
+358(0)408210973

A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus www.ado.fi