Kävelykierros / 1920-luvun Helsinki: Töölö

Paikka: Muualla

Laaja ilmakuva Töölön kaupunginosasta

Huom! Kävelykierros ja jonotuslista ovat täynnä. Emme ota vastaan uusia ilmoittautumisia. Ethän saavu paikalle, ellet ole saanut vahvistusta sähköpostitse tai jonottamaan peruutuspaikkoja. Kiitos! Pysy kuulolla tulevista kävelykierroksista.

20-luku on täällä! Arkkitehtuurimuseo järjestää kolme kävelykierrosta 1920-luvun helsinkiläisille asuinalueille osana Open House Helsinki 2021 -festivaalia. Sunnuntaina tutustumme Arkkitehtuurimuseon oppaan johdolla Suomen ylivoimaisesti laajimpaan 1920-luvun asuinalueeseen Töölöön. Sen tunnuspiirteitä ovat kiehtovan sokkeloinen katuverkko sekä pidättyvän elegantti arkkitehtuuri. Mitkä ovat Töölön rikasmuotoisen asemakaavan ja hillityn arkkitehtuurin esikuvat? Miten aikakauden suunnittelun ihanteet näkyvät alueen keskeisimmissä kohteissa? Kävelykierroksella oppaana toimii arkkitehti ja arkkitehtuurikasvattaja Jere Keskinen. Tervetuloa!

Tapahtuma on osa Open House Helsinki -festivaalia 07.–09.05.2021. Tutustu ohjelmaan: https://www.openhousehelsinki.fi

Ilmoittautuminen

Tapahtuma on täynnä.

Saavutettavuus

Kierros alkaa:
Luonnontieteellinen museo (Pohjoinen Rautatiekatu 13, 00100 Helsinki)

Lisätietoja saapumisesta:
https://luomus.fi/fi/luonnontieteellinen-museo

Kierros päättyy: Ravintola Elite (Eteläinen Hesperiankatu 22, 00100 Helsinki)

Lisätietoja poistumisesta:
Apollonkadun pysäkillä liikennöivät raitiovaunut 8, 2 ja 1
sekä linja-autot 14, 18(N), 37, 39(N), 41, 42, 69, 70, 108N.

Kävelykierros järjestetään julkisessa kaupunkitilassa ja se kestää noin puolitoista tuntia. Kuljettavan reitin pituus on yhteensä noin 1,5 km. Kierroksen aikana vältellään kaupunkitilassa olevia portaita ja turhia askelmia. Reitin varrella on kuitenkin mukulakiviosuuksia, loiventamattomia jalkakäytäväreunuksia sekä paikoin epätasaista, korkeuseroja sisältävää maastoa. Kävelykierroksella eteneminen on rauhallista ja sisältää useita pysähtymisiä. Reitin varrella ei sijaitse helposti saavutettavia istuimia tai penkkejä. Oman retkituolin voi ottaa mukaan. Lähin julkinen esteetön ja sukupuolineutraali WC sijaitsee reitin lähtöpaikassa Luonnontieteellisellä museolla.

Lisätietoja

Jemina Lindholm 
yleisötyövastaava, Arkkitehtuurimuseo  
jemina.lindholm@mfa.fi  
+3584577310476